szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Visszatért az Apple az okostelefon-piac trónjára - Liner.hu

Visszatért az Apple az okostelefon-piac trónjára – Liner.hu

A cupertinói techóriás ismét erősen teljesített: 2021 negyedik negyedévében az összes gyártó közül a legtöbb mobiltelefont sikerült leszállítaniuk.

2021 harmadik fiskális negyedévében az Apple még csak a második helyen tanyázott a Samsung mögött, az utolsó három hónapban azonban beérte őket, sőt meg is előzte a dél-koreai gyártót, ami főként az iPhone 13-as sorozat piacra dobásának köszönhető – derült ki a Canalys elemzéséből.

A cupertinói techóriás ellátási lánca kezd helyreállni, amit az elképesztően pozitív kínai adatok is megerősítettek, azonban még ennek ellenére sem tudtak annyi iPhone-t legyártani, hogy kielégítsék a keresletet, így egyes piacokat kénytelenek voltak előnyben részesíteni másokkal szemben.

Nem csupán az Apple az egyetlen, amely küzd a globális chiphiánnyal: a kapacitás bővítéséig az okostelefon-gyártók többsége új beszállítók után kezdett nézelődni, és át kellett alakítaniuk a termékkínálatukat, hogy a legkelendőbb modellekre tudjanak összpontosítani.

A Samsung, amely az első, a második és a harmadik negyedévben is tartotta vezető pozícióját, a második helyre csúszott vissza, ám közlelebb került a cupertinóiakhoz, mint 2020 utolsó negyedévében, ami jó hírként értékelhető, hiszen a februárban bemutatandó Galaxy S22 széria jóvoltából radikális változás várható.

A nyers adatok alapján az Apple 2020 negyedik negyedévében a piac 23 százalékát, míg a Samsung a 17 százalékát uralta, 2021 azonos időszakában pedig 22, illetve 20 százalékra szűkült az arány – az almás cég javára. Mindeközben a Xiaomi, az Oppo és a vivo egy százalékponton belül vannak az egy évvel ezelőtti helyzetükhöz képest, ezért esetükben számottevő változások nem történtek.

Most Popular

Indul a SkyShowtime – mit nézhetsz az új streamingszolgáltatón?

A SkyShowtime február 14-től lesz elérhető Albániában, Csehországban, Észak-Macedóniában, Koszovóban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában. Az ígéretek szerint változatos, lenyűgöző szórakozási lehetőséget nyújt rendkívül...

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments