szerda, december 6, 2023
HomeIphoneVészjavítást adott ki az Apple az iPhone-okhoz - azonnal telepíteni kell -...

Vészjavítást adott ki az Apple az iPhone-okhoz – azonnal telepíteni kell – Mobil biztonság

Az Apple kedden egy új biztonsági értesítőt tett közzé ki iPhone telefonjaihoz, miután egy rendkívül veszélyes sebezhetőséget sikerült azonosítani azok szoftverében. A szóban forgó biztonsági résen át hackerek már támadják az almás készülékeket, így az azt megszüntető folt telepítése minél előbb javasolt.

A hiba az iPhone 8-tól kezdődően minden almás telefont érint, és az Apple értesítője szerint tetszőleges programkód futtatására adhat lehetőséget a támadók számára. Kihasználásához speciálisan összeállított webes tartalomra van szükség, ami ugyanakkor weboldalak megnyitása mellett alkalmazások által megjelenített tartalmakat vagy talán üzeneteket is magában foglalhat.

Az Apple az értesítő szerint a már múlt hónap végén kiadott új iOS 16.1.2-ben lezárta a biztonsági rést – így aki már korábban felrakta azt, védett a kihasználás ellen. Mindenki számára aki eddig halogatta a frissítés telepítését viszont erősen javasolt annak minél előbbi installálása saját maga és adatai biztonsága érdekében.

Az Apple az idei évben szinte minden hónapban kénytelen volt soron kívüli frissítést kiadni az iPhone-okban egy-egy azokban felfedezett, már kihasználás alatt álló sebezhetőség miatt. A cég legutoljára október végén zárt le egy ilyen biztonsági rést, ami akkor az iPhone-ok mellett az iPad-eket is érintette.

Most Popular

Recent Comments