szombat, április 13, 2024
Home Macbook A frissített MacBook Pro dizájnját idézi a Samsung új tabletje

A frissített MacBook Pro dizájnját idézi a Samsung új tabletje

Nem tartott sokáig, hogy a koreaiak is kövessék az Apple megosztó döntését.

A Samsungot gyakran éri az a vád, hogy szeret az Apple nyomdokain járni: elég csak a két vállalat évekig tartó pereskedésére gondolni az operációs rendszer és a készülékek dizájnjának hasonlósága felett, vagy éppen a töltő tavalyi kispórolására az iPhone-ok dobozából, amit a koreaiak is hamar átvettek a maguk telefonjainál.

Most pedig ismét úgy tűnik, mintha a Samsung a cupertinóiak kottájából játszana, egy friss szivárgás ugyanis arról árulkodik, hogy az új táblagépük a nemrég bemutatott MacBook Pro vitatott formai megoldását alkalmazhatja.

Ez pedig nem más, mint a belógó kamerasziget (notch), amit egyébként a 2017-es iPhone X-en alkalmazott először az Apple, s nem csak a kijelző felső sávját osztja meg, de a vásárlókat is: egyesek néhány nap után észre sem veszik, mások viszont azóta sem békéltek meg vele. Az alábbi rendereket a közismert szivárogtató, OnLeaks (Steve Hemmerstoffer) hozta nyilvánosságra a 91mobiles közreműködésével, és a Galaxy S8 Tab Ultra látható rajtuk, ami a Samsung táblagépes kínálatának csúcsára érkezik majd.

Az S8 Tab Ultra kameraszigete állítólag csak a lencsét tartalmazza, tehát a MacBook Próhoz hasonlóan nem rejt semmiféle arcazonosítási technológiát. A pletykák szerint a prémium tablet 14,6 colos kijelzővel érkezik, a képek alapján pedig dupla hátoldali kamerára, USB-C csatlakozóra és 4 hangszóróra számíthatunk, de jack bemenet nélkül. A szivárogtató szerint a renderek CAD fájlok alapján készültek.

Az Ultra mellé pedig elvileg érkezik egy olcsóbb változat is az alap Tab S8 képében. Itt nem lesz notch, cserébe viszont valamivel vastagabb kávákat kaphat. Ami pedig a specifikációkat illeti, ennek kapcsán 11 colos megjelenítőről, Snapdragon 888 chipről, 8 GB RAM-ról és 8000 mAh-s akkumulátorról csiripelnek a madarak.


A Samsung jelenlegi csúcstabletje, a Galaxy S7 Tab tavaly augusztusban mutatkozott be, így az S8 Tab már lényegében bármikor felbukkanhat, egyes források szerint viszont csak a jövő év elején érdemes számítani rá.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments