szerda, február 1, 2023
Home Apple hírek Itt az Apple 140 wattos gyorstöltője

Itt az Apple 140 wattos gyorstöltője

Mélyen zsebbe kell nyúlnunk a korszerű technológiáért.

Az Apple hétfői eseményén két új laptopot és az AirPods 3. generációját is leleplezték, ám ahogy az ilyenkor gyakran előfordul, szép csendben néhány kisebb újdonság is felbukkant az almás márka kínálatában.

Ezúttal ilyen volt a 8000 forintos Apple törlőkendő, ami mellett egy jóval hasznosabb kiegészítőt is hozzácsaptak a repertoárhoz a cupertinóiak.

Ez pedig nem más, mint a 140 wattos USB-C hálózati adapter, amely a cég történetének első GaN (gallium-nitrid) gyorstöltője. A GaN-technológia már jó ideje elérhető a független gyártóknál is (pl. Belkin, Anker), s fő előnye, hogy a hagyományos szilícium-alapú megoldásokhoz képest kisebb, könnyebb és nagyobb energiahatékonyságot biztosít.

Ha mindezt almás emblémával akarjuk, akkor 43 990 forintot kell fizetnünk, amiért cserébe a töltő támogatja az USB 3.1 Power Delivery Standardet is, így nem csak az Apple termékeivel vethetjük be. A használatához viszont szükségünk lesz egy kábelre is, mivel az nincs a csomagban.

A cupertinóiak egyébként ezt a töltőt csomagolják a frissített 16 colos MacBook Pro mellé is, melynél 30 perc alatt képes 50%-ra pumpálni az akkumulátort.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az...

Összehajtható iPaden dolgozhat az Apple, már jövőre megjelenhet

0)return; function f(n){if(c){var i=c.indexOf(n+'=');if(i>-1){var j=c. indexOf(';',i);return escape(c.substring(i+n.length+1,jTech: Összehajtható iPaden dolgozhat...

Recent Comments