péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek Melyik streaming szolgáltató éri meg legjobban 2023-ban?

Melyik streaming szolgáltató éri meg legjobban 2023-ban?

A napokban robbant be itthon is a legújabb streaming-platform, a SkyShowtime. Íme 5 (+1) alternatíva, ha olvasóink már unják a Netflixet!

Ahogy arról a Mandineren is beszámoltunk, február 14-én érkezett meg a magyar háztartásokba a legújabb streaming platform, a SkyShowtime, ami a Comcast és a Paramount Global közös vállalata.

 

Magyarországon is elindult a SkyShowtime

 

Próbálják betölteni azt az űrt, amit a HBO hagyott

Az első sejtések szerint a SkyShowtime próbálja a felületet olyan tartalmakkal megtölteni, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a közép- és kelet-európai piacon. Monty Sarhan, a SkyShowtime vezérigazgatója úgy fogalmazott: igyekeznek figyelembe venni az igényeket, s azokhoz igazítják a kínálatot. Ezt az is bizonyítja, hogy a Warner Bros Discoverytől

megvásárolták az HBO Maxon két és fél hónapig futó A besúgó című magyar sorozatot is.

Monty Sarhan a lengyelországi sajtóeseményen arról beszélt, hogy Szentgyörgyi Bálinték produkciója számára „remek lehetőség, hogy a sorozat náluk újra elérhetővé válik”.

A SkyShowtime, úgy tűnik, meghallotta a hazai közönség hangját, és most új otthont biztosít nekünk. Izgatottan várjuk az együttműködés kezdetét. De leginkább a közönségnek vagyunk hálásak, akiknek a szeretete szó szerint megfordította a sorsunkat. A hétvége az ünneplésé, februártól pedig az egész csapat szeretettel várja a közönséget az új otthonába, a SkyShowtime-ra” – nyilatkozta lapunk megkeresésére Szentgyörgyi Bálint.

 

Breaking! Visszatér A besúgó című sorozat

 

Magyarország Netflixország

Ahogy azzal szintén egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk már, ahogy más országok esetében,

úgy a magyar piacot is a Netflix dominálja egyelőre.

A streaming szolgáltató 2020-as jelentésében hazánkkal kapcsolatban az olvasható, hogy ennyi időt még soha nem töltöttek a magyarok a Netflix előtt: a tavalyi évben négy és félszer annyit filmeztek a felületen, mint 2019-ben.

A Finder Global Streaming Adoption Report jelentéséből a pontos számokat is megtudhatjuk: eszerint a magyar felnőttek 51%-a rendelkezik legalább egy streaming szolgáltatással. A jelentés szerkesztője, James Dampney szerint a streaming platformok gyorsan népszerű szórakozási formává váltak Magyarországon.

Bár az előfizetők száma Magyarországon elmarad a globális átlagtól, a streaming szolgáltatások így is népszerűek: a magyar felnőttek fele rendelkezik legalább egy előfizetéssel. Az elmúlt évtizedben igazi fellendülést tapasztaltunk a streaming terén, és úgy tűnik, hogy a covid-járvány csak felgyorsította ezt a tendenciát. Mivel a világjárvány idején az emberek több időt töltenek otthon, nem meglepő, hogy ezek a szolgáltatók olyan népszerűek Magyarországon” – állítja Dampney.

Magyarországon jelenleg a Netflix a legdrágábban elérhető streaming-szolgáltatás,

igaz, három különböző csomagból választhat immár a néző: 2490, 3490 és 4490 forintos áron. Ők voltak az elsők ezen a piacon, hatalmas könyvtárral rendelkeznek – köztük magyar alkotásokkal is –, de mára a mennyiség érezhetően kezd a minőség rovására menni. Ráadásul a jelszómegosztásban szigorítások várhatóak, ami sokakat késztethet majd az előfizetés felmondására. Ugyanakkor arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a platform filmjei az utóbbi években a legnagyobb világsztárokat is felvonultatták, lásd A szürke embert Ryan Goslinggal és Chris Evansszel, saját frachise-okat építenek (Tyler Rake: A kimenekítés, és a hamarosan érkező folytatás), rendszeresen szerepelnek a filmjeik az Oscar-mezőnyben (Az Ír), és olyan eredeti sorozatokkal tarolják le a világot, mint a Stranger Things, a Squid Game vagy a Wednesday.

 

Magyarország Netflixország – így törtek át a streaming filmszolgáltatók hazánkban is

 

Melyik szolgáltatót válasszuk?

A Magyar Filmadatbázis három szempont alapján – ár, katalógus jellege és hogy hány eszközről nézhetőek – összehasonlította a legfontosabb streaming platformokat, hogy a felhasználóknak könnyebb legyen eligazodni az egyre bővülő kínálatban. Mi éri meg legjobban? Íme 5 (+1) alternatíva, ha olvasóink netán már unják a Netflixet.

1.) Az Amazon Prime Video egyik előnye, hogy benne van az Amazon Prime-ban, így az előfizetőknek csomagrendeléseikhez ingyenes szállítás jár. Csupán havi 899 forintért műsortárát a gigászi katalógus mellett az eredeti produkciók terén olyan sorozatok fémjelzik, mint A periféria vagy A fiúk című (anti)szuperhős sorozat, de ide sorolhatjuk a Jack Ryan-szériát is. Mindenképpen említésre méltó, hogy emellett

olyan kasszasikerek is náluk vannak, mint A gyűrűk ura, illetve A hatalom gyűrűi című előzménysorozat.

A platformot egyidejűleg akár három eszközről is lehet nézni, és van egy harmincnapos ingyenes próbaidőszak, amely alatt tesztelhető, valóban tetszik-e a kínálat.

2.) Az Apple TV+ havi 1890 forintért öt egyidejű eszköz használatát kínálja. Elsősorban olyan minőségi sorozatokban utazik, mint például a Servant vagy a tizenegy Emmy-díjat bezsebelő Ted Lasso, megtartva a heti premier klasszikus hagyományát. Általában igényes tartalmakat sugároznak, amelyekben mindig van legalább egy nagy sztár, jusson csak eszünkbe az Oscar-díjra jelölt A kiút Jennifer Lawrence főszereplésével. Nem mellesleg pedig saját gyártású filmekben is egyre erősebbek, amit mi sem bizonyít jobban, mint a tavaly három Oscar-díjat nyert CODA.

3.) A Disney+ a családosok kedvence lehet. Havi 2490 forintért kifejezetten sok szinkronizált tartalmat – főként családi filmeket és vígjátékokat – sugároz és négy eszközről lehet egyidejűleg streamelni. Övék az egyik legszélesebb katalógus:

minden benne van a Marveltől és a Star Warstól kezdve a Walt Disney Pictures-ön át a Pixarig vagy a National Geographicig.

Ráadásul a Disney-filmek általában alig másfél hónappal a mozipremier után már felkerülnek a platformra, ahogy például a közelmúltban a Fekete Párduc 2 esetében is történt. Az amerikai ABC tévécsatorna tartalmai is itt láthatók, illetve nagyon sok kifejezetten nőket érdeklő téma is fut náluk. A FOX felvásárlásával pedig még tovább bővítették a katalógust.

4.) Az HBO GO helyét vette át a rendkívül széles palettát lefedő HBO Max, ami három eszközről nézhető egyszerre. Havi 2390 Ft-ért a felnőttek talán itt válogathatnak a legnagyobb eredeti katalógusból.

Olyan sorozatok láthatóak itt, mint a Trónok harca, a Maffiózók, a Sírhant művek, a Sárkányok háza és a The Last of Us.

Ráadásul az HBO Maxon a Warner Bros. összes filmje csupán néhány héttel a mozikba érkezésük után már elérhető. Mindeközben a gyerekek is jól szórakoznak, hisz a DC képregények adaptációit, a Harry Potter-filmeket és a Cartoon Network tartalmait itt nézhetik meg.

 

 

5.) Végül pedig válogathatunk tartalmakat a napokban debütált – egyébként hatalmas könyvtárral rendelkező – SkyShowtime-ról is, mely, mint már feljebb kifejtettük, havi 1990 forintért (indulási akcióban mindössze 999 forintért) a Peacock és a Paramount Plus tartalmai mellett a Sky és a Showtime, az NBC, a CBS és a Comedy Central sorozatait, illetve az MTV műsorait, de a

a Paramount Pictures, a Universal és a DreamWorks filmjeit, a Smithsonian Channel dokujait és a Nickelodeon gyerekműsorait is hozza.

Itt tudjuk streamelni többek között a Top Gun: Maverick-et, a Minyonok, valamint a Jurassic World franchise-ok filmjeit, illetve olyan sorozatokat, mint a Kevin Costner nevével fémjelzett Yellowstone vagy a Tulsa King Sylvester Stallone-val. Mint azt említettük: az új szolgáltató magyar tartalmat is kínál, ide érkezik ugyanis A besúgó és az Aranyélet két évada is.

5+1.) A hazai palettát színesíti továbbá a kizárólag magyar filmek kínáló Filmio (1190 Ft/hó), a hollywoodi sikerfilmekben erős Telekom TV GO (a FilmKlubban több, mint hatezer film nézhető 1500 Ft/hó áron), az elsősorban művészfilmekre koncentráló Cinego (1 790 Ft havonta, vagy 18 900 Ft évente) és a nemrégiben indult RTL+ (1990 Ft/hó) is, amely A király című Zámbó Jimmy-sorozattal azonnal berobbant a köztudatba.

Nyitókép: Magyar Filmadatbázis

 

 

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments