szerda, július 6, 2022
Home Apple hírek Bankkártyaolvasót csinál az iPhone-okból az Apple

Bankkártyaolvasót csinál az iPhone-okból az Apple

Rövidesen elég lehet egy iPhone ahhoz, hogy egy kereskedő vagy szolgáltató helyszíni bankkártyás tranzakción keresztüli fizetési lehetőséget nyújtson vásárlóinak vagy ügyfeleinek. A Reuters a Bloomberg riportja alapján arról számol be, hogy a cég hosszú ideje fejleszti már azt a szolgáltatást, mellyel az Apple készülékek maguk is úgynevezett Point of Sale, azaz POS-terminállá változtathatók.

Az új funkció célja, hogy a mikro- és kisvállalatok külön hardver beszerzése vagy bérlése nélkül, egyszerűen tudják a bankkártyás fizetési módot implementálni a helyszíni fizetési tranzakciók során, azaz tipikusan egy üzletben, vagy egy futáros kiszállítás során.

iphone_pos

Érdekelnek a modern CI/CD alapjai?

Június 15-én induló, 8 alkalmas online képzésünk a modern CI/CD pipeline építésébe ad bevezetést. Bemutatásra kerülő technológiák: GitLab, Helm, Kustomize, Flux, ArgoCD, ServiceMesh, Flagger.

Érdekelnek a modern CI/CD alapjai? Június 15-én induló, 8 alkalmas online képzésünk a modern CI/CD pipeline építésébe ad bevezetést. Bemutatásra kerülő technológiák: GitLab, Helm, Kustomize, Flux, ArgoCD, ServiceMesh, Flagger.

Bár az okostelefonok már régóta szerepet vállalhatnak ilyen tranzakciókban, ugyanakkor maga a kártyaolvasó berendezés eddig mindig különálló eszköznek számított, mely rendszerint Bluetooth-kapcsolattal kommunikált a készülékkel, amin a rendszer kezelőfelülete működött egy applikáción keresztül. Az Apple megoldásával ugyanakkor jellegéből adódóan csak érintéses kártyákat lehetne használni. A rendszeren a cég egyébként 2020 óta dolgozik, ekkor vásárolta fel 100 millió dollárért az akkor független okostelefonos POS-platformként működő kanadai Mobeewave-t.

A Bloomberg informátorai szerint az Apple megoldása az iPhone-okba épített, többek közt az Apple Pay érintéses fizetési tranzakciók során is használt NFC áramkört használja majd, aktiválásához pedig elég lesz egy szoftverfrissítés, noha az egyelőre nem világos, hogy az Apple mely régiókban és pontosan milyen feltételekkel teszi majd elérhetővé a szolgáltatást.

Egyelőre az sem egyértelmű, hogy az új rendszer az Apple Pay márkanév alatt, illetve a meglévő Apple Pay keretrendszeren belül kerül-e be a vállalat robusztus ökoszisztémájába – az Apple Pay-en keresztül a cég ugyanakkor évek óta fokozatosan vonzza be a legkülönfélébb pénzügyi szolgáltatókat és bankokat, akiktől jutalékot kap cserébe azért, hogy elérést biztosít egy közel másfél milliárdos felhasználói bázishoz.

Most Popular

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidőMagyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen,...

Döntött az EU: egységesítik a töltőket, 2024-től minden készülékbe USB-C-t kell tenni, az iPhone-okba is

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói megállapodtak, hogy 2024-től a kis- és közepes méretű hordozható elektronikus eszközök legtöbbje csak az...

A Pro modellekhez hasonló dizájnt és M2-es lapkát kapott az új MacBook Air

Az Apple a tegnapi, fejlesztőknek szóló konferenciájának nyitóeseményén lerántotta a leplet az M1 utódjának szánt M2-es rendszerchipről, amely teljesítmény szempontjából alig (a CPU 18,...

Így lehet arcátlanul lemásolni egy iPhone-t

Visszatért a Letv, az új mobilja egy iPhone-klón, USB-C porttal és jackcsatlakozóval.  A Letv visszatért a mobilpiaca, méghozzá az Y1 Pro nevű okostelefonjával. A bemutatót...

Recent Comments