szombat, április 20, 2024
Home Iphone Samsung Galaxy S21 Ultra és iPhone 12 Pro Max: melyik a...

Samsung Galaxy S21 Ultra és iPhone 12 Pro Max: melyik a…

Napjaink meghatározó és népszerű okostelefonjairól van szó ebben az összehasonlító csatában csak egy győztes lehet, vagy mégsem?

Alábbi cikkünkben mindegyik márka modelljéről szót ejtünk, viszont érdemes figyelembe venni, hogy prémiumkategóriáról beszélünk, tehát a készülékek ára magas. Ennek ellenére mindegyik okoseszköz remekül hozza azt, amit egy ilyen telefontól elvárhatunk.

Az okostelefonok legfontosabb jellemzői

Mindenképp költséghatékony megoldás a Galaxy S21 Ultra tárhelyének növelése, ahol a 256 GB -os verzióra történő frissítés SD kártyával kivitelezhető. Hozzávetőlegesen 420 ezer Ft-ot kell fizetni a 256 GB -os iPhone 12 Pro Maxért. Az 512 GB -os Galaxy S21 ugyan drágább (450 ezer forint körüli árkategóriában kapható az online áruházakban), mint az egyenértékű iPhone 12 Pro Max okostelefon.

Az iPhone 12 Pro Max nagy előnye a tökéletes tartósság és a vízállóság. Az iPhone Ceramic Shield kijelzőjét úgy tervezték, hogy elődjének négyszeres vízellenállóságát kínálja. A Samsung nem állít ilyet telefonja Gorilla Glass Victus képernyőjére vonatkozóan. Ezenkívül az iPhone 12 Pro Max magasabb IP68 vízállósággal rendelkezik, akár 6 méter, szemben a Galaxy S21 Ultra 1,5 méterével.

Samsung Galaxy S21 Ultra és iPhone 12 Pro Max: melyik a legjobb okostelefon?

A Galaxy S21 Ultra és az iPhone 12 Pro Max csata nagyrészt a kamerákon dőlhet el. Az S21 Ultra négy hátsó lencsét és egy tartósabb autó fókusz -érzékelőt tartalmaz. Van egy 108 megapixeles fő kamera, egy 12 megapixeles ultraszéles kamera és kettős 10 megapixeles teleobjektív, amelyek közül az egyik 3x, a másik 10x optikai zoomra képes.

Az iPhone 12 Pro Max egy 12 MP-es fő érzékelővel, egy 12 MP-es ultraszéles kamerával és egy 12 MP-es telezoom objektívvel rendelkezik, 2,5-szeres optikai zoommal. Van egy LiDAR érzékelő is, amely segíti a gyenge fényviszonyok között történő fotózást és portrék készítését.

A Galaxy S21 Ultra gyenge fényviszonyok mellett is jól teljesít, köszönhetően a gyorsabb Bright Night szenzornak és a 12 MP-es fejlesztésnek. Ebben az összehasonlításban többet láthatnánk például egy előtérben lévő kövekből és bokrokból az S21 Ultra fényképen. Az iPhone 12 felvétel színei azonban természetesebbnek tűnnének.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Galaxy S21 Ultra és az iPhone 12 Pro Max jól teljesítenek 5G-n

A szakértők szerint a Galaxy S20 Ultra gyorsabb 5G sebességet kínál, mint az iPhone 12 Pro Max, ettől függetlenül mindkét okostelefon ki tudja használni az 5G nyújtotta lehetőségeket.

Küzdelem a hosszú üzemidőért

A Galaxy S21 Ultra teljes mértékben kihasználja 5000 mAh-s akkumulátorát, mivel a telefon nagyon lenyűgöző 11 órát és 25 percig bírta a különböző teszteken. Az iPhone 12 Pro Max 10 óráig bírta a strapát. Amikor az S21 Ultra képernyő módját adaptívra (120 Hz) állították be, az üzemidő 10 óra 7 percre csökkent. Hátrányként könyvelhető el, hogy egyik sem tartalmaz töltőt a dobozban, de mindkét okostelefon képes a gyorstöltésre. Az S21 Ultra 30 perc alatt elérte az 56%-ot, míg az iPhone 12 Pro Max csak 47%-ot ért el ugyanennyi idő alatt.

Melyiket válasszam?

Az Apple és a Samsung okostelefon még sohasem volt ilyen közel egymáshoz. Az iPhone 12 Pro Max a Galaxy S21 Ultra teljesítményével és a jobb általános képminőséggel szűk körben nyeri meg ezt a „harcot”. Az iPhone kialakítása egy kicsit tartósabb és könnyebben kezelhető a lapos széleivel.

A Samsung azonban nyerő néhány fontos kategóriában, köszönhetően a simább 120 Hz -es kijelzőnek, a gyorsabb 5G -nek és az akkumulátor hosszabb élettartamának. És bár az S21 Ultra többe kerül, mégis költségkímélőbb, ha több tárterületet szeretnénk, mert a belső memóriát SD kártya segítségével bővíthetjük, ez az Apple telefonok esetén nem lehetséges.

Függetlenül attól, hogy melyik okostelefont választjuk, ebben a Galaxy S21 vs iPhone 12 versenyben, csak nyerhetünk. Arra figyeljünk inkább oda, hogy mire szeretnénk használni a készüléket, valamint mennyire fontos a belső tárhely!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments