vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Itt a friss magyar mobilbanki rangsor, kettészakadt a mezőny

Itt a friss magyar mobilbanki rangsor, kettészakadt a mezőny

A hazai bankszektor digitális transzformációjáról kiemelten lesz szó június 1-jei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt!

Mi történt a mobilbanki piacon?

A hazai mobilbanki rangsor összeállításánál érdemes figyelembe venni azt is, hogy az egyes appok milyen érettségi fázisban járnak, mikor voltak nagyobb frissítések vagy alkalmazás-cserék, és milyen fejlesztési stratégiák működnek az egyes pénzintézeteknél.

  • Az OTP Bank a lakossági mobilappja előző verzióját, a Smartbankot tavaly március 24-én vezette ki, a Smartbankot értelemszerűen már tavaly ki is vettük a rangsorunkból. Az új mobilbankot már 2021-ben elkezdte tesztelni a bank, majd fokozatosan vezették be az ügyfeleknél.
  • Az Erste George nevű appja kezdetben, még 2021-ben gyermekbetegségektől szenvedett, ám az app értékelése a stabil működési feltételek megteremtését követően fokozatosan javult az elmúlt durván két évben.
  • Az MBH Bank három korábbi tagbankjának (Budapest Bank, Takarékbank és MKB Bank) mobilbanki appjai ugyan átmárkázáson estek át, ám a három alkalmazás ma még külön életet él, külön értékeléssel is rendelkezik. Azonban hamarosan megjelenik egy közös mobilbanki applikáció is a banknál.
  • A fintech gyökerekkel rendelkező, ma már banki licenccel is rendelkező Revolut mobilbanki appját számos bank nemzetközi szinten is sztenderdként figyeli, az alkalmazást a banki fejlesztő csapatok is jó összehasonlítási pontként használják. Mivel ma már több százezer ügyféllel rendelkezik a társaság Magyarországon is – bár nem teljesen összehasonlítható egy fintech hátterű bank és egy univerzális nagybank értékelése – érdekességképpen a Revolut mobilappjának értékelését is szerepeltetjük a rangsorunkban.

Androidos rangsor

Az Apple felhasználók általánosságban elégedettebbek a mobilbankjukkal, mint az androidosok: androidos appok 4,0 csillagos átlagos értékelése alacsonyabb, mint az App Store 4,4-es átlaga (az értékelések egyébként kicsivel jobban szóródnak az android ökoszisztémában, 1,01-es szórás vs. 0,966-os szórás).

A Google Play rangsorában a Revolut 4,8-as értékelését követően 4-es holtverseny következik 4,7-es felhasználói értékeléssel: tehát a rangsorban képzeletbeli második helyezett a K&H, az OTP, a Gránit és a Raiffeisen mobilbanki applikációja, majd a mindössze egy tized csillaggal kisebb, 4,6-os értékelést szerző app, az MBH Bank ex Budapest Bank mobilappja következik a dobogón. Az Erste 2021-ben élesített George appjának androidos verziója a bevezetés után nem sokkal még 3 alatti értékeléseket is kapott, mostanra 4,5-es értékelést ért el a Google alkalmazás-áruházában, ezzel feljött a 4. helyre. Innentől egy kisebb ugrást követően 3,7 csillaggal ötödik az UniCredit mBanking appja, 3,3-mal hatodik a CIB alkalmazása, majd az MBH Bank ex Takarék appja 2,1 és az MKB 2,0 csillagos értékelése zárja a sort.

Mobilbanki rangsor

  • Mi történt a hazai mobilbanki piacon?
  • Androidos rangsor és a változások
  • App Store rangsor és a változások

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments