szerda, március 22, 2023
Home Macbook Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple

Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple

[]

Korábban a cég sokszor elvetette az ötletet, most úgy tűnik, valami változott: érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az Apple.

Mark Gurman, a Bloomberg megbízható elemzője úgy véli, hogy a 2025-ben érkező OLED kijelzős MacBook lehet az első, amit érintőkijelzővel szerel az almás vállalat.

Érintőkijelzős MacBook Prón dolgozhat az AppleA kiemelt kép illusztráció.

Szintén friss hír, hogy az Apple már akár jövőre OLED-re válthat a MacBook Air esetében, így ez már a második pletyka, ami ugyanerre utal.

Jövő év végén jöhetnek az OLED kijelzős MacBookok

Ezek szerint nem sok esély van arra, hogy az iPadOS a macOS felé közeledjen, azt ugyanis akár már most is megtehetné az Apple, hogy az asztali chipekkel rendelkező M1, M2-es iPad gépekre egy olyan rendszert fejleszt, ami magában hordozza a macOS képességeit, vagy egy az egyben kiadhatná rá az asztali rendszer minimálisan módosított verzióját, ezt azonban a közeljövőben nem tervezik.

Ehelyett inkább a MacBookokat szerelnék érintőkijelzővel, a jelentés szerint 2025-ben érkezhetne az első ilyen gép, vagyis két év múlva.

2010-ben Steve Jobs nem tartotta jó ötletnek az érintőképernyős laptopot, az Apple hardvermérnöke, John Ternus pedig még 2021-ben is azt mondta, hogy a Mac indirekt felhasználói interakcióra lett optimalizálva, és szerinte a cég nem tervezett más irányba elindulni akkoriban.

Gurman szerint a fejlesztők komolyan foglalkoznak a projekttel, ami arra utalhat, hogy az Apple valóban fontolóra vette az ötletet.

Az első ilyen Mac teljesen ugyanolyan lehet, mint az eddigiek, tehát megmaradna a billentyűzet és a trackpad is, azzal az előnnyel, hogy a kijelző érintőfelületű lenne. Az, hogy Apple Pencil támogatást terveznének-e, még nem derült ki.

A kiemelt kép illusztráció.

= 1140 ) { /* large monitors */ var adEl = document.createElement(“ins”); placeAdEl.replaceWith(adEl); adEl.setAttribute(“class”, “adsbygoogle”); adEl.setAttribute(“style”, “display:inline-block;width:468px;height:60px”); adEl.setAttribute(“data-ad-client”, “ca-pub-4995089453168833”); adEl.setAttribute(“data-ad-slot”, “6311785245”); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } });window.addEventListener(“load”, function(){ var placeAdEl = document.getElementById(“td-ad-placeholder”); if ( null !== placeAdEl && td_screen_width >= 1019 && td_screen_width = 768 && td_screen_width < 1019 ) { /* portrait tablets */ var adEl = document.createElement("ins"); placeAdEl.replaceWith(adEl); adEl.setAttribute("class", "adsbygoogle"); adEl.setAttribute("style", "display:inline-block;width:468px;height:60px"); adEl.setAttribute("data-ad-client", "ca-pub-4995089453168833"); adEl.setAttribute("data-ad-slot", "6311785245"); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } });window.addEventListener("load", function(){ var placeAdEl = document.getElementById("td-ad-placeholder"); if ( null !== placeAdEl && td_screen_width Hirdetés

Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments