péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Érkezik az Apple M2 Extreme chipje, ami 48 CPU és 128 GPU...

Érkezik az Apple M2 Extreme chipje, ami 48 CPU és 128 GPU magot tartalmazhat – Liner.hu

Habár a cupertinóiak a múlt heti bemutatójuk során nem lepleztek le egyetlen Mac Pro készüléket sem, minden jel arra utal, érdemes lesz várni a frissítésre.

Igaz, hogy az M1 Ultrával gyakorlatilag egy Threadripper-szintű teljesítményre képes processzorral álltak elő az Apple-nél, az M2 chipek királyának szánt Extreme modell azonban még ezt a csúcslapkát is felülmúlhatja a maga 48 CPU és 128 GPU magjával.

Mark Gurman szakújságíró legutóbbi Power On hírlevelében arról írt, az M2 sorozat valószínűleg az A15 vagy az A16 Bionic chipek dizájnjára és technológiájára épülhet, azt viszont még nem tudni, hogy végül melyikre eshet a választás – minden a TSMC gyártási kapacitásától és hozamától függ majd.

Az M1 Ultra valójában két M1 Max lapka, amelyeket egy szilícium csatlakozóval, úgynevezett interposerrel kötnek össze – ezt a kialakítást a cupertinói techóriás UltraFusionnek nevezi.

Előreláthatólag az M2 Ultra is hasonló technológiával készülhet, míg az M2 Extreme négy M2 Max chipet kellene, hogy jelentsen, amelyeket úgy forrasztottak össze, hogy kicsikarják belőlük a maximális teljesítményt.

Egyelőre csak találgathatunk arról, mikor mutathatják be ezt az egészen fantasztikus, bivalyerős chipet, hiszen még a soron következő hivatalos Apple-esemény időpontját is rejtély övezi, bár a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva minden bizonnyal áprilisban várható az újabb show.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments