szombat, május 25, 2024
Home Apple hírek Májusban megnézhetjük Sarolta királyné történetét és Schwarzenegger első sorozatszerepét

Májusban megnézhetjük Sarolta királyné történetét és Schwarzenegger első sorozatszerepét

Ebben a hónapban is rengeteg új sorozat indul, köztük a legtöbben alighanem a Bridgerton-előzménysorozatra kíváncsiak, de Arnold Schwarzenegger első sorozatszerepe is biztos sokakat érdekel majd. A történelmi sorozatok kedvelői az Anne Frank bújtatóját és az újabb Watergate-sorozatot várhatják, és izgalmasnak ígérkezik az HBO román hidegháborús kémsorozata is, de lesz persze disztópikus sci-fi, thriller és vígjáték is a palettán. Futó sorozat új évadának a Nagy Katalin – A kezdetek rajongói örülhetnek.

A Fehér Ház vízszerelői, HBO Max

Május 2.

Woody Harrelson, Justin Theroux, Domhnall Gleeson, Kiernan Shipka és Lena Headey játszanak a Watergate-ügy legújabb feldolgozásában. Az ötrészes, szatirikus hangvételű sorozat azt mutatja be, hogy hogyan buktatták meg akaratlanul az elnököt Nixon saját politikai szabotőrei, a Watergate kiagyalói, azaz E. Howard Hunt és G. Gordon Liddy.

Anna Frank bújtatója, Disney+

Május 2.

A sorozat főhőse Miep Gies, Otto Frank titkárnője, aki férje és a holland ellenállás segítségével számtalan embert bújtatott a nácik elől a második világháborúban. A modern érzékenységgel ábrázolt történet az alkotók szándéka szerint arra készteti a nézőket, hogy feltegyék maguknak a kérdést: mit tettek volna Miep helyében, és vajon a napjainkban lenne-e bátorságuk szembeszállni a gyűlölettel. A főbb szerepeket Bel Powley, Liev Schreiber és Joe Cole játsszák.

A szabó, Netflix

Május 2.

A török sorozat igaz történeten alapul, főhőse egy szabó, Peyami (Çağatay Ulusoy), aki megörökli nagyapja üzletét Isztambulban, miközben rejtegeti a világ elől az értelmi fogyatékos édesapját, és beleszeret egy gazdag megrendelőjébe.

Szép remények, Disney+

Május 3.

Minden idők egyik leggyakrabban feldolgozott irodalmi klasszikusa a briteknél ez a Dickens-regény, ezúttal Steven Knight, a Peaky Blinders turbófokozaton pörgő atyja írta belőle a forgatókönyvet, a főbb szerepeket pedig Fionn Whitehead, Johnny Harris és Olivia Colman alakítják.

Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet, Netflix

Május 4.

A hatrészes minisorozat A Bridgerton család előzménysorozata, és a fiatal Charlotte királynő (India Amarteifio, majd Golda Rosheuvel) felemelkedésére és hatalomra jutására fog összpontosítani. Egyértelműen ezt a premiert várják a legtöbben májusban.

Szentély, Netflix

Május 4.

A japán sorozat főhőse egy férfi, akinek élete a szakadék szélére sodródik, és úgy gondolja, azzal fog sok pénzt keresni, ha szumó birkózónak áll.

A siló, Apple TV+

Május 5.

Ez a poszt-apokaliptikus sci-fi-sorozat Hugh Howey regényciklusán alapul, és a jövőben játszódik, ahol mindössze tízezren maradtak életben a Földön. Ők egy titokzatos silóban élnek a földfelszín alatt, de senki nem tudja, ki és miért csinálta a silót, és hogy miért vonatkoznak rájuk ilyen szigorú szabályok. Egy mérnök (Rebecca Ferguson) azonban nekiáll kideríteni az igazságot, miután meghal a szerelme. Játszik a sorozatban továbbá Common és Tim Robbins is.

A 2009-es osztály, Disney+

Május 10.

A Kate Mara és Brian Tyree Henry főszereplésével készült thrillersorozat főhősei az FBI 2009-ben végzett ügynökei, akik egy közös barátjuk halála miatt újra találkoznak. A nyomozás során szembesülnek a mesterséges intelligencia következtében végbement különböző változásokkal az amerikai büntető igazságszolgáltatási rendszerben.

Két idő, Disney+

Május 10.

Egy brazil időutazós sorozat, melyben két lány időt cserél: egyikük 1922-ből kerül 2022-be, és viszont. Sejthető, hogy ez mekkora galibákat okoz majd mindkettejük életében.

The Muppets Mayhem, Disney+

Május 10.

A zenés vígjátéksorozat a Muppet Show legendás zenekarát hozza vissza a köztudatba, és egy fiatal menedzser (Lilly Singh) vezetésével megpróbálják lenyomni a modern zeneipart. Felbukkan majd a sorozatban jó pár valódi popsztár is.

Ég a város, Apple TV+

Május 12.

A Garth Risk Hallberg City on Fire című regényéből készült krimisorozatban egy New York-i gyilkosság jelenti a kapcsolódási pontot a városban tapasztalható rejtélyes tűzesetek, a belvárosi klubszíntér és egy gazdag, de súlyos titkokat rejtegető ingatlanos család között. A sorozat alkotói, Josh Schwartz és Stephanie Savage korábban olyan sorozatokon dolgoztak, mint az O.C., az Alaska nyomában és a Gossip Girl.

A Town Called Malice, SkyShowtime

Május 12.

A focihuligán-filmekkel ismertté vált Nick Love krimisorozata a nyolcvanas évekbe repít vissza: főhőse Gene (Jack Rowan), a brit gengszter, aki úgy érzi, nem ismerik el eléggé a családban, ezért a spanyol tengerpartra teszi át a székhelyét. Csakhogy idővel a család többi tagja is követi őket, és úgy érzik, itt az idő visszahozni a régi szép időket, amikor a Lord família uralta az alvilágot.

A kézbesítő, Netflix

Május 12.

A Lee Yoon-gyun webtoonján alapuló sorozat disztópikus jövőt mutat be: 2071-ben játszódik, a légszennyezés rendkívül súlyos, a népesség a mainak a töredékére zsugorodott, és a futárok történetét meséli el, akik fontos szerepet játszanak a társadalom túlélésében.

Nagy Katalin – A kezdetek 3, HBO Max

Május 13.

A történelmi dramedy harmadik évadában is az ifjú Katalin (Elle Fanning) és férje, Péter (Nicholas Hoult) házasságán van a hangsúly, amit mindketten egyre kétségbeesettebben próbálnak életben tartani. Katalin közben egyre inkább nevet szerez a határokon túl, és sokat tanul a politika természetéről.

Fear The Walking Dead 8, AMC

Május 15.

Elköszön a Walking Dead univerzum utolsó sorozata is: a Fear The Walking Dead utolsó évadában Morgan (Lennie James) és Madison (Kim Dickens) nehéz küldetése lesz egy nyolcéves kislány kimentése a rejtélyes PADRE projekt szigetéről.

Sivatagi rejtélyek, Apple TV+

Május 17.

A vígjátéksorozat főhőse a drogfüggő Peggy (Patricia Arquette), aki anyja halálát követően arra az elhatározásra jut, hogy magánnyomozóként kezd új életet. Szerepel még a sorozatban Matt Dillon, Rupert Friend és Weruche Opia is. A hatalom hálójában és a Grace és Frankie sorozatokat is jegyző páros, Jennifer Hoppe-House és Nancy Fichman is ott van a sorozat alkotói között.

Doctor Cha, Netflix

Május 17.

Koreai kórházi vígjátéksorozat, melyben egy háziasszony húsz évvel az orvosi pálya elhagyása után elsőéves rezidensként tér vissza, és küzd, hogy megállja a helyét egy meglepetésekkel teli munkakörben.

XO, Kitty, Netflix

Május 18.

A fiúknak, akiket valaha szerettem filmes franchise első sorozat-leágazása, melyet szintén Jenny Han írt. Kitty (Anna Cathcart) Koreába költözik, hogy a barátjával folytatott távkapcsolatból valódi kapcsolat legyen, csakhogy ez korántsem könnyű.

Heeramandi, Netflix

Május 18.

Az indiai történelmi drámasorozat a Heeramandi kerület kulturális valóságát tárja fel a kurtizánok és pártfogóik történetein keresztül, háttérben az 1940-es évek indiai függetlenségi harcainak viharaival. Szerelem, árulás, örökösödés és politika keveréke az indiai bordélyokban.

Spy/Master, HBO Max

Május 19.

A román hidegháborús kémsorozat fikció ugyan, de valós előképpel: az egyik legelismertebb román színész, Alec Secăreanu főszereplésével készülő sorozat egy kitalált karakter, Victor Godeanu életének sorsdöntő hetét mutatja be. Godeanu – akit Nicolae Ceausescu egykori kémfőnökéről, az Amerikába dezertált Ion Mihai Pacepáról mintáztak – ugyan a román diktátor jobbkeze, de valójában kettős ügynök, és lelepleződése miatt menekülnie kell. A sorozatot nagyrészt Magyarországon forgatták.

A csend fogságában, Netflix

Május 19.

Aitor Gabilondo (Pátria) pszichológiai thrillersorozata egy fiatal pszichiáter (Almudena Amor, A jó főnök) és csapata titkos megfigyelése alatt álló, újra bebörtönzött bűnöző, (Arón Piper, Elit) sorsát követi nyomon.

Végzetes vonzerő, SkyShowtime

Május 22.

Egy szenvedélyes viszony veszélyes fordulatot vesz, amikor egy nő nem engedi, hogy házas szeretője véget vessen az afférnak. A Michael Douglas és Glenn Close főszereplésével készült 1987-es film új sorozatverziót kap, melyben Joshua Jackson, Lizzy Caplan és Amanda Peet játsszák a főbb szerepeket.

Szigorúan barátság, Apple TV+

Május 24.

Vígjátéksorozat, melyben két nagy sztár, Rose Byrne és Seth Rogen a középkorhoz közeledő egykori legjobb barátokat alakítanak, akik hosszú ideig nem álltak szóba egymással, ám most ismét találkoznak, és ez a kapcsolat mindkettejük életét megnehezíti.

Egy kínai Amerikája, Disney+

Május 24.

A Gene Luen Yang úttörő képregénye alapján készült sorozat egy átlagos amerikai tinédzser megpróbáltatásait és viszontagságait meséli el, akinek élete örökre megváltozik, amikor összebarátkozik egy mitológiai isten fiával. Az akciókomédiaként meghatározott sorozatban szerepel a friss Oscar-díjas Michelle Yeoh, az egyik rendezője pedig Lucy Liu.

A szekta szökevénye, Disney+

Május 24.

Hidegrázós pszichológiai thriller, melyben egy lány eltűnése egy nőben gyermekkori emlékeket idéz fel, amikor egy szekta tagja volt. A sorozat egy szekta túlélőjének rémálmait követi nyomon, aki kénytelen szembenézni múltjával, hogy a jövőben megakadályozza gyerekek elrablását és lelki bántalmazását. A főbb szerepekben Teresa Palmer, Miranda Otto és Guy Pearce látható.

FUBAR, Netflix

Május 25.

Arnold Schwarzenegger első sorozatszerepe, melyben egy nyugdíjazás szélén álló CIA-ügynököt alakít, aki felfedez egy családi titkot, és visszahívják egy utolsó munkára.

Der Greif, Amazon Prime Video

Május 29.

A világhírű német fantasyszerző, Wolfgang Hohlbein azonos című regényéből készült sorozatban három kívülálló, Mark (Jeremias Meyer), Memo (Zoran Pingel) és Becky (Lea Drinda) 1994-ben Krefeldben fedezi fel a Fekete torony nevű fantasztikus világot, és onnantól már semmi nem lesz ugyanolyan többé, mint azelőtt.

Aktris, Disney+

Május 30.

Török sorozat egy ünnepelt színésznőről (Pinar Deniz), aki éjszakánként sorozatgyilkosként múlatja az idejét.

Kapcsolódó

A legjobb új sorozatok 2023 májusából

Ebben a hónapban is rengeteg új sorozat indul, a Bridgerton-előzménysorozat és a FUBAR mellett történelmi sorozatok, hidegháborús kémsorozat, disztópikus sci-fi, thriller és vígjáték is lesz a palettán.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments