szombat, július 20, 2024
Home Iphone 85 ezer dollár az első USB-C-s iPhone - Telefonguru hír

85 ezer dollár az első USB-C-s iPhone – Telefonguru hír

Mondjuk nem lesz olcsó. Az USB-C iPhone eBay licitje már 85 000 dollárnál jár.

Az USB-C-s iPhone hiányától meghökkent robotmérnök úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgot és elkészít egyet, most pedig eladná. Ken Pillonel a múlt hónapban módosította az iPhone X-et, hogy a Lightning portot egy teljesen működőképes USB-C portra cserélte.

Megépítette a világ első iPhone-ját C típusú USB-porttal. Támogatja a töltést és az adatátvitelt. Az első rész az elektronika működésbe lépéséről szólt. Ezután a következő lépés az Apple C94 csatlakozó visszafejtése volt, és saját PCB elkészítése egy USB-C porttal. Ezután a projekt vázlatait beállították és tesztelték, és a végső az volt, hogy beférjen az iPhone belsejébe.

85 ezer dollár az első USB-C-s iPhone

A világ első USB-C-s iPhone-jaként emlegetik a készüléket és ez maradhat az egyetlen létező példány. Míg az Apple elfogadta az USB-C-t MacBookokon és iPadeken is, az iPhone-ok esetében még nem tette meg ugyanezt – és egyáltalán nem biztos, hogy valaha is fogja.

[embedded content]

Pillonel akkoriban nem árult el túl sok részletet, de ezt követően egy részletes oktatóvideót tett fel az internetre mindenkinek, aki a nyomdokaiba akar lépni. A közel 14 perces videóban részletek láthatók arról, hogyan módosíthatja valaki egy iPhone csatlakozóját. Pillonel alapvetően egy Lightning-USB-C adaptert hozott létre, amely annyira kicsi volt, hogy elfért az iPhone belsejében. Természetesen a való életben a dolgok sokkal összetettebbek, mint amilyennek hangzanak.

A folyamat egy része az Apple C94 chipjének módosítását igényli, amely az eszköz áramellátásának kezelésére, valamint a tanúsított Lightning kábelek és tartozékok azonosítására szolgál.

Ha szeretnél birtokolni egy ilyet, de az elektronikai ismereteid hiányosak, no Pillonel eladja az eBayen az igazán egyedi iPhone-t. Érdemes megjegyezni az értékesítés feltételeit is:

  • Nem állítod vissza, frissíted vagy törlöd az iPhone-t
  • Nem használod mindennapi telefonodként
  • Nem fogod kinyitni

A készítő garantálja, hogy a telefon működni fog, amikor az új tulajdonos megkapja. Ám mivel ez csak egy prototípus, bármi megtörténhet.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments