vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Jelentős változások elé nézhet az Apple Watch operációs rendszere

Jelentős változások elé nézhet az Apple Watch operációs rendszere

Egy friss jelentés alapján a WatchOS 10 lehet a szoftver történetének egyik legjelentősebb frissítése.

Az Apple-ről általában véve elmondható, hogy nem szokta elkapkodni a termékei megújítását, elég csak az iPhone-ra gondolni, amelyen sokszor többéves késéssel vezet be olyan extrákat, amelyekre az Androidos konkurencia szinte már a kifejlesztésük pillanatában rárepül, felvállalva a csiszolatlanabb technológiákat is.

Az almás kínálaton belül különösen konzervatívnak számítanak az Apple Watch okosórák és az azokat hajtó watchOS, amelyek az utóbbi években csak apró finomhangolásokon estek át, most viszont egy nagyobb frissítés elé nézhet a platform.

A megbízhatóbb szivárogtatók táborát erősítő Mark Gurman ugyanis azt írja a legújabb hírlevelében, hogy az Apple egy áttervezett kezelőfelülettel szállítja a várhatóan ősszel megjelenő WatchOS 10-et. Az új dizájn az eddig hiányzó widgetekre épül, amelyek részinformációkat közölnek majd az olyan alkalmazásokhoz, mint az időjárás, az aktivitásmérés, a naptár stb.

A Bloomberg elemzője szerint a widgetek az iOS 14-ben debütált megfelelőiket ötvözik a WatchOS eredeti verziójában látott gyors bepillantás (Glances) funkcióval, és meglehet, hogy a digitális korona megnyomásával csalhatjuk majd elő őket. Az utóbbi lényegi változtatás lenne, mivel ez a mozdulat eddig következetesen a főoldal megnyitására szolgált.

A widgetek bevezetése lehetővé tenné, hogy a felhasználók az appok megnyitása nélkül értesüljenek a legfontosabb információkról, és ezzel még nincs vége a meglepetéseknek. Gurman ugyanis úgy tudja, hogy az Apple később egy mesterséges intelligenciára épülő személyi edzővel is frissíteni fogja az Apple Watchot és az iPhone-t is. Ha hihetünk a jelentésnek, az újdonság egy fizetős alkalmazás formájában érkezik valamikor a következő év során, és Quartz kódnéven fut a fejlesztése.

Minderről leghamarabb a június 5. és 9. között zajló WWDC fejlesztői konferencia keretében kaphatunk hivatalos tájékoztatást, az almás cég ugyanis ezen a rendezvényen szokta leleplezni a következő generációs operációs rendszereit.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments