péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Itt az Apple csattanós válasza Vlagyimir Putyinnak

Itt az Apple csattanós válasza Vlagyimir Putyinnak

A vállalat közleményében hangsúlyozta,

Mélységesen aggódunk az Ukrajnában zajló orosz támadás miatt, és kiállunk mindazok mellett, akik az erőszak következtében szenvednek.

Támogatjuk a humanitárius erőfeszítéseket, segítséget nyújtunk a kibontakozó menekültválsághoz, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy támogassuk csapatainkat a régióban – írták.

Az Apple számos intézkedést felvázolt az orosz támadásra válaszul, többek között leállította az országba irányuló összes exportját és korlátozta az Apple Pay-t és más szolgáltatásokat. Kiemelték, az orosz állami média, az RT News és a Sputnik News, amelyeket az EU is keményen szankcionált, már nem tölthetők le az Apple Store-ból Oroszországban.

A Reuters beszámolójából az is kiderült, hogy kedden az oroszországi felhasználók még el tudták érni az Apple online áruházát, de az iPhone-vásárlási kísérletek kudarcba fulladtak, mert a rendszer azt mutatta, hogy a készülékek nem szállíthatók.

A TheStreet beszámolója szerint bár Oroszország lakossága hatalmas, egyáltalán nem fontos piac az Apple számára. 2020-ban mintegy 2,5 milliárd dolláros árbevételt realizált itt a vállalat, amely a teljes árbevételének alig 1 százalékát jelentette.

Az Apple árfolyam 163,37 dolláron fejezte be a keddi kereskedést, amely csupán 1,1 százalékos csökkenést jelentett a hétfői záróárfolyamához képest.

Címlapkép forrása: Getty Images

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments