hétfő, február 6, 2023
Home Apple hírek Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple

Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple

Jóval nehezebb lesz mások után kémkedni az almás követővel.

Lassan egy éve annak, hogy az Apple előrukkolt az AirTaggel, egy apró követővel a különböző tárgyaink (pl. kulcstartók) megtalálására. A kütyü az almás eszközök millióira épülő Lokátor alkalmazás és Bluetooth-kapcsolat segítségével jelzi az aktuális pozícióját, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy rengetegen próbálnak visszaélni vele.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy egy amerikai férfit letartóztattak a párja illegális követéséért, de az az eset is csak egy volt a sok közül, így az Apple most új intézkedésekkel igyekszik elejét venni a hasonló ügyeknek.

Ezek mindegyike azt szolgálja, hogy tudassák az emberekkkel, ha egy idegen AirTag van a közelükben.  Az iPhone-on ugyan most is létezik egy erre szolgáló értesítés, ám ebből csak annyi derül ki, hogy egy “ismeretlen kiegészítő” rejtőzik a közelben, ami akár egy AirPods-füles is lehet.

A továbbiakban viszont a következő változtatások várhatók:

  • Az AirTag első beállításakor külön figyelmeztetés tájékoztatja majd a felhasználót, hogy az eszköz nem emberek, hanem tárgyak követésére való.
  • Az értesítések egyértelműen elárulják majd, ha egy másik Apple ID-hez regisztrált AirTag van a közelünkben (“AirTag Found Moving With You”).
  • Az ilyen idegen AirTagek felleléséhez is elérhetővé teszik a precíziós keresést, ami néhány méter pontossággal megmondja, hogy hol lapul a nem kívánt követő.
  • Ha egy AirTag messzire kerül a regisztrált tulajdonosától, 8-24 óránként hangjelzést ad, figyelmeztetve a követett személyeket. A gyártó a jelenlegi jelzést is átvariálja, hogy hangosabb legyen.

Az említett változtatások a következő hónapok során várhatók, szoftverfrissítések formájában. Az Apple erről szóló közleménye azt is elárulta, hogy a cupertinóiak készséggel együttműködnek a hatóságokkal, és minden bűncselekmény esetében kiszolgáltatják a visszaélésre használt AirTaghez tartozó Apple ID-adatokat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Kétségbeesetten keresi a gazdáját 150 milliárd dollár

A bulinak vége, a kijózanodás is megvolt, a másnaposságon is túl vagyunk. Na és most hogyan tovább? – ezzel a mérsékelten költői képpel festették...

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Recent Comments