szombat, május 25, 2024
Home Apple hírek Csúnyán beinthet az alapmodellek vásárlóinak az USB-C szabvánnyal az Apple

Csúnyán beinthet az alapmodellek vásárlóinak az USB-C szabvánnyal az Apple

Egy friss jelentés szerint az Apple komolyan diszkriminálja majd azokat, akik nem a méregdrága iPhone 15 Pro-modellekre fizetnek be.

Az Apple éveken át kézzel-lábbal küzdött ellene, ám az Európai Unió végül csak elfogadta az USB-C használatát előíró tervezetet, így már teljesen biztos, hogy legkésőbb 2024-től a cupertinóiaknak is el kell hagyniuk a saját fejlesztésű Lighting-csatlakozót az iPhone-okról és a többi kütyüjükről.

Az elemző Ming-Chi Kuo már korábban közölte, hogy értesülései szerint az almás cég már a jövő ősszel érkező iPhone 15-szériánál meglépi a nagy váltást, a legújabb jelentésében viszont azt állítja, hogy ebből csak a drága Pro-modellek vásárlói fognak maximálisan profitálni.

Kuo ugyanis úgy tudja, hogy az iPhone 15-sorozatban csupán a drágább variánsok (a pletykák alapján ezek iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Ultra néven érkeznek) fogják támogatni az USB-C-vel lehetővé váló magasabb (USB 3.2-es vagy Thunderbolt 3-as) átviteli sebességet, míg az alap iPhone 15 és az iPhone 15 Plus megmaradnak a Lightningot is jellemző,  USB 2.0-val egyenértékű teljesítménynél.

Mondhatjuk persze, hogy a felhőtárhelyek és a korlátlan mobilinternetes csomagok korában már nem sokan fáradoznak a kábeles másolással, de azért korrektebb lenne, ha az Apple mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítana, hiszen az alap iPhone-ok is mélyen a prémium árkategóriában mozognak.

Egy másik posztban ugyanakkor Kuo emlékeztet, hogy jelenleg a legtöbb androidos készülék is csak az USB 2.0-s sebességet támogatja, így ebben a tekintetben nem kerülnek hátrányba azok, akik „csak” 450 ezer forintot – vagy amennyibe jövőre kerülnek majd az alapmodellek – szánnak a mobilvásárlásra. Végezetül azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csupán egy korai pletyka, vagyis semmi sem garantálja az elemző jóslatának beválását.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments