péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Hajlítható képernyőre vált a Microsoft okostelefonja

Hajlítható képernyőre vált a Microsoft okostelefonja

Miközben a Samsung és néhány további gyártó folyamatosan nyomja a hajlítható képernyős mobilokat, addig a Microsoft egy teljesen más úton indult el a dupla kijelzős Surface Duo modellekkel. Habár a körömmel csikarható és a gyűrődéstől csúf flexibilis kijelzők még messze vannak a kiforrottságtól, az embereknek nem igazán jött be a két kijelzős koncepció, ezért a redmondi óriás is hajlítható megjelenítőre vált a következő Surface Duo telefonnál – állítják a bennfentesek.

Meg nem nevezett források szerint a Microsoft Surface Duo 3 már hajlítható belső kijelzővel fog érkezni, míg külső oldalán egy sík panel foglal majd helyet. A vállalat prototípusát már állítólag egy éve kalapálják, folyamatosan fejlesztik a készüléket, vagyis egy elődeinél átgondoltabb mobil lehet majd a végeredmény. Az eredeti terv az volt, hogy az év végén debütáló Duo 3 megőrzi a korábbi generációk kétképernyős kialakítását, így valamivel magasabb, peremtől peremig tartó kijelzővel, vezeték nélküli töltéssel és egyéb, nem részletezett fejlesztésekkel érkezett volna.

Surface Duo 2

Ezt az ötletet végül kukázták, és egy hajlítható képernyő mellett döntöttek, ráadásul már a készülék dizájnját véglegesítették is a hírek szerint. A változtatások miatt nagy valószínűséggel lehetetlenné vált az év végi megjelenés, így egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft Surface Duo 3 mikor érkezik. A konkrét hardveres jellemzők sem ismertek, találgatni pedig még túl korai volna. A friss értesülések még annyit említenek, hogy 360 helyett 180 fokos zsanér kerül az okostelefonra, de ez nagyjából ugyanígy van az összes jelenleg kapható hajlítható mobil esetében is.

Habár a telefonra az egyszerűség kedvéért mindenki mint Surface Duo 3 hivatkozik, könnyen előfordulhat, hogy egy teljesen más néven kerül majd piacra, hogy a gyártó még egyértelműbbé tegye az újfajta kijelzőre való áttérést.

Ugyanez a forrás azt is állítja, hogy a Microsoft szeretné jobban kiemelni a jövőben megjelenő Android készülékeit a kinálatból és valamilyen “ökoszisztéma-élmény” létrehozásán fáradozik, amelyben a cég zöld robotos rendszert futtató eszközei és a Windows PC-k még szorosabban és gördülékenyebben működnek együtt. Valami hasonlót szeretnének, mint amit az Apple kínál az iPhone-ok és a Mac-ek esetében.

A hírek szerint a Microsoft nem csupán telefonokban gondolkodik, más kialakítású eszközök gyártását is fontolgatja Android rendszerrel, könnyen előfordulhat, hogy a jövőben egy táblagéppel is előrukkolnak. Persze ezek egyelőre nem megerősített információk, így érdemes őket fenntartásokkal kezelni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments