csütörtök, június 20, 2024
Home Iphone Ezekkel a jelentős változásokkal érkezhet az iPhone 14-család

Ezekkel a jelentős változásokkal érkezhet az iPhone 14-család

Újabb értesülések láttak napvilágot az ősszel érkező iPhone-okról, több korábbi pletykát is megerősítve.

Az ősszel bemutatott iPhone 13-sorozattal az Apple a könnyebb utat választotta, hiszen a 2021-es modellcsalád csak kisebb, burkolat alatti változtatásokat hozott a teljesen új dizájnnal színre lépett iPhone 12-szériához képest.

Ezért aztán sokan számítanak rá, hogy az idei felhozatal már nagyobb izgalmakat tartogat, amit félreérthetetlenül jelez, hogy egymást érik a pletykák az iPhone 14 kapcsán.

Az elmúlt hetekben mi is beszámoltunk róla, , hogy a 2022-es iPhone-ok belógó szenzorsziget nélkül és több memóriával érkezhetnek, nemrég pedig egy megbízható elemző jelentette, hogy az új modellek közül csak a drágább Pro-verziók kaphatják meg az Apple idei processzorát.

A 9to5Mac meg nem nevezett forrásokra hivatkozva most egy csokor új értesülést közölt, melyek nagyrészt átfedésben vannak a korábbi szóbeszédekkel:

  • Ahogy azt már többen megírták, valóban eltűnik az 5,4 hüvelykes iPhone mini, helyette két 6,1 és két 6,7 hüvelykes mobilt kapunk, normál és Pro kivitelekben.
  • Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max viszont „magasabb” kijelzővel érkezhetnek, hogy alkalmasak legyenek a belógó szenzorsziget helyére lépő, dupla kivágásos (hangszóró + kamera/Face ID) elrendezés befogadására.
  • Valóban csak a Pro és a Pro Max kapja meg a legújabb Apple SoC-t, a két alapmodell továbbra is a 2021-es A15 Bionicet, vagy annak fejlesztett verzióját használja majd.
  • Az összes készülékbe 6GB memória kerül, ami az alapmodellek esetében 2GB-os előrelépés az iPhone 13-hoz és a 13 minihez képest, míg a Pro-szériánál nem jelent változást.
  • Az Apple továbbra is dolgozik az iPhone 13 kapcsán is emlegetett műholdas funkciókon, így ez akár az iPhone 14-ben is debütálhat. A cupertinóiak állítólag már prototípusokat tesztelnek, melyek műholdas kapcsolaton keresztül képesek SMS-t küldeni. A fejlesztés „Stewie” kódnéven fut.

Ahogy minden ilyen hírnél, most sem árt megjegyezni, hogy pletykákról beszélünk, ezért nem javasolt készpénznek venni az információkat. A felsorolásból egyébként az iPhone mini kivezetése tűnik a legvalószínűbbnek, erről ugyanis tavaly óta már több különböző jelentés is napvilágot látott.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments