szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekJön az Apple nagy bejelentése - Mire számíthatunk?

Jön az Apple nagy bejelentése – Mire számíthatunk?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Mire számíthatunk?

Ma virtuális bemutatót tart az Apple, amelyet az Apple honlapján és a cég YouTube-csatornáján is lehet követni.

A várakozások szerint nagy valószínűséggel érkezik az új iPad Air, ez lehet az esemény nagy sztárja, különlegessége, hogy vadonatúj dizájnt kap. Az új iPad néhány tulajdonsága:

  • minimális kávájú, a teljes előlapot betakaró kijelző,
  • eltűnik a home gomb,
  • Face ID helyett Touch ID, amelyet a készülék oldalán elhelyezett gombon keresztül működik.

A másik termék, amit bemutatnak, az Apple Watch legújabb, 6. szériája lehet. A koronavírus-járvány miatt nem csoda, hogy az Apple az új órában az egészségügyi aspektusokra fókuszál majd, így többek között véroxigénszint-mérő is kerülhet az Apple Watchba, amely figyelmezteti a felhasználót, ha a véroxigénszint 80 százalék alá kerül.

Ezen felül további fejlesztést jelenthet a javított EKG, de az óra dizájnja a várakozások szerint nem sokat fog változni, hasonló lesz az 5-ös szériáéhoz, de új színek, felületkezelés vagy szíjak érkezhetnek.

Az Apple egy másik órát is bemutathat a mai eseményen, amely a 3-as szériát válthatja le, a lépés hasonló lehet, mint az iPhone SE piacra dobása a telefonoknál, vagyis, hogy legyen egy eblépő termék, amely alap szolgáltatásokkal és elérhető árral az Apple ökoszisztémához láncolja a felhasználókat.

Nem csak készülékeket, de szoftvereket is bemutathat ma az Apple, valószínűleg újabb részleteket tudhatunk meg az alábbi oprendszerekről:

  • iOS 14,
  • watchOS 7,
  • iPadOS 14,
  • tvOS 14.

Mire nem számíthatunk?

Az igazán nagy dobás az lenne, ha az Apple bemutatná az új iPhone-t, ennek azonban nagyon kicsi a valószínűsége, mivel az már korábban kiderült, hogy a koronavírus miatt csúsztak a fejlesztések, és a beszállítói lánc sérülése miatt is csak a szokásosnál később érkezhet az iPhone 12. Hagyományosan szeptemberben mutatja be az új telefonjait az Apple, de idén nagy valószínűséggel októberben jön a nagy tűzijáték.

Ami az eddigi szivárogtatások alapján körvonalazódik:

Az iPhone 12 új dizájnt kaphat, ami nem az elmúlt évek lekerekített szélű dizájnját követi, sokkal inkább az iPhone 4 formájára hasonlíthat, ez az egyik feature, amit legjobban várnak az iPhone-hívők.

4 készülék érkezhet, 3 különböző méretben:

  • 1 telefon 5,4 hüvelykes OLED-kijelzővel,
  • 2 készülék 6,1 hüvelykes OLED-kijelzővel,
  • és a legnagyobb iPhone 12, 6,7 hüvelykes kijelzővel.

Korábbi pletykák alapján a kijelzők a mostanában divatos, és a felső kategóriában szinte kötelező 120 Hz-es képfrissítéssel érkeznek, de nagyon valószínű, hogy az új telefonok nem kapják meg ezt a fícsört, vagy ha igen, akkor csak a legdrágább modell.

Ami viszont biztos, és nem nagy merészség kijelenteni, hogy a kamerákat továbbfejlesztette az Apple, a 4 új készülékből valószínűleg kettő 2 hátlapi kamerát kap, kettő pedig 3-at.

Hogy a felhasználói élmény továbbra is tökéletes legyen, érkeznek az új processzorok, az aktuális A13 után vélhetően A14-nek nevezett chipek gyorsabbak lesznek, mint elődeik.

Nagy kérdés, hogy mindegyik modell megkapja-e az 5G képességet, ez ugyanis szintén alapvető elvárás 2020-ban a felső kategóriában.

Hogy reagálhat az árfolyam?

Az iPhone-bejelentések napján jellemzően nagyobb kilengéseket láthatunk az Apple árfolyamában, a mai bemutató azonban olyan szempontból nem szokásos lesz, hogy nagy valószínűséggel nem mutatják be az új telefonokat. Pozitív meglepetés az lenne, ha mégis előrukkolna az Apple az iPhone 12-vel.

Az Apple árfolyama az elmúlt napok esését követően is 57 százalék pluszban áll idén.

Címlapkép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments