csütörtök, július 18, 2024
Home Apple hírek Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple

Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple

Jóval nehezebb lesz mások után kémkedni az almás követővel.

Lassan egy éve annak, hogy az Apple előrukkolt az AirTaggel, egy apró követővel a különböző tárgyaink (pl. kulcstartók) megtalálására. A kütyü az almás eszközök millióira épülő Lokátor alkalmazás és Bluetooth-kapcsolat segítségével jelzi az aktuális pozícióját, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy rengetegen próbálnak visszaélni vele.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy egy amerikai férfit letartóztattak a párja illegális követéséért, de az az eset is csak egy volt a sok közül, így az Apple most új intézkedésekkel igyekszik elejét venni a hasonló ügyeknek.

Ezek mindegyike azt szolgálja, hogy tudassák az emberekkkel, ha egy idegen AirTag van a közelükben.  Az iPhone-on ugyan most is létezik egy erre szolgáló értesítés, ám ebből csak annyi derül ki, hogy egy „ismeretlen kiegészítő” rejtőzik a közelben, ami akár egy AirPods-füles is lehet.

A továbbiakban viszont a következő változtatások várhatók:

  • Az AirTag első beállításakor külön figyelmeztetés tájékoztatja majd a felhasználót, hogy az eszköz nem emberek, hanem tárgyak követésére való.
  • Az értesítések egyértelműen elárulják majd, ha egy másik Apple ID-hez regisztrált AirTag van a közelünkben („AirTag Found Moving With You”).
  • Az ilyen idegen AirTagek felleléséhez is elérhetővé teszik a precíziós keresést, ami néhány méter pontossággal megmondja, hogy hol lapul a nem kívánt követő.
  • Ha egy AirTag messzire kerül a regisztrált tulajdonosától, 8-24 óránként hangjelzést ad, figyelmeztetve a követett személyeket. A gyártó a jelenlegi jelzést is átvariálja, hogy hangosabb legyen.

Az említett változtatások a következő hónapok során várhatók, szoftverfrissítések formájában. Az Apple erről szóló közleménye azt is elárulta, hogy a cupertinóiak készséggel együttműködnek a hatóságokkal, és minden bűncselekmény esetében kiszolgáltatják a visszaélésre használt AirTaghez tartozó Apple ID-adatokat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments