szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Szintet lépett az Apple a 25 eurós törlőronggyal

Szintet lépett az Apple a 25 eurós törlőronggyal

2021.10.25. 15:53

Azt eddig is tudtuk, hogy aki Apple-terméket akar vásárolni – legyen az iPhone vagy MacBook –, annak jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Nem is feltétlenül indokolatlanul, hiszen az almás cég termékei a minőség szinonimái. Amire azonban pár napja vetemedett a márka, az már a lehúzás minősített esete: piacra dobta új törlőrongyát – tessék megkapaszkodni – 19 dollárért. A webshop Európában 25 euróért, nálunk nyolcezer forintért kínálja a mikroszálas törlőkendőt, és a méregdrága cuccot viszik, mint a cukrot.

A múlt héten rukkolt ki az Apple az új MacBook Próval, a 14 colos masina indulóára 879 990 forint, a 16 colos képernyővel felszerelt laptopé 1 079 990. Nem olcsó, de a cég termékeiben nem szokott csalódni a fogyasztó.

Eddig ez rendben is lenne, csakhogy az új MacBookPro farvizén piacra dobtak egy 19 dolláros (Európában 25 euró, nálunk nyolcezer forint az ára az Apple webshopjában) törlőrongyot, amelynek így fest a hivatalos leírása:

A puha, nem karcoló anyagból készült törlőkendő minden Apple-termék képernyőjének biztonságos és hatékony tisztítására alkalmas, beleértve a nanotexturált üvegből készülteket is. 

Na most, miközben az ember kínjában csak röhögni tud – az internet népe röhög is… –, a sznobok viszik a „különleges” törlőrongyot, mint a cukrot. Nálunk ugyan már öt–hét napos szállítási határidőt vállal a webshop, de az Egyesült Államokban legkorábban januárra vesznek fel rendelést. Tudniillik elfogyott a raktárkészlet. 

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa, a világ leggazdagabb embere már el is kezdett trollkodni. Kommentárt fűzött Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Twitter-bejegyzéséhez, amellyel új isztambuli boltjukat népszerűsítette:

Tudni kell, hogy a legtöbb cég ingyen mellékeli a törlőrongyot a laptopjaihoz…

A PcGamer.com szakportál fel is hívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy még véletlenül se vegyenek a méregdrága almás törlőrongyból, mert az egyik webshopban két tucat mikroszálas törlőkendőt lehet vásárolni 12 dollárért, azaz egy darab mindössze ötven centbe kerül.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments