Home Apple hírek Jön az Apple nagy bejelentése - Mire számíthatunk?

Jön az Apple nagy bejelentése – Mire számíthatunk?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Mire számíthatunk?

Ma virtuális bemutatót tart az Apple, amelyet az Apple honlapján és a cég YouTube-csatornáján is lehet követni.

A várakozások szerint nagy valószínűséggel érkezik az új iPad Air, ez lehet az esemény nagy sztárja, különlegessége, hogy vadonatúj dizájnt kap. Az új iPad néhány tulajdonsága:

  • minimális kávájú, a teljes előlapot betakaró kijelző,
  • eltűnik a home gomb,
  • Face ID helyett Touch ID, amelyet a készülék oldalán elhelyezett gombon keresztül működik.

A másik termék, amit bemutatnak, az Apple Watch legújabb, 6. szériája lehet. A koronavírus-járvány miatt nem csoda, hogy az Apple az új órában az egészségügyi aspektusokra fókuszál majd, így többek között véroxigénszint-mérő is kerülhet az Apple Watchba, amely figyelmezteti a felhasználót, ha a véroxigénszint 80 százalék alá kerül.

Ezen felül további fejlesztést jelenthet a javított EKG, de az óra dizájnja a várakozások szerint nem sokat fog változni, hasonló lesz az 5-ös szériáéhoz, de új színek, felületkezelés vagy szíjak érkezhetnek.

Az Apple egy másik órát is bemutathat a mai eseményen, amely a 3-as szériát válthatja le, a lépés hasonló lehet, mint az iPhone SE piacra dobása a telefonoknál, vagyis, hogy legyen egy eblépő termék, amely alap szolgáltatásokkal és elérhető árral az Apple ökoszisztémához láncolja a felhasználókat.

Nem csak készülékeket, de szoftvereket is bemutathat ma az Apple, valószínűleg újabb részleteket tudhatunk meg az alábbi oprendszerekről:

  • iOS 14,
  • watchOS 7,
  • iPadOS 14,
  • tvOS 14.

Mire nem számíthatunk?

Az igazán nagy dobás az lenne, ha az Apple bemutatná az új iPhone-t, ennek azonban nagyon kicsi a valószínűsége, mivel az már korábban kiderült, hogy a koronavírus miatt csúsztak a fejlesztések, és a beszállítói lánc sérülése miatt is csak a szokásosnál később érkezhet az iPhone 12. Hagyományosan szeptemberben mutatja be az új telefonjait az Apple, de idén nagy valószínűséggel októberben jön a nagy tűzijáték.

Ami az eddigi szivárogtatások alapján körvonalazódik:

Az iPhone 12 új dizájnt kaphat, ami nem az elmúlt évek lekerekített szélű dizájnját követi, sokkal inkább az iPhone 4 formájára hasonlíthat, ez az egyik feature, amit legjobban várnak az iPhone-hívők.

4 készülék érkezhet, 3 különböző méretben:

  • 1 telefon 5,4 hüvelykes OLED-kijelzővel,
  • 2 készülék 6,1 hüvelykes OLED-kijelzővel,
  • és a legnagyobb iPhone 12, 6,7 hüvelykes kijelzővel.

Korábbi pletykák alapján a kijelzők a mostanában divatos, és a felső kategóriában szinte kötelező 120 Hz-es képfrissítéssel érkeznek, de nagyon valószínű, hogy az új telefonok nem kapják meg ezt a fícsört, vagy ha igen, akkor csak a legdrágább modell.

Ami viszont biztos, és nem nagy merészség kijelenteni, hogy a kamerákat továbbfejlesztette az Apple, a 4 új készülékből valószínűleg kettő 2 hátlapi kamerát kap, kettő pedig 3-at.

Hogy a felhasználói élmény továbbra is tökéletes legyen, érkeznek az új processzorok, az aktuális A13 után vélhetően A14-nek nevezett chipek gyorsabbak lesznek, mint elődeik.

Nagy kérdés, hogy mindegyik modell megkapja-e az 5G képességet, ez ugyanis szintén alapvető elvárás 2020-ban a felső kategóriában.

Hogy reagálhat az árfolyam?

Az iPhone-bejelentések napján jellemzően nagyobb kilengéseket láthatunk az Apple árfolyamában, a mai bemutató azonban olyan szempontból nem szokásos lesz, hogy nagy valószínűséggel nem mutatják be az új telefonokat. Pozitív meglepetés az lenne, ha mégis előrukkolna az Apple az iPhone 12-vel.

Az Apple árfolyama az elmúlt napok esését követően is 57 százalék pluszban áll idén.

Címlapkép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Bár még csak néhány hónapja érhető el az iOS 14, az alkalmas okostelefonok 90 százaléka már azt futtatja. Markáns különbség az iOS-es és...

Samsung Galaxy felület kipróbálása iPhone-on, egyszerűen | Techwok

Ha valaki folyamatosan olvas minket, bizonyára belefutott már néhány olyan cikkbe, amelyben régi játékok, és különféle operációs rendszerek (például DOS, Windows 98, BeOS stb.) böngészőben történő kipróbálásáról...

Az iPhone 12 5G menti meg az Apple-t? – Telefonguru hír

Az iPhone 12 5G segíthet az Apple-nek, hogy 2021-ben 240 millió iPhone-t adjon el. 2020 negyedik negyedévében az Apple rekordszámú iPhone-t szállított, és úgy...

Hangra induló mini hangrögzítő és Voice Memo applikáció az Apple-től

Ebben a cikkben bemutatunk egy méltán kedvelt hangrögzítő vagy mini diktafon eszközt, és az Apple szintén népszerű Voice Memo alkalmazását. Bár...

Recent Comments