Home Iphone Bemutatták az új iPhone-okat – itt vannak a részletek

Bemutatták az új iPhone-okat – itt vannak a részletek

Kedden mutatták be az Apple legújabb fejlesztéseit. A legjobban várt újdonságot, az iPhone 13-ast rendkívül erős A15-ös chip hajtja, előlapi pajzsa minden eddiginél erősebb, és az Apple garantálja az IP68-as szintű vízállóságot – írja a hirado.hu.

A tizenharmadik generációs iPhone kialakítása hasonló, mint az elődjéé, azonban a kamerái átlósan helyezkednek el. Az előlap is tartogat egy kis meglepetést, hiszen a kijelző felső bevágása kisebb.

A készüléket az A15-ös chip hajtja, előlapi pajzsa minden eddiginél erősebb, és az Apple garantálja az IP68-as szintű vízállóságot.

Az iPhone 13 és iPhone 13 Mini kijelzője 800 nites csúcsfényerőt produkál. A hatmagos processzor figyelemre méltó teljesítményt kölcsönöz az új telefonoknak. A 12 megapixeles kamera 47 százalékkal több fényt gyűjt össze – ígéri az amerikai fejlesztő. Nagyobb, 1,7 mikronos pixelekkel és f/1,5 rekeszértékkel rendelkezik. Mindkét olcsóbb verzió kameráját ellátták szenzoreltolásos stabilizálással. Van benne vadonatúj portré mód kimondottan videókészítéshez, szelektív fókusszal. Felbontása most is Dolby Vision HDR.

Fontos előrelépés történt az üzemidő terén:

az iPhone 13 mini 1,5 órával tovább bírja, mint az iPhone 12 mini. Az iPhone 13 alapmodell esetében 2,5 órás a plusz.

Az új iPhone 13 Mini kezdő ára 699 dollár (körülbelül 207 ezer forint), a nagyobb testvéré pedig 799 dollár (236 500 forint). A legolcsóbb kiadás is 128 gigányi tárhellyel rendelkezik az eddigi 64 GB helyett. Emellett 256 GB-os és újdonságként 512 gigás verzió is elérhető lesz. Az új iPhone-ok szeptember 24-én kerülnek piacra.

Emellett megjelent az iPad és az iPad mini új verziója is számtalan újdonsággal. Megújult az Apple Watch is, a 7-es sorozat órái egy kicsivel nagyobbak lettek, így 50 százalékkal több szöveg fér el a kijelzőiken.

Nyitókép: Bloomberg/Getty Images

Most Popular

Keresztbe tett az Apple a Facebooknak

Az Apple előírta, hogy az adatgyűjtést és a követést a felhasználóval közölni kell és egy felugró ablakban jóvá is kell velük hagyatni.Ha ez nem...

Kamu iPhone-bemutatóval loptak el 20 millió forintnyi bitcoint

A tolvajok az iPhone 13-ra húztak fel egy kampányt, azt is ígérve, hogy az adakozók még több pénzt kapnak vissza – nem így...

Ettől félt az Apple: az EU-ban kötelező lesz az USB-C a mobilokon | 24

Az Európai Bizottság sajtóközleményben jelentette be, hogy előterjesztik azt az új jogszabályt, ami megszabná a telefongyártók számára, hogy egységesen USB-C töltőporttal lássák el az...

Brüsszel ma dönt az iPhone-töltők sorsáról – Napi.hu

Az Európai Bizottság csütörtökön javaslatot terjeszt elő arra vonatkozóan, hogy az elektronikus eszközök gyártói egységes töltőket forgalmazzanak mobiltelefonokhoz, táblagépekhez, kamerákhoz és fejhallgatókhoz –...

Recent Comments