csütörtök, február 22, 2024
Home Iphone Összehasonlítás: iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21+

Összehasonlítás: iPhone 12 Pro Max vs Galaxy S21+

Az Apple iPhone 12 Pro Max és a még be sem jelentett Samsung Galaxy D21+ 5G-s változata került egy összehasonlító videóba.

Kevesebb, mint 24 óra telt el az első Galaxy S21+ videó megjelenése után, ám ugyanabból a forrásból rögtön kaptunk még egy videót, amely az 5G-s verziót ezúttal a legközelebbi riválisával hasonítja össze. Funkciók terén nem tudunk meg újdonságot, ám azt igen, hogy a hátlapi kamera betét púpja mennyire egyezik az iPhone 12 Pro Max kialakításával, amely jelenleg a legnagyobb a piacon.

Maga az új modul szélességét tekintve fele akkora, mint az Apple-é, de egy kicsit hosszabb. Úgy tűnik, hogy a kamerák is nagyjából azonos méretűek, bár a Galaxy S21+ kamerái összességében kisebbek, ugyanis a Samsung használt fém gyűrűket, amelyek a méretet növelik.

Az iPhone 12 Pro Max és a Galaxy S21+ egyaránt 12 megapixeles főkamerákat és 12 megapixeles ultraszéles látószögű optikákat használ, a különbségek a zoom-ban kereshetők. Az Apple egy újabb 12 megapixeles kamerával szerelte fel okostelefonját, amely 2x teleobjektívet is kapott, a Samsung ugyanakkor állítólag 64 megapixeles kamerát választott, amely 1,1-szeres optikai és háromszoros hibrid zoomra képes.

Az iPhone 12 Pro Max ugyanazt a notch-ot és keret szélességet használja, amelyeket még 2017-ben vezettek be az iPhone X-en. A Samsung évente inkább kisebb fejlesztéseket hajt végre, 2021-ben ezek az erőfeszítések nyilvánvalóbbak lesznek, mint valaha.

A dél-koreai márka sokkal futurisztikusabb megjelenést kölcsönzött a következő generációs zászlóshajó okostelefonjainak, amely egy kis lyukból áll a szelfikamera számára és pengeél vékony keretből. A Galaxy S21 széria esetében a keret körben annyira vékony a megjelenítő körül, hogy a Samsung külön nevet talált rájuk – Blade Bezels.

Ez a magasabb képaránnyal párosulva azt jelenti, hogy a Galaxy S21+-nak sokkal kényelmesebbnek kell lennie, mint az iPhone 12 Pro Max-nál, bár van egy másik tervezési választás, amely ebben szintén nagy szerepet játszik.

[embedded content]

Míg az Apple áttért egy teljesen lapos keretre, ami miatt néhányan panaszkodtak a telefon kezükbe ásására, a Samsung úgy döntött, hogy még egy évig megőrzi a még mindig nagyon népszerű, lekerekített kivitelű dizájnt.

Az operációs rendszeren kívül a papíron a legszembetűnőbb különbség talán a chipset. Az Apple legújabb készülékét a házon belüli A14 Bionic lapkakészlettel szerelte, a Samsung viszont az egyedi Exynos 2100 és a Qualcomm Snapdragon 888 változatain dolgozik.

Mindkét okostelefon alapkivitelben 128 GB tárhellyel rendelkezik, ám míg az iPhone 12 Pro Max-ban 6 gigabájt RAM található, addig a Galaxy S21+-ban 8 gigabájt RAM dolgozik. A másik terület, ahol a két eszköz eltér, az akkumulátor. A hírek szerint a Galaxy S21+ 4.800 mAh-s akkumulátorral felszerelt, amely sokkal nagyobb, mint az Apple készülékében található 3.687 mAh-s cella.

A cikkhez kapcsolódó linkek:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments