szerda, december 6, 2023
HomeIphoneChipgyártót vált az Apple az iPhone 14 modeme miatt - Liner.hu

Chipgyártót vált az Apple az iPhone 14 modeme miatt – Liner.hu

Úgy tűnik, hogy az Apple-nél korábban bevált Qualcomm-lapkákat TSMC-modulokra cserélhetik.

Természetesen nem a Bionic lapkakészletekről van szó, hanem az 5G csatlakoztathatósághoz feltétlenül szükséges modemekről, amelyeket eddig különböző vállalatoktól szereztek be a cupertinói techóriás beszállítói.

Az UDN értesülései szerint a tajvani TSMC chipgyártó kész átvenni az Apple összes 5G-s egységével kapcsolatos megrendelését, így nem csupán részleges átállásról beszélhetünk, hanem egy teljes áttérésről.

Ha beigazolódnak az eddigi szóbeszédek, akkor a TSMC 6 nanométeres technológiáján alapuló moduljai kerülhetnek a szeptemberben debütáló iPhone 14 termékcsaládhoz tartozó mobiltelefonokba, mégpedig a Qualcomm egységei helyett.

Mindeközben napvilágot látott egy belsős információ is arról, hogy az Apple-nél állítólag egy energiagazdálkodási szempontból a jelenlegi egységekhez képest jóval hatékonyabb chipet fejlesztenek, amit kifejezetten a modem optimalizálására terveztek.

Ebből kifolyólag szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy az mmWave és a rádiófrekvenciát érintő egyéb módosításokra is számítani kell, amelyekkel tovább fejlődhetnek a cupertinóiak csúcsmobiljai.

Most Popular

Recent Comments