csütörtök, július 18, 2024
Home Apple hírek Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp...

Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp…

Az Apple várhatóan még idén négy új iPhone modellt mutat be: iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Mind a négy modell új dizájnt kap, de a képernyőméretek a maiakkal azonosak maradnak. Ugyanakkor a pletykák szerint csak a 15 Pro Max modell kap periszkóplencsét a jobb optikai zoom érdekében. Ming-Chi Kuo elemző szerint azonban a normál iPhone 16 Pro is megkapja a periszkóplencsét 2024-ben.

Az iPhone 15 termékcsaláddal kapcsolatos pletykák szerint csak a nagyobb iPhone 15 Pro Max kap periszkóplencsét a hátlapi kamerájára. A periszkóplencse egy prizmára támaszkodik, amely a fényt a kamera érzékelőjéhez képest 90 fokban elhelyezett több belső lencsére veri vissza. Ez lehetővé teszi, hogy a lencse hossza sokkal hosszabb legyen, mint egy teleobjektívé, ami sokkal jobb optikai zoomot eredményez.

Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp lencsét kaphat

Egyelőre bizonytalan, hogy az Apple megpróbál-e a Samsung Galaxy S23 Ultra 10x-es zoomjával megegyezni, vagy a vállalat a 6x-os lencsét választja, ahogy egyes elemzők gondolják. Mindenesetre szinte „megerősítettnek” tűnik, hogy ez a technológia kizárólag a 15 Pro Max modellben lesz megtalálható.

Ming-Chi Kuo elemző azonban kedden azt mondta, hogy az Apple már tervezi, hogy a kisebb Pro modellbe is beleteszi a periszkóp lencsét. Sajnos ez nem az iPhone 15 Pro-val, hanem a 2024-ben megjelenő iPhone 16 Pro-val fog megtörténni. Kuo az Apple ellátási láncát ismerő forrásokból úgy értesült, hogy az iPhone 16 Pro valamivel nagyobb kijelzőt kap. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a periszkóplencsével mindkét modellre felszerelje, ne csak a Pro Maxot.

Jelenleg az iPhone 14 Pro 6,1 hüvelykes, míg az iPhone 14 Pro Max 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Míg az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max várhatóan megtartja ugyanazt a képernyőméretet, nem tudjuk, hogy az iPhone 16-os termékcsaládban milyen új képernyőméretek lesznek. Kuo úgy véli, hogy Cowell lesz a fő beszállítója az iPhone 16 periszkópos kamerájának.

Az Apple vegyes valóság headsetje

Ugyanebben a megjegyzésben Kuo megismételte az Apple kevert valóság headsetjéről szóló pletykákat. Míg az első generációt várhatóan a jövő hónapban, a WWDC 2023 alkalmával jelentik be, a vállalat már dolgozik az eszköz második generációján. Az elemző ismét elmondta, hogy lesz egy high-end és egy low-end, megfizethetőbb verzió, mivel az első headset várhatóan 3000 dollárba fog kerülni.

Kuo: az iPhone 16 Pro nagyobb kijelzőt és periszkóp lencsét kaphat

Tekintettel arra, hogy az Apple 2025-re már nem csak egy, hanem két headsetet is kínál majd a piacon, Kuo úgy véli, hogy a második generációs modellekből tízszer annyi fogy majd, mint az első generációsakból.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments