vasárnap, június 16, 2024
Home Macbook Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple

Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple

[]

Korábban a cég sokszor elvetette az ötletet, most úgy tűnik, valami változott: érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple.

Mark Gurman, a Bloomberg megbízható elemzője úgy véli, hogy a 2025-ben érkező OLED kijelzős MacBook lehet az első, amit érintőkijelzővel szerel az almás vállalat.

Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az AppleA kiemelt kép illusztráció.

Szintén friss hír, hogy az Apple már akár jövőre OLED-re válthat a MacBook Air esetében, így ez már a második pletyka, ami ugyanerre utal.

Jövő év végén jöhetnek az OLED kijelzős MacBookok

Ezek szerint nem sok esély van arra, hogy az iPadOS a macOS felé közeledjen, azt ugyanis akár már most is megtehetné az Apple, hogy az asztali chipekkel rendelkező M1, M2-es iPad gépekre egy olyan rendszert fejleszt, ami magában hordozza a macOS képességeit, vagy egy az egyben kiadhatná rá az asztali rendszer minimálisan módosított verzióját, ezt azonban a közeljövőben nem tervezik.

Ehelyett inkább a MacBookokat szerelnék érintőkijelzővel, a jelentés szerint 2025-ben érkezhetne az első ilyen gép, vagyis két év múlva.

2010-ben Steve Jobs nem tartotta jó ötletnek az érintőképernyős laptopot, az Apple hardvermérnöke, John Ternus pedig még 2021-ben is azt mondta, hogy a Mac indirekt felhasználói interakcióra lett optimalizálva, és szerinte a cég nem tervezett más irányba elindulni akkoriban.

Gurman szerint a fejlesztők komolyan foglalkoznak a projekttel, ami arra utalhat, hogy az Apple valóban fontolóra vette az ötletet.

Az első ilyen Mac teljesen ugyanolyan lehet, mint az eddigiek, tehát megmaradna a billentyűzet és a trackpad is, azzal az előnnyel, hogy a kijelző érintőfelületű lenne. Az, hogy Apple Pencil támogatást terveznének-e, még nem derült ki.

A kiemelt kép illusztráció.

= 1140 ) { /* large monitors */ var adEl = document.createElement(„ins”); placeAdEl.replaceWith(adEl); adEl.setAttribute(„class”, „adsbygoogle”); adEl.setAttribute(„style”, „display:inline-block;width:468px;height:60px”); adEl.setAttribute(„data-ad-client”, „ca-pub-4995089453168833”); adEl.setAttribute(„data-ad-slot”, „6311785245”); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } });window.addEventListener(„load”, function(){ var placeAdEl = document.getElementById(„td-ad-placeholder”); if ( null !== placeAdEl && td_screen_width >= 1019 && td_screen_width = 768 && td_screen_width < 1019 ) { /* portrait tablets */ var adEl = document.createElement("ins"); placeAdEl.replaceWith(adEl); adEl.setAttribute("class", "adsbygoogle"); adEl.setAttribute("style", "display:inline-block;width:468px;height:60px"); adEl.setAttribute("data-ad-client", "ca-pub-4995089453168833"); adEl.setAttribute("data-ad-slot", "6311785245"); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } });window.addEventListener("load", function(){ var placeAdEl = document.getElementById("td-ad-placeholder"); if ( null !== placeAdEl && td_screen_width Hirdetés

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments