péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Különválás: mikorra várható a második évad, és mire számíthatunk tőle?

Különválás: mikorra várható a második évad, és mire számíthatunk tőle?

MOZI HÍREK – Patricia Arquette (aki a Lumon-hű Harmony Cobelt alakítja) figyelmeztetett minket, hogy “rettegjünk” attól, ami a Különválás (Severance) második évadában várható…

 

 

A Dan Erickson által készített, Ben Stiller és Aoife McArdle által rendezett Különválás, vagyis Severance című disztópikus thriller a munkahelyi élet modern bajairól és unalmáról tesz megjegyzést egy érdekes sci-fi felütés mellett. A tavalyi év egyik legváratlanabb sikersorozatáról mi is megemlékeztünk kritikánkban.

A Különválás első évada tavaly meglepően nagy siker lett, és talán most az Apple TV+ legjobban várt műsora lehet, és bár a radar alatt érkezett, a második évad biztos, hogy senki figyelmét nem kerüli majd el.

Az internet legtávolabbi szegleteiben máris a legőrültebb rajongói elméletek születnek. Patricia Arquette (aki a Lumon-hű Harmony Cobelt alakítja) pedig arra figyelmeztetett minket, hogy “rettegjünk” attól, ami a második évadban várható.

 

Különválás 2. évad: Mit tudni a cselekményről?

 

A sorozat egyik legnagyobb rejtélye maga a munka természete kell, hogy legyen, amire a sorozat négy főszereplője hivatott. Mark, Dylan, Helly és Irving a Lumon Industries fiktív biotechnológiai megacég makroadat-finomítói. A munka, amit végeznek, állítólag annyira bizalmas, hogy egy “leválasztásnak” nevezett eljáráson kell átesniük. Így választják el a munkahelyi tudatukat a külső énjüktől. Ennek ellenére a tényleges munkát tovább kódolják, hogy megvédjék a lopás ellen, olyannyira, hogy az már értelmetlennek tűnik.

A második évadban talán kiderül, hogy a munka valóban értelmetlen, és az egész csak egy kísérlet az emberi engedelmesség felmérésére.

Összhangban maradva Erickson azon kinyilatkoztatásával, miszerint a történet kezdeti ötletei egy borzalmas irodai munka és depresszió közben jutottak eszébe. Ez úgy is olvasható, mint a késő kapitalizmus omladozó légkörét sújtó bullshit jobok állapotát kritizáló metafora (A David Graeber antropológus által felvetett elmélet szerint legalábbis)

Ha a főszereplők valóban csak kísérleti alanyok voltak, érdekes lesz látni, hogy az első évad fináléjának eseményei után hogyan igazodnak el a lázadók az életben. Illetve, milyen lépéseket tesz Lumon megtorlásként.

 

Mi a helyzet az új szereplőkkel?

 

A Trónok harca és a Wednesday sztárja, Gwendoline Christie is csatlakozik a Lumonban érdekelt számos szereplőhöz. Mellette érkezik még Bob Balaban, Alia Shawkat, John Noble, Robby Benson, Merritt Wever, Ólafur Darri Ólafsson és Stefano Carannante. Egyelőre nem világos, kit milyen szerepben láthatunk majd. Ám az új színészek lelkesedéséről már lehetett hallani.

Britt Lower visszhangozta a rajongók izgatottságát, és a Golden Globe vörös szőnyegén a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy odáig van az új szereplőgárdáért.

“Igazán dinamitok”, ahogy Lower fogalmazott. De ez még nem minden. Dan Erickson azzal is viccelődött, hogy felajánl egy szerepet Barack Obamának: “Szerintem nagyon jó lenne, hozna némi gravitációt” – mondta a THR-nek.

 

Mikorra várható a Különválás 2. évada?

 

Egy olyan kaliberű sorozatot, mint a Különválás, nem lehet elsietni. A második évad forgatása 2022 októberében kezdődött, és azóta már láthattunk néhány kulisszák mögötti részletet. Ahogy azt Stiller is megerősítette, a forgatási ütemterv állítólag legalább 2023 májusáig elhúzódik. A hét hónapos forgatási idő nem tűnik meglepőnek, tekintve, hogy az első évad 11 hónapig tartott. Tehát egy teljesen kialakult, jelentősen megérte a várakozást évad kerülhet a képernyőkre valamikor az év folyamán, ha nem 2024 elején.

Addig is újra megnézheted a Severance első évadát, amely jelenleg az Apple TV+-on streamelhető.

Forrás: VOX, The Hollywood Reporter

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments