szombat, április 20, 2024
Home Iphone Bemutatták az új iPhone-okat – itt vannak a részletek

Bemutatták az új iPhone-okat – itt vannak a részletek

Kedden mutatták be az Apple legújabb fejlesztéseit. A legjobban várt újdonságot, az iPhone 13-ast rendkívül erős A15-ös chip hajtja, előlapi pajzsa minden eddiginél erősebb, és az Apple garantálja az IP68-as szintű vízállóságot – írja a hirado.hu.

A tizenharmadik generációs iPhone kialakítása hasonló, mint az elődjéé, azonban a kamerái átlósan helyezkednek el. Az előlap is tartogat egy kis meglepetést, hiszen a kijelző felső bevágása kisebb.

A készüléket az A15-ös chip hajtja, előlapi pajzsa minden eddiginél erősebb, és az Apple garantálja az IP68-as szintű vízállóságot.

Az iPhone 13 és iPhone 13 Mini kijelzője 800 nites csúcsfényerőt produkál. A hatmagos processzor figyelemre méltó teljesítményt kölcsönöz az új telefonoknak. A 12 megapixeles kamera 47 százalékkal több fényt gyűjt össze – ígéri az amerikai fejlesztő. Nagyobb, 1,7 mikronos pixelekkel és f/1,5 rekeszértékkel rendelkezik. Mindkét olcsóbb verzió kameráját ellátták szenzoreltolásos stabilizálással. Van benne vadonatúj portré mód kimondottan videókészítéshez, szelektív fókusszal. Felbontása most is Dolby Vision HDR.

Fontos előrelépés történt az üzemidő terén:

az iPhone 13 mini 1,5 órával tovább bírja, mint az iPhone 12 mini. Az iPhone 13 alapmodell esetében 2,5 órás a plusz.

Az új iPhone 13 Mini kezdő ára 699 dollár (körülbelül 207 ezer forint), a nagyobb testvéré pedig 799 dollár (236 500 forint). A legolcsóbb kiadás is 128 gigányi tárhellyel rendelkezik az eddigi 64 GB helyett. Emellett 256 GB-os és újdonságként 512 gigás verzió is elérhető lesz. Az új iPhone-ok szeptember 24-én kerülnek piacra.

Emellett megjelent az iPad és az iPad mini új verziója is számtalan újdonsággal. Megújult az Apple Watch is, a 7-es sorozat órái egy kicsivel nagyobbak lettek, így 50 százalékkal több szöveg fér el a kijelzőiken.

Nyitókép: Bloomberg/Getty Images

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments