szerda, április 24, 2024
Home Apple hírek Visszatért az Apple az okostelefon-piac trónjára - Liner.hu

Visszatért az Apple az okostelefon-piac trónjára – Liner.hu

A cupertinói techóriás ismét erősen teljesített: 2021 negyedik negyedévében az összes gyártó közül a legtöbb mobiltelefont sikerült leszállítaniuk.

2021 harmadik fiskális negyedévében az Apple még csak a második helyen tanyázott a Samsung mögött, az utolsó három hónapban azonban beérte őket, sőt meg is előzte a dél-koreai gyártót, ami főként az iPhone 13-as sorozat piacra dobásának köszönhető – derült ki a Canalys elemzéséből.

A cupertinói techóriás ellátási lánca kezd helyreállni, amit az elképesztően pozitív kínai adatok is megerősítettek, azonban még ennek ellenére sem tudtak annyi iPhone-t legyártani, hogy kielégítsék a keresletet, így egyes piacokat kénytelenek voltak előnyben részesíteni másokkal szemben.

Nem csupán az Apple az egyetlen, amely küzd a globális chiphiánnyal: a kapacitás bővítéséig az okostelefon-gyártók többsége új beszállítók után kezdett nézelődni, és át kellett alakítaniuk a termékkínálatukat, hogy a legkelendőbb modellekre tudjanak összpontosítani.

A Samsung, amely az első, a második és a harmadik negyedévben is tartotta vezető pozícióját, a második helyre csúszott vissza, ám közlelebb került a cupertinóiakhoz, mint 2020 utolsó negyedévében, ami jó hírként értékelhető, hiszen a februárban bemutatandó Galaxy S22 széria jóvoltából radikális változás várható.

A nyers adatok alapján az Apple 2020 negyedik negyedévében a piac 23 százalékát, míg a Samsung a 17 százalékát uralta, 2021 azonos időszakában pedig 22, illetve 20 százalékra szűkült az arány – az almás cég javára. Mindeközben a Xiaomi, az Oppo és a vivo egy százalékponton belül vannak az egy évvel ezelőtti helyzetükhöz képest, ezért esetükben számottevő változások nem történtek.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments