péntek, június 21, 2024
Home Apple hírek A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az SMS technológia 30. születésnapja alkalmából.

Szinte pontosan 30 éve küldték el a világ első SMS-ét, és az alkalomból a Google közzétett egy blogbejegyzést. Ebben egyrészt megemlékeznek az évfordulóról, másrészt szót ejtenek az SMS és az MMS utódjáról, az RCS (Rich Communication Services) technológiáról, ami egy sokoldalú, fejlett csevegési protokoll végponti titkosítás támogatással és számos funkcióval. A Google már ezt használja, és más helyeken is lehet találkozni vele, gyakorlatilag pontosan arra képes, mint a legtöbb modern csevegő (WhatsApp, Messenger, stb.).

És akkor hogy jön a képbe az Apple? Az almás vállalat csevegője, az iMessage kizárólag iPhone-ok (és más Apple készülékek) között kínál fejlett funkciókat, amint bekerül a képbe egy Android telefon, a kommunikáció átvált SMS és MMS alapúra, tehát visszarepítenek minket az 1990-es évekbe.

A Google az alábbiakat írja:

Az RCS-t úgy tervezték, hogy univerzálisan működjön, így függetlenül attól, hogy hol élsz, ki gyártja a telefonodat, vagy milyen rendszerrel működik, ugyanazt a csevegési élményt élvezheted. Ma már az összes nagy mobilszolgáltató és gyártó szabványként alkalmazza az RCS-t – kivéve az Apple-t. Az Apple nem hajlandó elfogadni az RCS-t, és továbbra is az SMS-re hagyatkozik, amikor az iPhone-felhasználók üzeneteket küldenek az Android-telefonnal rendelkezőknek, ami azt jelenti, hogy a csevegésük az 1990-es években ragadt.

Az Apple tehát szándékosan rontja a felhasználói élményt azzal, hogy csak egy erősen butított, SMS-alapú csevegési lehetőséget biztosít az iPhone-ok és az Android készülékek között. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezen nem is szándékoznak változtatni, ők úgy állnak a kérdéshez, hogy vegyen mindenki iPhone-t, és akkor nem lesz probléma.

Nálunk egyébként ez nem annyira nagy gond, hiszen az iMessage nem olyan elterjedt, de például az USA-ban óriási az Apple részesedése, és rengetegen használják az iPhone-ok gyári üzenetküldőjét, ami miatt mindennapos jelenség az Android felhasználók kirekesztése, beszélgetésekből való kihagyása. Ez az úgynevezett “zöld buborék” effektus, amiről már írtunk korábban.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments