szombat, április 13, 2024
Home Apple hírek Szintet lépett az Apple a 25 eurós törlőronggyal

Szintet lépett az Apple a 25 eurós törlőronggyal

2021.10.25. 15:53

Azt eddig is tudtuk, hogy aki Apple-terméket akar vásárolni – legyen az iPhone vagy MacBook –, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Nem is feltétlenül indokolatlanul, hiszen az almás cég termékei a minőség szinonimái. Amire azonban pár napja vetemedett a márka, az már a lehúzás minősített esete: piacra dobta új törlőrongyát – tessék megkapaszkodni – 19 dollárért. A webshop Európában 25 euróért, nálunk nyolcezer forintért kínálja a mikroszálas törlőkendőt, és a méregdrága cuccot viszik, mint a cukrot.

A múlt héten rukkolt ki az Apple az új MacBook Próval, a 14 colos masina indulóára 879 990 forint, a 16 colos képernyővel felszerelt laptopé 1 079 990. Nem olcsó, de a cég termékeiben nem szokott csalódni a fogyasztó.

Eddig ez rendben is lenne, csakhogy az új MacBookPro farvizén piacra dobtak egy 19 dolláros (Európában 25 euró, nálunk nyolcezer forint az ára az Apple webshopjában) törlőrongyot, amelynek így fest a hivatalos leírása:

A puha, nem karcoló anyagból készült törlőkendő minden Apple-termék képernyőjének biztonságos és hatékony tisztítására alkalmas, beleértve a nanotexturált üvegből készülteket is. 

Na most, miközben az ember kínjában csak röhögni tud – az internet népe röhög is… –, a sznobok viszik a „különleges” törlőrongyot, mint a cukrot. Nálunk ugyan már öt–hét napos szállítási határidőt vállal a webshop, de az Egyesült Államokban legkorábban januárra vesznek fel rendelést. Tudniillik elfogyott a raktárkészlet. 

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa, a világ leggazdagabb embere már el is kezdett trollkodni. Kommentárt fűzött Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Twitter-bejegyzéséhez, amellyel új isztambuli boltjukat népszerűsítette:

Tudni kell, hogy a legtöbb cég ingyen mellékeli a törlőrongyot a laptopjaihoz…

A PcGamer.com szakportál fel is hívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy még véletlenül se vegyenek a méregdrága almás törlőrongyból, mert az egyik webshopban két tucat mikroszálas törlőkendőt lehet vásárolni 12 dollárért, azaz egy darab mindössze ötven centbe kerül.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments