csütörtök, május 30, 2024
Home Macbook Megrogytak az iPhone-eladások, az Apple azt is elmondta, miért

Megrogytak az iPhone-eladások, az Apple azt is elmondta, miért

A negyedéves jelentés főbb pontjai:

 • 117,2 milliárd dollár bevételre tett szert az Apple a negyedik negyedévben, ami 5,5 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

  2019 óta először esett év/év alapon a cég bevétele, de akkor kisebb mértékben, ennél nagyobb csökkenésre 2016 negyedik negyedévében volt példa.

 • A negyedéves bevétel elmaradt a várakozásoktól, az elemzői konszenzus 121,1 milliárd dollár volt.
 • A PC-piac szenvedése a Macintoshok értékesítésein is látszik, a termékkategória bevétele közel 29 százalékkal zuhant az egy évvel ezelőttihez képest és jelentősen elmaradt a várakozásoktól.
 • Az Apple legnagyobb bevételű terméke, az iPhone értékesítései szintén csalódást okoztak, 8 százalékkal csökkentek az okostelefon-eladás bevételei és a várt 68,3 milliárd dollár helyett 65,8 milliárd dollár bevételt ért el a termékből az Apple.
 • A szolgáltatások szegmens bevétele a vártnak megfelelő mértékben, 6 százalékkal emelkedett.
 • Az iPad-bevételek közel 30 százalékkal ugrottak meg, ami viszont felülmúlta a piaci előrejelzéseket.
 • Az egyéb termékek bevétele 8 százalékkal visszaesett és szintén elmaradt a konszenzustól.
 • Az Apple negyedéves bruttó fedezeti szintje a vártnak megfelelően alakult, 43 százalékot ért el.
 • Az egy részvényre jutó eredmény 11 százalékkal esett, 1,88 dollárra, ami szintén csalódást okozott, ugyanis a Refinitiv konszenzusa szerint 1,94 dollárt prognosztizáltak az elemzők.

A menedzsment három fő tényezővel indokolta a gyenge negyedik negyedévi eredményeket: az erős dollár, a kínai gyártási problémák és az általános gazdasági környezet sem kedvezett a cégnek.

írja a CNBC. Az Apple menedzsmentje 2020 óta nem ad várakozásokat, akkor a járvány okozta bizonytalansággal indokolta. De ezen a szokásán most sem változtat, bár a negyedéves eredményeket bemutató tájékoztatón a vállalat pénzügyi igazgatója, Luca Maestri elmondta, hogy a márciussal végződő negyedévre hasonló csökkenő trendet várnak, mint a tavalyi negyedik negyedévre.

A negyedéves gyorsjelentésre 3 százalékot esett az Apple részvényeinek árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

aaaplee

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments