szerda, november 29, 2023
HomeIphoneBüntetést kapott az Apple, mert mégsem annyira vízállóak az iPhone-ok

Büntetést kapott az Apple, mert mégsem annyira vízállóak az iPhone-ok

Olaszország versenyhatósága ismét lecsapott az Apple-re, ezúttal 10 millió eurós büntetést szabott ki a cupertinói vállalatra. A büntetés oka az, hogy a hatóság szerint az Apple félrevezette a fogyasztókat, amikor hamis állításokkal hirdette, hogy mennyire vízállóak az iPhone okostelefonjai.

Hirdetés

Az AGCM bejelentése szerint az Apple két fronton is félrevezette a vásárlókat. A reklámanyagokban azt állította a gyártó – már az iPhone 8-tól kezdődően –, hogy az iPhone-ok 30 percet bírnak ki 1-4 méter mélységű vízben. A konkrét mélység az adott modelltől függ.

Az olasz hatóságok szerint ez ugyanakkor kizárólag laborkörülmények között, álló és tiszta vízben igaz. A valós környezetben, valódi helyszíneken már nem álltak ellen ilyen jól a víznek az iPhone-ok.

Azt is sérelmezték az olaszok, hogy az Apple garanciális feltételei is félrevezetőek. A folyadékok okozta sérülések és meghibások esetén ugyanis nem jár garancia, és ha vízkár ér egy iPhone-t, az Apple nem hajlandó azt garancia keretében megjavítani (persze ez javarészt a többi gyártóra is igaz).

Az olasz versenyhatóság egyébként 2018-ban is megbüntette az Apple-t, akkor 5 millió euróra, amiért az iPhone-ok teljesítményét szoftverfrissítésekkel vette vissza a vállalat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments