szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekFű vagy pálinka?

Fű vagy pálinka?

Egy, a világban kevésbé tájékozott ember él azzal a feltételezéssel, hogy az alapján döntünk arról, egy kábítószer legális, vagy sem, hogy az a szer mennyire ártalmas. Brit tudósok (ezek rendes tudósok!) David Nutt vezetésével el is kezdték kutatni, hogy melyik szer mennyire káros, ha az egyénre és a környezetére mért csapásokat egyaránt figyelembe vesszük.

Mint látjuk, az alkohol és a nikotin (a két legális kábítószer) a legártalmasabbak között vannak. Ezt azonban a szavazó nem szeretné hallani, hiszen neki már a dédapja is alkoholizált, tehát az teljesen rendben van – rá senki ne mondja azt, hogy drogos. Az alkohol a kultúra része. Azaz „meg van szokva”, érzelmileg pozitívan viszonyul hozzá a szavazó.

Szóval, amikor a fent említett David Nutt 2009-ben a brit kormány tanácsadójaként elkezdte azt hangoztatni, hogy bizony a legális és a nem legális szerek elrendezése nagyon rossz, kirúgták. Hiszen a brit kormány is szavazatot gyűjt, nem valós problémákat old meg.

Mi viszont nem szavazatokat gyűjtünk, hanem valós problémákról beszélgetünk! Ezúttal Demetrovics Zsolttal, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzorával és Szabó Dáviddal arról, hogy miért szeretném, ha a lányaim nem alkohollal ellátott házibulikba járnának.

A HOLD Aftert Hours e heti adása szülőknek és fiataloknak kötelező. Valamint a többieknek is.

Jó szórakozást!

Az előző adásainkat itt találják.

A HOLD After Hours podcastek megtalálhatók a Spotify, YouTube, Apple Podcast, Google Podcasts és Soundcloud csatornáinkon, és felvehetők RSS-Feeden keresztül a műsortárába is.

MP3 formátumban a Soundcloud lejátszó gombjával lehet letölteni.

A szerző további cikkeit itt olvashatja.

HOLDBLOG

HOLD Lexikon

HOLD Online vagyonkezelés

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Source

Most Popular

Recent Comments