vasárnap, május 26, 2024
Home Apple hírek Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve

Az Apple kiterjesztett valóság rendszerének mégsem realityOS lesz a neve, a pletykák szerint xrOS lehet az új rendszer elnevezése.

A Bloomberg szerint az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neve a korábban kiszivárgott realityOS helyett xrOS lehet. Az XR a kiterjesztett, kevert valóság rövidítése, amely egy általánosan használt átfogó kifejezés a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR), valamint a kettőt egyesítő (kevert valóság) megoldásokra.

Mégsem realityOS lesz az Apple kiterjesztett valóság rendszerének neveAz eddigi jelentések és szivárgások szerint az Apple következő headsete XR megoldású lesz lesz, nem pedig kimondottan VR vagy AR – bár vannak pletykák egy AR-központú eszközről is, amely később érkezhet. A headset valamikor jövőre kerülhet bemutatásra, bár korábban sokszor elhalasztották, és lehet, hogy ismételten ez történik majd.

Jövő márciusban kezdődhet az Apple kevert valóság headsetének gyártása

A Bloomberg az Apple berkekben jártas emberekre hivatkozik, akik szerint az Apple a cégen belül xrOS néven emlegette a szoftvert. Ezenkívül a Deep Dive LLC nevű fedőcég egyes régiókban védjegyoltalmi kérelmeket nyújtott be a márkanévhez. A beadványok pontosítják, hogy a védjegy „fejre szerelhető kijelzőkre” és „virtuális valóság és kiterjesztett valóság élményeire” vonatkozik, így ezek mind arra utalnak, hogy ez lehet az új elnevezés.

Az xrOS-ről nem sokat tudni, azon kívül, hogy számos jól ismert Apple-alkalmazás XR verzióját fogja tartalmazni, mint például a FaceTime, a News, a Notes, a Maps és a Messages. Az Apple a vegyes valóság világának valamilyen formáján is dolgozik, amely bizonyos tekintetben (bár biztosan nem minden tekintetben) hasonlít a Meta Horizon Worlds-höz és a széles körben felkapott metaverzum koncepcióhoz, amely számos startup és kockázati tőkés körében népszerű jelenleg.

Ami a hardvert illeti, úgy gondolják, hogy több szenzorral rendelkezik belül és kívül is, és nagyon nagy felbontású lehet a képernyője a legtöbb konkurens eszközhöz képest. Az M2-hez hasonló chipen fog futni, amely a legutóbbi Mac-ekben található. Egyes jelentések szerint úgy néz ki, mint egy síszemüveg, ami arra utal, hogy kisebb és kevésbé körülményes headset lehet, mint a Meta Quest vagy sok más jelenlegi VR/AR/MR headset.

Hirdetés

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments