vasárnap, február 5, 2023
Home Apple hírek A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

A Google szerint az 1990-es években ragadt az Apple üzenetküldője

Nem ez az első alkalom, hogy a Google felszólalt az Android felhasználókat kirekesztő iMessage ellen, és most egy újabb alkalmat találtak erre, mégpedig az SMS technológia 30. születésnapja alkalmából.

Szinte pontosan 30 éve küldték el a világ első SMS-ét, és az alkalomból a Google közzétett egy blogbejegyzést. Ebben egyrészt megemlékeznek az évfordulóról, másrészt szót ejtenek az SMS és az MMS utódjáról, az RCS (Rich Communication Services) technológiáról, ami egy sokoldalú, fejlett csevegési protokoll végponti titkosítás támogatással és számos funkcióval. A Google már ezt használja, és más helyeken is lehet találkozni vele, gyakorlatilag pontosan arra képes, mint a legtöbb modern csevegő (WhatsApp, Messenger, stb.).

És akkor hogy jön a képbe az Apple? Az almás vállalat csevegője, az iMessage kizárólag iPhone-ok (és más Apple készülékek) között kínál fejlett funkciókat, amint bekerül a képbe egy Android telefon, a kommunikáció átvált SMS és MMS alapúra, tehát visszarepítenek minket az 1990-es évekbe.

A Google az alábbiakat írja:

Az RCS-t úgy tervezték, hogy univerzálisan működjön, így függetlenül attól, hogy hol élsz, ki gyártja a telefonodat, vagy milyen rendszerrel működik, ugyanazt a csevegési élményt élvezheted. Ma már az összes nagy mobilszolgáltató és gyártó szabványként alkalmazza az RCS-t – kivéve az Apple-t. Az Apple nem hajlandó elfogadni az RCS-t, és továbbra is az SMS-re hagyatkozik, amikor az iPhone-felhasználók üzeneteket küldenek az Android-telefonnal rendelkezőknek, ami azt jelenti, hogy a csevegésük az 1990-es években ragadt.

Az Apple tehát szándékosan rontja a felhasználói élményt azzal, hogy csak egy erősen butított, SMS-alapú csevegési lehetőséget biztosít az iPhone-ok és az Android készülékek között. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezen nem is szándékoznak változtatni, ők úgy állnak a kérdéshez, hogy vegyen mindenki iPhone-t, és akkor nem lesz probléma.

Nálunk egyébként ez nem annyira nagy gond, hiszen az iMessage nem olyan elterjedt, de például az USA-ban óriási az Apple részesedése, és rengetegen használják az iPhone-ok gyári üzenetküldőjét, ami miatt mindennapos jelenség az Android felhasználók kirekesztése, beszélgetésekből való kihagyása. Ez az úgynevezett “zöld buborék” effektus, amiről már írtunk korábban.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Most Popular

Éhezik a HOLD!

Nem nagyon, de valamelyest. Óriási akciónk van ugyanis: ha most nyit nálunk Online Vagyonkezelés számlát, akkor az ön megtakarításának gyarapításán alig keresünk pénzt. A...

Még a zsebünkben is elfér?

Nem akar lemaradni az óriáscég. Az elmúlt évek során egyre több telefongyártó jelentkezett különleges kialakítású telefonokkal, tabletekkel. A Samsung a Galaxy Z Fold és...

Bivalyerős kamerával érkezik az új Samsung Galaxy S-sorozat

A Galaxy S23 Ultrában egy 200 megapixeles kamera van, ami akár 100x-os zoommal is értékelhető képeket készít, Európából nézve a legfontosabb változás mégsem ez:...

Mire jó egy okosotthon és hogyan alakítsuk ki a rendszert a lakásunkban?

Az okosotthon már közel sem az a futurisztikus koncepció, ami pár évtizede még csak a távoli jövő különlegességének ígérkezett, hanem bárki által elérhető, hétköznapi...

Recent Comments