vasárnap, december 10, 2023
HomeApple hírekEz az év legjobb okostelefonja

Ez az év legjobb okostelefonja

Több kategóriában is győztest hirdetett a mobiltelefonos technológiákra koncentráló Global Mobile Awards.

A tegnapi nappal lezárult a mobiltelefonos iparág legfontosabb rendezvénye, a barcelonai Mobile World Congress, melynek újdonságairól az írott hírek mellett a Tech Szakkör Podcast legfrissebb adásában is meséltünk nektek.

A történetét egészen 1987-ig visszavezető rendezvény elengedhetetlen eleme a Global Mobile Awards (GLOMO) díjainak kiosztása, amely egyéb kategóriák mellett minden évben meghirdeti az adott esztendő legjobbnak ítélt készülékét.

A 2023-as MWC-n az iPhone 14 Pro, a Google Pixel 7 Pro, a Nothing Phone (1), a Samsung Galaxy Z Flip4 és a Galaxy S22 Ultra versengett az abszolút bajnok díjáért, végül az Apple aktuális csúcsmodelljének győzelmét hozva.

„A Legjobb okostelefonnak járó díj a kiemelkedő teljesítményt, az innovációt és a vezető szerepet ötvözi a 2022 januárja és 2022 decembere között piacon lévő mobilok elemzésével, amelyet a világ vezető független elemzői, újságírói és influenszerei végeznek el.

– írják a díjról a szervezők. Az iPhone 14 Prónak kedvező döntést egy 16 tagú zsűri hozta meg, benne olyan cégek elemzőivel, mint a Canalys, az IDC vagy az Omdia. A legjobb okostelefonnak járó díj a „Device” (eszköz) kategóriában került kiosztásra, amelyen belül az Apple az egész iparágat befolyásoló „Disruptive Device Innovation” alkategóriában is győzedelmeskedett. Ezt az elismerést az iPhone 14-szériában debütált műholdas segélykérés funkcióval húzták be a cupertinóiak, amelyre válaszul a piacvezető chipgyártó, a MediaTek is bejelentette, hogy a jövőbeli hardverei támogatni fogják a szatellites kapcsolatot.

Ami pedig a többi kategóriát illeti, a GLOMO számos további szempontból díjazta a mobilos iparág szereplőit, köztük például a szebb jövőt ígérő „Tech4Good”, a digitalizációs törekvéseket méltató „Digital Everything” és a haladó szellemű kormányzati kezdeményezésekért kiosztott „Government Leadership Award” kategóriákkal. Ezek győztesei az MWC honlapján böngészhetők.

 

 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Recent Comments