péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Jó reggelt, Eger! | EgerHírek

Jó reggelt, Eger! | EgerHírek

2023. január 30., hétfő

Ilyen idő lesz a héten

A hét elején még emelkedik a nappali hőmérséklet, szerdán akár 10 Celsius-fok is lehet, majd csütörtöktől lehűlés jön, vasárnap már csak mínusz 1 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet várható a legmelegeb órákban. Egész héten erős, élénk lesz a szél, néhol viharossá fokozódik. Több alkalommal vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítani, amely a hét végéhez közeledve egyre inkább hó lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ma a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap, azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely este, késő este újra csökkenni kezd. A nap második felében elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék, nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. A délnyugati szél délutántól egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű.

Kedden felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel, elszórtan előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, főként az északnyugati szélcsatornában viharossá fokozódik. Hajnalban általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a szeles tájakon pár fokkal enyhébb lesz a hajnal. Kora délután 3-9 fokot mérhetnek.

Szerdán általában közepesen felhős időre lehet számítani, szórványosan előfordulhat vegyes halmazállapotú csapadék, zömében záporok, de északkeleten hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél főként az északkeleti részeken erős lesz, egy-egy viharos lökés sem kizárt. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, a szeles helyek lesznek fagymentesek. A maximum 5 és 10 fok között alakul.

Csütörtökön közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat vegyes csapadék, főleg északkeleten havas eső, hózápor, másutt eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul, a szeles helyek lesznek fagymentesek. A csúcsérték 3 és 9 fok között valószínű.

Pénteken felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Elszórtan kialakulhat hózápor. Helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati, északi szelet. Hajnalban általában mínusz 6 és plusz 1, kora délután 0 és plusz 6 fok közötti hőmérsékletet mérhetnek.

Szombaton felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Elszórtan kialakulhat zápor, hózápor. Az élénk északnyugati, északi szelet helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 5 és plusz 1, kora délután 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a gyakran változó felhőzetből helyenként fordulhat csak elő hózápor. Az északi, északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban mínusz 7 és plusz 1, kora délután mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Egerben hétfő reggel -4, -5 fokot mérünk.

Kitekintő – élőben a Dobó tér

Kamerakép forrása: Eger.hu

Ma őket ünnepeljük

Névnap

Gerda, Martina, Adelgund, Adelgunda, Aminta, Bors, Barsz, Gellért, Gerhárd, Hiacinta, Jácinta, Martinella, Martinka, Orgona, Sziringa, Taciána

A Gerda név eredete és jelentése

Germán eredetű, a gerte német szóból. Jelentése: ág, vessző.

A Gerda név jellemzése

Küzdelmes, harcias, céljaiért mindent elkövető ember. Makacs, racionális és eredménycentrikus.

A Martina név eredete és jelentése

Latin eredetű, a Martinus (Márton) férfi név női párja. Jelentése: Mars istenhez hasonló, merész, bátor, harcias, vitéz.

A Martina név jellemzése

Szenvedélyes, erős és energetikus, rendkívül határozott és meggyőző személyiség. Szereti a magányt, nehezen nyílik meg az emberek előtt.

Kutya névnap:

Ali, Csibész

Cica névnap:

Cindy Lu, Crissy

Hörcsög névnap:

Malvin

Születésnaposok

1621 – II. Rákóczi György erdélyi fejedelem († 1660)

1818 – Görgei Artúr honvéd tábornok, 1848-49-es hadvezér († 1916)

1899 – Max Theiler dél-afrikai származású Nobel-díjas amerikai orvos, virológus. 1951-ben a sárgaláz elleni vakcina kifejlesztéséért elnyerte az orvosi Nobel-díjat. († 1972)

1928 – Vámos László Kossuth-díjas Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, rendező († 1996)

1945 – Bus Kati magyar színésznő († 2009)

1951 – Phil Collins angol zenész

1974 – Christian Bale walesi szárm. brit színész

1975 – Storcz Botond magyar kajakozó, háromszoros olimpiai bajnok

1977 – Dögei Éva magyar szinkronszínész

1987 – Arda Turan török labdarúgó

Miről híres a mai nap?

  • A három szent főpap (Aranyszájú Szent János, Nagy Szent Bazil, Hittudós Szent Gergely) ünnepe
  • A lepra elleni harc világnapja

Ezen a napon történt

1392 – A szentgotthárdi apátság nem járul hozzá a Széchyek kegyúri beiktatásához.

1945 – A Margit híd budai szakaszát is fölrobbantják a németek. (A pesti szakasz hiba folytán, idő előtt, 1944. november 4-én robbant fel, teljes forgalom mellett, számos emberéletet követelve).

1969 – A The Beatles utolsó nyilvános koncertje az Apple székház tetején, Londonban.

1994 – Lékó Péter sakkozó elnyeri a legfiatalabb nagymester címét. (14 évesen)

2000 – A nagybányai Aurul bányavállalat ülepítőjéből gátszakadás miatt mintegy 100 ezer m³ cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, majd ezen keresztül a Szamosba és a Tiszába.

A tegnap legfontosabb hírei

Nagy Márton: Hamarosan felminősítésre számíthat Magyarország

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A magyar haderő harckészségének a legjobbnak kell lennie – videó

Martin már a hatodik baba, akit a hatvani inkubátorban hagytak – videó

Autósok figyelem! Kedd éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya matricák

Nyakmasszázs helyett nyakleves – összeverekedett két vendég a Hotel Egerben

Ismét egy bajba jutott túrázón segítettek a tűzoltók a Mátrában

Súlyos árat fizetetett az Eszterházy SC a rossz második félidei rajtért

Négy arany és 1 ezüstéremmel tértek haza Budapestről az Egri Úszó Klub versenyzői

Döcögős játékkal újabb egri siker: UVSE – Eger 8-9

A hétfői horoszkóp

(A legfrissebb horoszkóp a képre kattintva nyílik meg)

A képhez tartozó alt jellemző üres; horos.jpg a fájlnév

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments