szerda, február 1, 2023
Home Iphone Az USB-C-s iPhone után most itt az első Lightning-portos androidos telefon is

Az USB-C-s iPhone után most itt az első Lightning-portos androidos telefon is

Ugyanaz a srác követte el, aki egy vagyont keresett az USB-C-s iPhone-nal.

Az őszi szezon érdekes csemegéje volt, hogy egy svájci egyetemista, Ken Pillonel saját kezűleg faragott USB-C portot egy iPhone X-be, ami ezzel a világ első ilyen almás készüléke lett. A történelmi mobilt végül egy lakás áráért sikerült eladnia, azóta pedig egy másik illető is belépett a “piacra”, ám ő már jóval kevesebbet szakított a projekten.

Ezét is lehet, hogy Pillonel inkább nem állt rá az USB-C-s iPhone-ok sorozatgyártására, hanem kifordította a koncepciót, és ezúttal egy androidos modellbe bűvölte bele az Apple Lightning-csatlakozóját.

Az alany egy Samsung Galaxy A51 volt, s ahogy azt az alábbi videó bizonyítja, a port nem csak fizikailag került bele a telefonba, de a töltésre és az adatok továbbítására is tökéletesen használható. Az Engadgetnek nyilatkozva a készítő elárulta, hogy a próbálkozás egyszerre áprilisi tréfa, és az USB-C-s iPhone-nal teremtett “káosz” kiegyenlítésére tett kísérlet.

A megvalósítás viszont trükkösnek bizonyult, mivel az Apple kábele csak a gyártó eszközeivel működik, így át kellett verni, hogy iPhone-ként ismerje fel a Samsung középkategóriás modelljét, az ehhez barkácsolt szerkezetnek pedig még a készülékházba is bele kellett férnie. Pillonel összességében mégis könnyebnek találta ezt a projektet, mivel egyrészt ő maga is sokat fejlődött, másrészt a kivitelezési minőségben sem tette olyan magasra a lécet, mint az USB C-s iPhone X-nél.

S hogy mi lesz a frankensteini Samsung sorsa? A készítő az mondja, hogy nem tervezi az eladását, mert már az előző aukciónál is problémákba ütközött a rengeteg kamulicitáló miatt. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments