szerda, március 22, 2023
Home Apple hírek Nem lesz ingyen a Facebook sem: mutajuk, melyek lesznek a fizetős alkalmazások

Nem lesz ingyen a Facebook sem: mutajuk, melyek lesznek a fizetős alkalmazások

Napok óta terjed a sajtóban, hogy tavasztól fizetni kell majd a Facebook, a Messenger és az Instagram vagy éppen a Spotify használatáért is. Noha nem közvetlenül, hanem az adatforgalmunkon keresztül. A mandiner.hu összegyűjtötte, mely alkalmazások lesznek pár hónap múlva már csak az adatforgalmunk terhére használhatók.

A Telekomnál március 31-én lép majd életbe a módosítás, amelynek eredményeképpen aztán a mobilok havidíj-csomagjaiban elérhető adatmennyiséget „a saját tartalmukkal nem csökkentő” alkalmazások használata is terhelni fogja.

Melyik alkalmazások lesznek fizetősek?

A Magyar Telekomnál a következő alkalmazások lesznek fizetősek: a Facebook, az Instagram, a Messenger, a WhatsApp, a Waze navigációs alkalmazás, a Spotify, a Tidal, az Apple Music és a Deezer zenei streaming app, valamint a Telekom TV GO és az HBO Max videós streaming alkalmazás is – írja a mandiner.hu.

Mekkora extra adatforgalomra kell készülnünk?

Ha díjcsomagunknak köszönhetően a fent említett alkalmazások használata eddig nem terhelte adatkeretünket, fontos tudnunk:

száz darab üzenet küldése és fogadása a Messengerben mindössze 10 kilobyte adatforgalmat generál majd

a Magyar Telekom ügyfeleinél, ha pedig valaki egy percet böngészik a Facebookon, az körülbelül két megabyte adatforgalommal számolhat.

Fizetős alkalmazások: nincs már korlátlan hozzáférés

A Yettel ügyfeleit is érinti az átállás: a telekommunikációs cég egyes szolgáltatásait teljes egészében kivezeti,

így ezeket a változás napjával törölni fogják az ügyfeleknél.

Bizonyos esetekben a mobilinternet-hozzáférési szolgáltatás nem szűnik meg, de annak igénybevételi feltételei átalakulnak, és a változás napjával a szolgáltatás már nem biztosít korlátlan hozzáférést kiemelt tartalmakra. Vagyis a korlátlan e-mailezés, a facebookozás – és más social appok használata –, az HBO szolgáltatáscsomag, a Yettel TV, a TV2 Play Premium, valamint a Yettel Music és Deezer szolgáltatásokra.

A Vodafone pedig már korábban lépett.

A szolgáltató döntött arról, hogy internet csomagjai közül kivezeti az úgynevezett zero rate adatopcióit. Vodafone Pass adatopciókat pedig 2023. március végéig még használhatják a szolgáltató meglévő ügyfelei.Source

Most Popular

Az Apple sokat kritizált lépését veheti át a Samsung

Korábban sok kritika érte a cupertinói vállalatot, amiért kivette a töltőt a dobozból, ám úgy tűnik, hamarosan a Samsung is hasonló útra léphet. ...

KárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!

A Kremlben elrendelték, hogy senki sem használhatja az Apple mobiljait az épületben. A Reuters információi szerint az oroszok a nyugati kémektől tartanak. Source

Különleges hadművelet indul az iPhone ellen

Az orosz kormányzat nem szeretne egyetlen Apple okostelefont sem látni a minisztériumi tisztségviselők kezében. A Kommerszant tegnapi beszámolója szerint orosz kormányzati körökben kötelezően el...

Recent Comments