szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Csapdát állított az Apple és a Samsung a vásárlóknak - Napi.hu

Csapdát állított az Apple és a Samsung a vásárlóknak – Napi.hu

Az Apple és a Samsung legújabb fülhallgatóinál már elkezdett az ökoszisztémazártságra játszani: vagyis az előbbi cég AirPods nevű fülhallgatóinak minden funkciója már nem működik androidos eszközökön, míg a dél-koreai cég Buds Live-jai nem funkcionálnak 100 százalékosan az iOS-es eszközökkel párosítva. Az alapvető funkciók, mint például a zenehallgatás és a lejátszásvezérlés elérése magáról a fülhallgatóról, elérhető, függetlenül attól, hogy a fülhallgatót iOS-en vagy Androidon használják, nem tűnik el a zajszűrés sem.

A társalkalmazás vagy a natív operációs rendszer támogatásának hiánya azonban azt jelenti, hogy a felhasználó egyszerűen nem férhet hozzá bizonyos fülhallgató funkciókhoz, ha nem a saját platformján használja a fülhallgatót. Az AirPods Pro legtöbb vezérlője például közvetlenül az iOS-be van beépítve, míg a Samsung Galaxy Buds társalkalmazása nem támogatja a legújabb valódi vezeték nélküli fülhallgatóit iOS-en. Ez azt jelenti, hogy nincs szerencséje, ha bármelyik fülhallgató firmware-jét frissíteni szeretné egy konkurens operációs rendszeren – írja a Verge.

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

Ezek olyan funkciók, amelyeket hosszú távon hiányolhat, különösen, ha valaha is hibaelhárításra van szüksége. Ha a fülhallgatói hibával találkozna, nincs esélye arra, hogy frissített firmware-t kapjon a hiba kijavítására, ha Androidot használ. Vagy ha azt gyanítja, hogy az AirPods Pro akkumulátora túl gyorsan lemerül zenehallgatás közben egy androidos telefonon, nincs hivatalos akkumulátorkijelzője a hiba elhárításához.

Lényegében ezzel az Apple és a Samsung arra épít, hogy ha a vásárlót meg tudják győzni arról, hogy a fülhallgatóikat az okostelefonjaikkal együtt használja, akkor tudják, hogy még egy okkal több lesz arra, hogy a fogyasztó az ökoszisztémájukban maradjon. Igen, könnyű lecserélni azt az elavult iPhone-t egy Androidra önmagában, de akkor az AirPods, és talán még az Apple Watch és a HomePod sem fog olyan jól működni, ami már olyan nagy kompromisszumot jelent, hogy az eredeti vásárló marad az Apple termékeinél.

Persze, az Apple talán eladna pár ezerrel több AirPodot, ha jobban működne Androidon, de ennek a kockázata az, hogy elveszíti a sokkal drágább iPhone-eladásokat. Talán ez lehet az oka annak, hogy a Samsung nemrég elárulta, hogy az új zászlóshajó Google-órája sem fog működni az iPhone-nal.

A hordozható audió területén mindez azt jelenti, hogy hacsak nem rajong valaki kifejezetten az Apple vagy a Samsung fülhallgatóiért, akkor a hasonlót a hasonlóval párosítva teljesebb élményt kap, kevesebb gonddal. Harcolhat az ökoszisztéma-zártság ellen, amennyit csak akar, de néha egyszerűbb az árral együtt haladni – zárja cikkét a portál.

Mivel maguk a fülhallgatók is 50-100 ezer forint közötti összegbe kerülnek, ami egy telefon árának a fele vagy a negyede is lehet, a legtöbben nem fognak lépni.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments