szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Grogu kódnéven készülhet a Google saját Bluetooth-követője

Grogu kódnéven készülhet a Google saját Bluetooth-követője

Szivárgások árulkodnak róla, hogy a Google is előállhat egy AirTaghez hasonló Bluetooth-követővel.

A Bluetooth-alapú követőkütyük nem számítanak friss találmánynak, elég csak a Tile nevű amerikai cégre gondolni, amely már több mint egy évtizede kínál ilyen megoldásokat, a kategória azonban csak azt követően kapott nagyobb figyelmet, hogy 2021-ben a Samsung (SmartTag) és az Apple (AirTag) is előállt a saját variánsaival.

A Google kapcsán ugyancsak 2021-ben röppent fel először a pletyka, hogy a keresőóriás egy saját eszközkeresési platformmal állhat elő az Apple-féle Lokátor mintájára, egy friss szivárgás pedig most arra utal, hogy ebben is helyet kaphat egy AirTag-szerű kütyü.

Mishaal Rahman a Bluetooth-kiegészítők gyors csatlakoztatásáért felelős Google Fast Pair szolgáltatás fejlesztői konzoljában szúrta ki, hogy a választható eszközök között már egy “Locator tag” nevű hardvertípus is szerepel. Rahman sietett leszögezni, hogy ez önmagában csak arra utal, hogy a szolgáltatás támogatni fogja a követőket, egy másik szivárogtató szerint viszont ennél többről van szó.

A Pixel eszközök kapcsán már korábban is többször “jósoló” Kuba Wojciechowski Rahman posztjához fűzve osztotta meg, hogy értesülései szerint a Google egy saját követőn dolgozik, amely A Mandalóri című Star Wars-sorozatból ismert Groguról kapta a kódnevét, és egyaránt támogatja a BLE (Bluetooth Low-Energy), valamint az UWB (Ultra-Wideband) technológiát.

A követőért állítólag a Nest csapata felel, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy a Nest termékcsalád részeként kerül majd piacra. A megjelenési dátumot illetően Wojciechowskinak nincsenek információi, de ő személy szerint arra tippel, hogy a május-június környékén esedékes I/O fejlesztői konferencián fogják bejelenteni, a rajtját pedig az ősszel érkező Pixel mobilokhoz igazítják.

A szivárogtatóról tudni kell, hogy volt már rá példa, hogy beletrafált a Google terveibe, így könnyen meglehet, hogy valóban létezik a rejtélyes Bluetooth-tracker.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments