szerda, március 22, 2023
Home Macbook Megrogytak az iPhone-eladások, az Apple azt is elmondta, miért

Megrogytak az iPhone-eladások, az Apple azt is elmondta, miért

A negyedéves jelentés főbb pontjai:

 • 117,2 milliárd dollár bevételre tett szert az Apple a negyedik negyedévben, ami 5,5 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.

  2019 óta először esett év/év alapon a cég bevétele, de akkor kisebb mértékben, ennél nagyobb csökkenésre 2016 negyedik negyedévében volt példa.

 • A negyedéves bevétel elmaradt a várakozásoktól, az elemzői konszenzus 121,1 milliárd dollár volt.
 • A PC-piac szenvedése a Macintoshok értékesítésein is látszik, a termékkategória bevétele közel 29 százalékkal zuhant az egy évvel ezelőttihez képest és jelentősen elmaradt a várakozásoktól.
 • Az Apple legnagyobb bevételű terméke, az iPhone értékesítései szintén csalódást okoztak, 8 százalékkal csökkentek az okostelefon-eladás bevételei és a várt 68,3 milliárd dollár helyett 65,8 milliárd dollár bevételt ért el a termékből az Apple.
 • A szolgáltatások szegmens bevétele a vártnak megfelelő mértékben, 6 százalékkal emelkedett.
 • Az iPad-bevételek közel 30 százalékkal ugrottak meg, ami viszont felülmúlta a piaci előrejelzéseket.
 • Az egyéb termékek bevétele 8 százalékkal visszaesett és szintén elmaradt a konszenzustól.
 • Az Apple negyedéves bruttó fedezeti szintje a vártnak megfelelően alakult, 43 százalékot ért el.
 • Az egy részvényre jutó eredmény 11 százalékkal esett, 1,88 dollárra, ami szintén csalódást okozott, ugyanis a Refinitiv konszenzusa szerint 1,94 dollárt prognosztizáltak az elemzők.

A menedzsment három fő tényezővel indokolta a gyenge negyedik negyedévi eredményeket: az erős dollár, a kínai gyártási problémák és az általános gazdasági környezet sem kedvezett a cégnek.

írja a CNBC. Az Apple menedzsmentje 2020 óta nem ad várakozásokat, akkor a járvány okozta bizonytalansággal indokolta. De ezen a szokásán most sem változtat, bár a negyedéves eredményeket bemutató tájékoztatón a vállalat pénzügyi igazgatója, Luca Maestri elmondta, hogy a márciussal végződő negyedévre hasonló csökkenő trendet várnak, mint a tavalyi negyedik negyedévre.

A negyedéves gyorsjelentésre 3 százalékot esett az Apple részvényeinek árfolyama a zárás utáni kereskedésben.

aaaplee

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments