csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple

Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple

Jóval nehezebb lesz mások után kémkedni az almás követővel.

Lassan egy éve annak, hogy az Apple előrukkolt az AirTaggel, egy apró követővel a különböző tárgyaink (pl. kulcstartók) megtalálására. A kütyü az almás eszközök millióira épülő Lokátor alkalmazás és Bluetooth-kapcsolat segítségével jelzi az aktuális pozícióját, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy rengetegen próbálnak visszaélni vele.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy egy amerikai férfit letartóztattak a párja illegális követéséért, de az az eset is csak egy volt a sok közül, így az Apple most új intézkedésekkel igyekszik elejét venni a hasonló ügyeknek.

Ezek mindegyike azt szolgálja, hogy tudassák az emberekkkel, ha egy idegen AirTag van a közelükben.  Az iPhone-on ugyan most is létezik egy erre szolgáló értesítés, ám ebből csak annyi derül ki, hogy egy “ismeretlen kiegészítő” rejtőzik a közelben, ami akár egy AirPods-füles is lehet.

A továbbiakban viszont a következő változtatások várhatók:

  • Az AirTag első beállításakor külön figyelmeztetés tájékoztatja majd a felhasználót, hogy az eszköz nem emberek, hanem tárgyak követésére való.
  • Az értesítések egyértelműen elárulják majd, ha egy másik Apple ID-hez regisztrált AirTag van a közelünkben (“AirTag Found Moving With You”).
  • Az ilyen idegen AirTagek felleléséhez is elérhetővé teszik a precíziós keresést, ami néhány méter pontossággal megmondja, hogy hol lapul a nem kívánt követő.
  • Ha egy AirTag messzire kerül a regisztrált tulajdonosától, 8-24 óránként hangjelzést ad, figyelmeztetve a követett személyeket. A gyártó a jelenlegi jelzést is átvariálja, hogy hangosabb legyen.

Az említett változtatások a következő hónapok során várhatók, szoftverfrissítések formájában. Az Apple erről szóló közleménye azt is elárulta, hogy a cupertinóiak készséggel együttműködnek a hatóságokkal, és minden bűncselekmény esetében kiszolgáltatják a visszaélésre használt AirTaghez tartozó Apple ID-adatokat.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments