csütörtök, december 8, 2022
Home Apple hírek Csapdát állított az Apple és a Samsung a vásárlóknak - Napi.hu

Csapdát állított az Apple és a Samsung a vásárlóknak – Napi.hu

Az Apple és a Samsung legújabb fülhallgatóinál már elkezdett az ökoszisztémazártságra játszani: vagyis az előbbi cég AirPods nevű fülhallgatóinak minden funkciója már nem működik androidos eszközökön, míg a dél-koreai cég Buds Live-jai nem funkcionálnak 100 százalékosan az iOS-es eszközökkel párosítva. Az alapvető funkciók, mint például a zenehallgatás és a lejátszásvezérlés elérése magáról a fülhallgatóról, elérhető, függetlenül attól, hogy a fülhallgatót iOS-en vagy Androidon használják, nem tűnik el a zajszűrés sem.

A társalkalmazás vagy a natív operációs rendszer támogatásának hiánya azonban azt jelenti, hogy a felhasználó egyszerűen nem férhet hozzá bizonyos fülhallgató funkciókhoz, ha nem a saját platformján használja a fülhallgatót. Az AirPods Pro legtöbb vezérlője például közvetlenül az iOS-be van beépítve, míg a Samsung Galaxy Buds társalkalmazása nem támogatja a legújabb valódi vezeték nélküli fülhallgatóit iOS-en. Ez azt jelenti, hogy nincs szerencséje, ha bármelyik fülhallgató firmware-jét frissíteni szeretné egy konkurens operációs rendszeren – írja a Verge.

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

Ezek olyan funkciók, amelyeket hosszú távon hiányolhat, különösen, ha valaha is hibaelhárításra van szüksége. Ha a fülhallgatói hibával találkozna, nincs esélye arra, hogy frissített firmware-t kapjon a hiba kijavítására, ha Androidot használ. Vagy ha azt gyanítja, hogy az AirPods Pro akkumulátora túl gyorsan lemerül zenehallgatás közben egy androidos telefonon, nincs hivatalos akkumulátorkijelzője a hiba elhárításához.

Lényegében ezzel az Apple és a Samsung arra épít, hogy ha a vásárlót meg tudják győzni arról, hogy a fülhallgatóikat az okostelefonjaikkal együtt használja, akkor tudják, hogy még egy okkal több lesz arra, hogy a fogyasztó az ökoszisztémájukban maradjon. Igen, könnyű lecserélni azt az elavult iPhone-t egy Androidra önmagában, de akkor az AirPods, és talán még az Apple Watch és a HomePod sem fog olyan jól működni, ami már olyan nagy kompromisszumot jelent, hogy az eredeti vásárló marad az Apple termékeinél.

Persze, az Apple talán eladna pár ezerrel több AirPodot, ha jobban működne Androidon, de ennek a kockázata az, hogy elveszíti a sokkal drágább iPhone-eladásokat. Talán ez lehet az oka annak, hogy a Samsung nemrég elárulta, hogy az új zászlóshajó Google-órája sem fog működni az iPhone-nal.

A hordozható audió területén mindez azt jelenti, hogy hacsak nem rajong valaki kifejezetten az Apple vagy a Samsung fülhallgatóiért, akkor a hasonlót a hasonlóval párosítva teljesebb élményt kap, kevesebb gonddal. Harcolhat az ökoszisztéma-zártság ellen, amennyit csak akar, de néha egyszerűbb az árral együtt haladni – zárja cikkét a portál.

Mivel maguk a fülhallgatók is 50-100 ezer forint közötti összegbe kerülnek, ami egy telefon árának a fele vagy a negyede is lehet, a legtöbben nem fognak lépni.

Most Popular

Az Apple Car kevesebbe kerül majd mint 100 ezer dollár és kiderült, mikor vezetik be

Fő versenytársa valószínűleg a Tesla lesz. Az Apple 2026-ig szeretne piacra dobni egy Apple márkájú, fogyasztóbarát járművet, és az a célja, hogy 100 ezer...

Zseniális ékszerek készülnek kidobott iPhone-okból

Gab Bois művészetét nehéz jól leírhatóan jellemezni, de ha azt mondjuk, hogy ő volt annak az IKEA-kanapénak az egyik ötletgazdája,...

Felrobbant az okosórák piaca, de nem az Apple Watchtól

És nem is a Samsungtól: Indiában megrohamozták a boltokat az olcsó helyi termékek miatt. Érdekesen alakult az okosórák piaca az elmúlt egy évben:  Minden...

Az iPhone 15-tel korszakváltásra készülhet az Apple, már ha igazak a pletykák

Teljes átalakuláson eshet át az iPhone 15-ös modellcsalád. Az Apple alig három hónapja dobta piacra legújabb okostelefonjait, az iPhone 14-modellcsalád tagjait, máris...

Recent Comments