szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Különleges technológiát tartogathat az Apple mini-LED monitorja

Különleges technológiát tartogathat az Apple mini-LED monitorja

Egy friss szivárgás elárulta, mikor érkezhet a régóta pletykált megjelenítő.

Az Apple legutóbb tavaly mutatott be új monitort a 27 hüvelykes, 5K-s felbontással csábító Studio Display képében, ám a korábbi pletykákra rácáfolva a közel 800 ezer forintos megjelenítő nem a mostanság felkapottnak számító mini-LED háttérvilágítással érkezett meg.

A hagyományos LCD-paneleknél jóval több megvilágítási pontot alkalmazó, s ezért élethűbb színeket és nagyobb maximális fényerőt nyújtó technológia persze ettől függetlenül később még beköszönhet az almás kínálatba, most pedig az is kiderülhetett, hogy mikor.

A veterán Apple-szivárogtatónak számító Ming-Chi Kuo ugyanis arról számolt be, hogy az Apple 2024 végén, vagy 2025 elején kezdi meg a 27 hüvelykes mini LED monitor tömeggyártását, vagyis leghamarabb két év múlva kerülhet piacra a termék. Kuo szerint az újdonság mindent tudni fog, amit egy csúcskategóriás megjelenítőtől elvárhatunk, ebben pedig egy fontos változtatás is szerepet játszik majd.

A cupertinóiak ugyanis állítólag üvegre cserélik a mini-LED panel hátlapját a mostani termékeikben alkalmazott PCB helyett, amivel nemcsak maga a panel válik vékonyabbá, de a monitor kerete is keskenyebb lehet, és a megjelenítő várható élettartama is hosszabbra nyúlhat a szokásosnál.

Kuo tehát egyértelműen arra számít, hogy az Apple továbbra is dolgozik a várva várt mini-LED monitoron, ám a kijelzők piacára szakosodott elemző, Ross Young eközben egészen más értesülésekre tett szert. Young tavaly ősszel azt jósolta, hogy már 2023 első három hónapjában befuthat az új monitor, hétfőn viszont a 9to5Mac szerint már arról posztolt a Twitteren, hogy az Apple elkaszálta a fejlesztést, „legalábbis egyelőre”.

Ezzel a két, egyébként többnyire megbízhatónak számító szivárogtató komoly ellentmondásba keveredett egymással, így már a pletykák szintjén is érdekes lesz látni, hogy miként alakulnak a későbbi jelentések. Aki pedig addig is almás monitort vásárolna, annak marad a még egész friss Studio Display, valamint a 2019 óta kapható Pro Display XDR, a maga 1,9 millió forintos árcédulájával.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments