szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Csúnyán beinthet az alapmodellek vásárlóinak az USB-C szabvánnyal az Apple

Csúnyán beinthet az alapmodellek vásárlóinak az USB-C szabvánnyal az Apple

Egy friss jelentés szerint az Apple komolyan diszkriminálja majd azokat, akik nem a méregdrága iPhone 15 Pro-modellekre fizetnek be.

Az Apple éveken át kézzel-lábbal küzdött ellene, ám az Európai Unió végül csak elfogadta az USB-C használatát előíró tervezetet, így már teljesen biztos, hogy legkésőbb 2024-től a cupertinóiaknak is el kell hagyniuk a saját fejlesztésű Lighting-csatlakozót az iPhone-okról és a többi kütyüjükről.

Az elemző Ming-Chi Kuo már korábban közölte, hogy értesülései szerint az almás cég már a jövő ősszel érkező iPhone 15-szériánál meglépi a nagy váltást, a legújabb jelentésében viszont azt állítja, hogy ebből csak a drága Pro-modellek vásárlói fognak maximálisan profitálni.

Kuo ugyanis úgy tudja, hogy az iPhone 15-sorozatban csupán a drágább variánsok (a pletykák alapján ezek iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Ultra néven érkeznek) fogják támogatni az USB-C-vel lehetővé váló magasabb (USB 3.2-es vagy Thunderbolt 3-as) átviteli sebességet, míg az alap iPhone 15 és az iPhone 15 Plus megmaradnak a Lightningot is jellemző,  USB 2.0-val egyenértékű teljesítménynél.

Mondhatjuk persze, hogy a felhőtárhelyek és a korlátlan mobilinternetes csomagok korában már nem sokan fáradoznak a kábeles másolással, de azért korrektebb lenne, ha az Apple mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítana, hiszen az alap iPhone-ok is mélyen a prémium árkategóriában mozognak.

Egy másik posztban ugyanakkor Kuo emlékeztet, hogy jelenleg a legtöbb androidos készülék is csak az USB 2.0-s sebességet támogatja, így ebben a tekintetben nem kerülnek hátrányba azok, akik “csak” 450 ezer forintot – vagy amennyibe jövőre kerülnek majd az alapmodellek – szánnak a mobilvásárlásra. Végezetül azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csupán egy korai pletyka, vagyis semmi sem garantálja az elemző jóslatának beválását.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments