szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Praktikus kiegészítőt rejt a Huawei legújabb okosórája

Praktikus kiegészítőt rejt a Huawei legújabb okosórája

A fejlesztésnek a nagyobb órák kedvelői fognak örülni.

Az okosórák egyre óraszerűbbek, a Huawei mérnökei pedig gondoltak egyet és meglehetősen látványos fejlesztést dobtak piacra, amelynek a praktikumával kapcsolatban egyelőre megoszlanak a vélemények. Az Ars Technica számolt be a Huawei Watch Buds nevezetű időmérőjéről, amely első ránézésre a mostanában divatos, viszonylag vaskos tokkal ellátott férfi karórák stílusát idézi.

A bőrszíjas okosóra számlapja – azaz kijelzője – alatt azonban egy igazi különlegesség rejtőzik: a Huawei ugyanis ide rejtette az órához járó, vezeték nélküli fülhallgatókat. Az ötlet remek, hiszen aki előszeretettel használ hasonló füleseket, az pontosan tudja, hogy milyen macerás lehet a fülhallgatók töltésére szolgáló tokot előkotorni a táska legaljáról, esetleg azon aggódni, hogy nem csúszott-e ki a zsebünkből a buszon rázkódva.

A Huawei Watch Buds kijelzője felnyitható, alatta rejtőznek a fülhallgatók (Fotó: Huawei) A Huawei Watch Buds kijelzője felnyitható, alatta rejtőznek a fülhallgatók (Fotó: Huawei)

A Huawei Watch Buds legnagyobb előnye tehát, hogy szó szerint bármikor kéznél van, már persze, amikor a csukónkra csatoltuk az órát. A hátránya pedig a különleges tároló megoldás svájcibicska-jellegéből adódik: a fülbe kényelmesen passzoló fülhallgatóknak el is kell férnie az órában, így az meglehetősen vaskosra sikerült. A hivatalos adatok szerint az óra 47×47,5×14,99 milliméteres, amely jóval nagyobb lett, mint a 49x44x14,4 milliméteres dimenziójú Apple Watch Ultra, amelyet már így is sokan túl nagynak találnak.

További hátránya, hogy a szűkös hely miatt mindössze egy 410 mAh kapacitású akkumulátor került bele, amely egyszerre működteti magát az órát és tölti a fülhallgatókat, ha azok éppen nincsenek használatban. Összehasonlításként, az említett Apple Watch Ultra akkumulátora 542 mAh kapcaitású, amely kizárólag az okosóra működtetésére szolgál.

A Huawei Watch Buds emellett egy 1,43 hüvelykes, 466×466 pixel felbontású OLED-kijelzővel, GPS-szel, szívmonitorral és alvásfigyelővel is fel van szerelve, ezeknek is kell az energia, így az akksi viszonylag hamar lemerülhet. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy az órán a Huawei által kifejezetten az okosórákhoz fejlesztett, a Huawei LiteOS-ra épülő Harmony OS operációs rendszer fut, amely nem azonos a telefonokhoz készült Harmony OS-szel, ami valójában az Android egy mutációja.

A fülhallgatóknak kialakított rekeszek miatt a Huawei Watch Buds akkumulátora gyengébb a versenytársakénál (Fotó: Huawei) A fülhallgatóknak kialakított rekeszek miatt a Huawei Watch Buds akkumulátora gyengébb a versenytársakénál (Fotó: Huawei)

A Huawei szerint egy töltéssel három napon át lehet használni a Watch Buds minden funkcióját (azaz a fülhallgatókat is), ezzel összehasonlítva, egy átlagos LiteOS-t futtató óra tipikus felhasználás mellett akár 14 napot is kibír töltés nélkül. A fülhallgatók 30 mAh kapacitású akkumulátorokat kaptak, amely a zajszűréstől függően 3-4 órányi zenehallgatásra elegendő, 50 százalékos hangerőnél. A fülhallgatók vezérléséhez nem a fülünkbe helyezett eszközöket kell nyomkodni, elég a fülünkön elvégezni a megfelelő mozdulatokat.

A nyitható konstrukció miatt nem beszélhetünk vízállóságról, a Huawei nem is közölt IP-értéket az óra esetén, míg a fülhallgatók IP54 besorolást kaptak, ami korlátozott porállóságot, illetve cseppállóságot jelent – utóbbi körülbelül arra jó, hogy egy nyári záporban ne legyen baja a készüléknek.

A Huawei Watch Buds órák már előrendelhetőek, a szállításokat március 1. után kezdik meg. Az óráért 542 dollárt, azaz szűk 195 ezer forintot kell fizetni.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments