szerda, április 24, 2024
Home Apple Watch Realme Watch 2 Pro - műholdvevő fapaddal

Realme Watch 2 Pro – műholdvevő fapaddal

Külső, kijelző, üzemidő

Magyarországon nyitotta meg első európai üzletét a Realme, és mi is megjelentünk a budapesti Lurdy Ház földszintjén, hogy részt vegyünk a nyitóeseményen, jó pár száz lelkes vásárlóval egyetemben. Mindjárt szemügyre is vettük, milyen termékeket szán a márka a régióba: ár/érték bajnok telefonok, olcsó táblagépek, vezetékes-vezetékmentes fülesek, tévék, laptopok, okosotthon eszközök és órák szerepelnek a kínálatban. Egyértelmű, hogy a BBK-s márka nem mobilgyártóként, hanem kütyü ökoszisztéma (kütyüszisztéma?) brandként pozicionálja magát, és igazából csak a felvehető és guruló ketyerék hiányoznak, hogy az egyre dráguló Xiaominak életstílus műfajban teljes konkurenciát állítson.


[+]

A Realme persze jó pár évvel fiatalabb márka, és idézőjeles okosóra vonalon is a szárnyait bontogatja – az első Watch kifejezetten felejthető lett és a kerek, AMOLED-es Watch S Pro is belefutott pár kezdeti hibába, ám ehhez kellemesen alacsony ár társult. Mivel a boltnyitón kaptunk egyet a tavalyi Watch 2 Próból, és úgyis ideje volt néhány kört futnom a hegyekben, jelentkeztem az almás órára hasonlító kütyü tesztjére. A „pro” jelzőt viszont kapásból idézőjelbe is teszem, mert professzionálisnak az 1,75”-es TFT panellel szerelt kütyüt senki ne merje hívni, cserébe 26 ezer forintért kifejezetten baráti áron lehet hozzájutni.


[+]

Nem várható el ennyiért AMOLED technológia, de szerintem kapásból megéri ilyesmire egy picit gyűjteni, mert szemből a kézi maximális fényerő még jól látható tartalmakat kínál, oldalról viszont sokkal nehezebb bármit leolvasni a Watch 2-ről becsillanó, éles fényben. Az is igaz viszont, hogy 40 grammon a kütyü férfi-női csuklón egyaránt kényelmesen viselhető és a 22 mm-es szíj is jól illeszkedik, stabil csattal. Mindenesetre, ha már igény van GPS-re, háromtengelyes gyorsulásmérőre vagy optikai pulzoximéterre, amit a cucc teljesít, nem nagy tétel még pár szenzorra és fejlettebb sport adatbázisra beruházni, nevezett OLED panellel.


[+]

A Realme ugyanis egészség háttérrendszerben még elég kezdetleges, plusz hiányzik a komolyabb adatgyűjtéshez az iránytű, a barometrikus magasságmérő, a vérnyomásmérő, az EKG vagy a stresszmérés. Zenei oldalról a tárhely maradt ki (a telefon lejátszója kezelhető), kommunikációs oldalról pedig a mikrofon, a hangszóró akár csipogással, a WiFi és az eSIM. A Watch 2 Pro legfeljebb Bluetooth 5.0 protokollon kommunikál androidos vagy iOS-es eszközzel – azon belül is a Realme Link alkalmazással, amely szintén fapados, ha egy Garmin Connect vagy Apple Watch ökoszisztémával vetjük össze.


[+]

No, de előre szaladtam, mert bár a használatba vétel telefonos beüzemeléssel indul (de magyar nyelv nélkül), azért csak a külső ezen az oldalon a lényeg, és a 320 x 385 pixeles panel élességére nem lehet panasz. A 30 fps-en futó rendszer darabos mozgására és késlekedésére már inkább – a Watch S Pro valamivel, a drágább okosórák szintekkel fürgébben operálnak. Viszont az ujjhúzós műveleteket mindig beveszi a rendszer és az oldalsó gombot is könnyű kezelni. A javarészt műanyag konstrukció rendben (nem tudtam eldönteni, hogy a keret fémből van-e), viszont IP68 védelemmel az úszásról le kell mondani – az izzadsággal és a trópusi esővel nem lesz gond.


[+]

Az óra egyébként hosszan kiterítve foglal helyet a szokásos sárga pakkban, Qi szabvány helyett mágneses és két érintkezős töltőbölcsővel, amely az órával szemben kerek, és kell egy kis játék ráhelyezve, hogy az energiaátvitel meginduljon. Apropó telep: a Realme a 390 mAh-s egységhez kéthetes működést ígér vegyes használattal és folyamatos pulzusméréssel. Én viszont heti két GPS edzést és egy konditermit közbe iktatva 8-10 napra saccolnám a még mindig igen kellemes töltésrátát, főleg a teljes értékű, naponta etetendő okosórák viszonylatában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments