Home Macbook A frissített MacBook Pro dizájnját idézi a Samsung új tabletje

A frissített MacBook Pro dizájnját idézi a Samsung új tabletje

Nem tartott sokáig, hogy a koreaiak is kövessék az Apple megosztó döntését.

A Samsungot gyakran éri az a vád, hogy szeret az Apple nyomdokain járni: elég csak a két vállalat évekig tartó pereskedésére gondolni az operációs rendszer és a készülékek dizájnjának hasonlósága felett, vagy éppen a töltő tavalyi kispórolására az iPhone-ok dobozából, amit a koreaiak is hamar átvettek a maguk telefonjainál.

Most pedig ismét úgy tűnik, mintha a Samsung a cupertinóiak kottájából játszana, egy friss szivárgás ugyanis arról árulkodik, hogy az új táblagépük a nemrég bemutatott MacBook Pro vitatott formai megoldását alkalmazhatja.

Ez pedig nem más, mint a belógó kamerasziget (notch), amit egyébként a 2017-es iPhone X-en alkalmazott először az Apple, s nem csak a kijelző felső sávját osztja meg, de a vásárlókat is: egyesek néhány nap után észre sem veszik, mások viszont azóta sem békéltek meg vele. Az alábbi rendereket a közismert szivárogtató, OnLeaks (Steve Hemmerstoffer) hozta nyilvánosságra a 91mobiles közreműködésével, és a Galaxy S8 Tab Ultra látható rajtuk, ami a Samsung táblagépes kínálatának csúcsára érkezik majd.

Az S8 Tab Ultra kameraszigete állítólag csak a lencsét tartalmazza, tehát a MacBook Próhoz hasonlóan nem rejt semmiféle arcazonosítási technológiát. A pletykák szerint a prémium tablet 14,6 colos kijelzővel érkezik, a képek alapján pedig dupla hátoldali kamerára, USB-C csatlakozóra és 4 hangszóróra számíthatunk, de jack bemenet nélkül. A szivárogtató szerint a renderek CAD fájlok alapján készültek.

Az Ultra mellé pedig elvileg érkezik egy olcsóbb változat is az alap Tab S8 képében. Itt nem lesz notch, cserébe viszont valamivel vastagabb kávákat kaphat. Ami pedig a specifikációkat illeti, ennek kapcsán 11 colos megjelenítőről, Snapdragon 888 chipről, 8 GB RAM-ról és 8000 mAh-s akkumulátorról csiripelnek a madarak.


A Samsung jelenlegi csúcstabletje, a Galaxy S7 Tab tavaly augusztusban mutatkozott be, így az S8 Tab már lényegében bármikor felbukkanhat, egyes források szerint viszont csak a jövő év elején érdemes számítani rá.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Az Apple azt tervezi, csak a szemüvegén keresztül lehetne látni az iPhone kijelzőjét

Az Apple egy újonnan felfedezett szabadalmi terve szerint a cég csodaszemüvege egy speciális biztonsági funkciót is kapna. Ha valaki nyilvános helyen használja az...

Egy lakás árát fizették ki az első USB-C-s iPhone-ért

Jövedelmezőnek bizonyult a barkácsolás. Gazdára talált a világ első USB-C-s iPhone-ja, amit nem a saját fejlesztésű Lightning-csatlakozóját erőltető Apple-nek, hanem egy svájci mesterszakos egyetemistának,...

Rekordárat fizettek a világ első, USB-C-s iPhone-jáért

Ken Pillonel több hónapnyi munkával rakta össze a világ első, működő USB-C-s iPhone-ját, és a jelek szerint kifizetődő volt a munka. Bő egy...

Lesz ám néhány kérdőjel a Netflix iPhone-os játékai körül

Csak idő kérdése, hogy az androidos játékok után az iOS-esek is megjelenjenek a Netflix kínálatában. Az App Store szabályzata azonban jó pár kérdést...

Recent Comments