csütörtök, június 20, 2024
Home Apple hírek Grogu kódnéven készülhet a Google saját Bluetooth-követője

Grogu kódnéven készülhet a Google saját Bluetooth-követője

Szivárgások árulkodnak róla, hogy a Google is előállhat egy AirTaghez hasonló Bluetooth-követővel.

A Bluetooth-alapú követőkütyük nem számítanak friss találmánynak, elég csak a Tile nevű amerikai cégre gondolni, amely már több mint egy évtizede kínál ilyen megoldásokat, a kategória azonban csak azt követően kapott nagyobb figyelmet, hogy 2021-ben a Samsung (SmartTag) és az Apple (AirTag) is előállt a saját variánsaival.

A Google kapcsán ugyancsak 2021-ben röppent fel először a pletyka, hogy a keresőóriás egy saját eszközkeresési platformmal állhat elő az Apple-féle Lokátor mintájára, egy friss szivárgás pedig most arra utal, hogy ebben is helyet kaphat egy AirTag-szerű kütyü.

Mishaal Rahman a Bluetooth-kiegészítők gyors csatlakoztatásáért felelős Google Fast Pair szolgáltatás fejlesztői konzoljában szúrta ki, hogy a választható eszközök között már egy „Locator tag” nevű hardvertípus is szerepel. Rahman sietett leszögezni, hogy ez önmagában csak arra utal, hogy a szolgáltatás támogatni fogja a követőket, egy másik szivárogtató szerint viszont ennél többről van szó.

A Pixel eszközök kapcsán már korábban is többször „jósoló” Kuba Wojciechowski Rahman posztjához fűzve osztotta meg, hogy értesülései szerint a Google egy saját követőn dolgozik, amely A Mandalóri című Star Wars-sorozatból ismert Groguról kapta a kódnevét, és egyaránt támogatja a BLE (Bluetooth Low-Energy), valamint az UWB (Ultra-Wideband) technológiát.

A követőért állítólag a Nest csapata felel, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy a Nest termékcsalád részeként kerül majd piacra. A megjelenési dátumot illetően Wojciechowskinak nincsenek információi, de ő személy szerint arra tippel, hogy a május-június környékén esedékes I/O fejlesztői konferencián fogják bejelenteni, a rajtját pedig az ősszel érkező Pixel mobilokhoz igazítják.

A szivárogtatóról tudni kell, hogy volt már rá példa, hogy beletrafált a Google terveibe, így könnyen meglehet, hogy valóban létezik a rejtélyes Bluetooth-tracker.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments