vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek Minden, ami a nagy Apple-bemutatóból kimaradt

Minden, ami a nagy Apple-bemutatóból kimaradt

Közép-európai idő szerint kedd este mutatta be az Apple amerikai informatikai vállalat legújabb fejlesztéseit Tim Cook ügyvezető igazgató. Lehullt a lepel az új iPhone-ról, iPad-ről és az Apple Watch-ról, azonban néhány újdonság még egyelőre rejtve maradt a nyilvánosság előtt.

Az Apple keddi, California Streaming név alatt (a The Mamas & The Papas együttes California Dreaming című slágere után) futó termékbemutatója bővelkedett bejelentésekben: megtudhattuk például, milyen lesz iPhone 13-as, a vadonatúj Apple Watch hetedik szériája vagy a hatodik generációs iPad Mini. Akadtak azonban termékek, amelyeket a várakozások ellenére végül nem hozott nyilvánosságra a cég.

Nem esett szó például az új MacBook Pro laptopokról, a Mac Mini és iMac asztali számítógépekről és a harmadik generációs AirPods fülhallgatókról sem.

Az amerikai The Verge hírportál szerint a kéz számítógépek teljesen újratervezett belsővel érkezhetnek, 14 és 16 hüvelykes képátlóval és egy bivalyerős M1X chippel. Visszatérhet a kényelmes MagSafe vezeték nélküli töltő és a korábban eltávolított bemenetek is, mint a HDMI-port és az SD-kártyahely. A hordozható gépek mellett az asztali változatok is nagyobb rekonstrukción esnek át és jóval erősebben térnek vissza, mint elődeik.

A kedd esti bemutatón az Apple nem tett említést a harmadik generációs AirPods fülhallgatóról sem, amely a hírek szerint nagyobb formai átalakulással debütálhat a közeljövőben. Nem esett szó sem az új macOS Monterey, iOS 15, és iPadOS 15 operációs rendszerekről sem, emellett sokak nagy csalódására az Pro iPhone-okba várt asztrofotó módot sem hozták szóba.

A Bloomberg amerikai televíziós hálózat Apple-szakértője, Mark Gurman szerint várható, hogy az informatikai cég még legalább egy online eseményt tart a következő néhány héten belül, ami egyben azt is jelenti, hogy még 2021 vége előtt felfedheti a kedden elmaradtakat.

A címlapfotón Tim Cook, az Apple vezérigazgatója (Forrás: MTI/EPA/Apple Inc./Brooks Kraft)

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments