szerda, február 1, 2023
Home Iphone 1 másodperc alatt jailbreakelhető egy iPhone 13 Pro

1 másodperc alatt jailbreakelhető egy iPhone 13 Pro

Rekordidő alatt jailbreakelte a legújabb iPhone-t egy úgynevezett fehérkalapos hacker.

Kínának nemrég tartották meg a Tianfu Cup International Network Security versenyt, amelynek keretében egy úgynevezett fehérkalapos (vagyis nem rosszindulatú) hacker jailbreakelt egy Apple iPhone 13 Pro mobilt.

A Pangu Lab részeként dolgozó hacker világelső lett, ugyanis a jailbrekelést nem elég, hogy távolról hajtotta végre, ezen felül az egész művelet 1 másodpercbe telt.

iPhone 13 ProForrás: bgr

Állítólag ez volt az első ilyen nyilvános demonstráció, és az iOS 15 kernel, valamint a Safari sérülékenységeit használták ki. Elegendő volt a felhasználói oldalról egyetlen kártékony linkre kattintani, a háttérben lezajlott a támadás. A hacker ezután már teljes hozzáférést kapott, bármit megnézhetett vagy törölhetett. Az Apple feltehetően mindent megtesz majd, hogy javítsa a jailbreakelést lehetővé tevő sérülékenységeket.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments