vasárnap, július 14, 2024
Home Apple hírek Nagyon berágott Putyin legnagyobb riválisa a Google-re és az Apple-re

Nagyon berágott Putyin legnagyobb riválisa a Google-re és az Apple-re

„Nem az zavar a legjobban, hogy Putyin meghamisította a választási eredményeket, hanem az, hogy milyen engedelmesen segítettek neki a nagy techcégek” – írta Twitteren Navalnij.

Az ellenzéki politikus egy olyan alkalmazást fejlesztett, mellyel a választópolgárok meg tudták állapítani, hogy körzetükben ki a legesélyesebb ellenzéki képviselőjelölt. Az alkalmazást pár nappal a választás napja előtt töröltette a Google-lel és az Apple-lel az orosz kormány, arra hivatkozva, hogy a techcégek beleavatkoznak az orosz választásokba.

Navalnij szerint az együttműködést az orosz kormány úgy csikarta ki a techcégekből, hogy elküldött nekik egy listát azokról az alkalmazottakról, akiket az együttműködés hiányában megbírságolnának vagy akár börtönbe is küldenének.  

A Google orosz kormánnyal való együttműködése miatt még a techcég saját alkalmazottjai is kritikus véleményeket kezdtek el megfogalmazni.

Navalnij szerint semmilyen törvényt nem sértett meg az alkalmazása, mivel minden joga megvan arra, hogy a számára szimpatikus jelöltek mellett kampányoljon.

Jelenleg az ellenzéki politikus 2,5 éves börtönbüntetését tölti, amit azért szabtak ki rá, mert az orosz bíróság szerint megsértette feltételes szabadlábra helyezési feltételeit azzal, hogy életmentő kezelésre vitték Németországba, miután novicsokkal megmérgezték feltelhetően az orosz kormány emberei.

Címlapkép: Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments