csütörtök, július 18, 2024
Home Iphone Itt a világ első USB-C-s iPhone-ja

Itt a világ első USB-C-s iPhone-ja

Hónapokig tartó fejlesztés eredménye, de teljesen gyárinak hat egy egyetemi hallgató megoldása.

Szeptemberben ismét slágertéma lett az elektronikai eszközök szabványosított töltése, miután az Európai Bizottság előterjesztette a jogszabályt, melynek értelmében minden gyártónak kötelező lesz az USB-C formátumot alkalmaznia a termékeiben.

A döntés leginkább az Apple-t érinti, hiszen a cupertinói vállalat még csak egyes iPad-modelljeiben és a számítógépein alkalmazza a népszerű portot, míg az iPhone-on továbbra is kitart a licencdíjakat termelő saját szabadalma, a Lightning mellett.

A Svájci Szövetségi Technológiai Intézet robotikai képzésének mesterszakos hallgatója, Ken Pillonel néhány hónapja úgy döntött, hogy nem vár tovább az Apple-re, és saját kezűleg készíti el az USB-C-s iPhone-t.

A projekt első verziója egy meglehetősen kezdetleges, de működő kreálmány volt, ahol a csatlakozást lehetővé tevő elektronika még a készüléken kívül helyezkedett el. A koncepció kitartó finomításával azonban  végül sikerült célt érni, így az alábbi videón látható iPhone X-ről már csak a csatlakozó szemrevételezése után mondható meg, hogy nem szokványos telefon.

A megoldás lelkét egy egyedi áramkör adja, amit az iPhone X94-es konnektorának technológiai visszafejtésével sikerült elkészíteni. Pillonel azt ígéri, hogy később egy részletes magyarázó videóval is jelentkezik, így talán mások is követhetik a példáját.

Az Apple azonban nem biztos, hogy követni fogja, egyes vélekedések szerint ugyanis a cupertinóiak inkább átugorják az USB-C-t, és néhány éven belül megjelenhet az első, fizikai csatlakozó nélküli iPhone.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments