Home Apple hírek Nagyon berágott Putyin legnagyobb riválisa a Google-re és az Apple-re

Nagyon berágott Putyin legnagyobb riválisa a Google-re és az Apple-re

„Nem az zavar a legjobban, hogy Putyin meghamisította a választási eredményeket, hanem az, hogy milyen engedelmesen segítettek neki a nagy techcégek” – írta Twitteren Navalnij.

Az ellenzéki politikus egy olyan alkalmazást fejlesztett, mellyel a választópolgárok meg tudták állapítani, hogy körzetükben ki a legesélyesebb ellenzéki képviselőjelölt. Az alkalmazást pár nappal a választás napja előtt töröltette a Google-lel és az Apple-lel az orosz kormány, arra hivatkozva, hogy a techcégek beleavatkoznak az orosz választásokba.

Navalnij szerint az együttműködést az orosz kormány úgy csikarta ki a techcégekből, hogy elküldött nekik egy listát azokról az alkalmazottakról, akiket az együttműködés hiányában megbírságolnának vagy akár börtönbe is küldenének.  

A Google orosz kormánnyal való együttműködése miatt még a techcég saját alkalmazottjai is kritikus véleményeket kezdtek el megfogalmazni.

Navalnij szerint semmilyen törvényt nem sértett meg az alkalmazása, mivel minden joga megvan arra, hogy a számára szimpatikus jelöltek mellett kampányoljon.

Jelenleg az ellenzéki politikus 2,5 éves börtönbüntetését tölti, amit azért szabtak ki rá, mert az orosz bíróság szerint megsértette feltételes szabadlábra helyezési feltételeit azzal, hogy életmentő kezelésre vitték Németországba, miután novicsokkal megmérgezték feltelhetően az orosz kormány emberei.

Címlapkép: Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

Most Popular

Megerősítették: ezek az iPhone-ok mehetnek a kukába, nincs több frissítés – Pénzcentrum

2021. szeptember 24. 16:49 Megérkezett a legújabb iPhone-frissítés, a felhasználók már hozzáférnek az iOS 15-höz. Kiderült többek között az is, hogy...

Az EU kötelezővé tenné az USB-C-t, az Apple iPhone-okon is

Hosszú ideje lehet már hallani, hogy az Európai Bizottság és az EU azt tervezik, hogy kötelezővé teszik az USB-C töltőcsatlakozó használatát a mobilgyártók és...

Hazudott az Apple – állítja a fortnite-os Epic Games első embere

Bár az Epic Games és az Apple közötti per bírói döntése azt sugallhatta, hogy visszatérhet a népszerű Fortnite játék az App Store-ba (bíztak...

Azon dolgozik az Apple, hogy az iPhone-unk felismerje, ha depressziósak vagyunk

Az Apple szerint az iPhone képes lehet felismerni a szorongást, a depressziót és a kognitív hanyatlást. Az iPhone figyelné...

Recent Comments