vasárnap, március 26, 2023
Home Apple hírek Amerika legnagyobb bankjai közös digitális tárcát terveznek piacra dobni

Amerika legnagyobb bankjai közös digitális tárcát terveznek piacra dobni

Az utóbbi időben egyre több vállalat és pénzügyi intézmény terjeszkedik a kriptovaluták és a blokklánc technológia felé, hogy ezzel még több emberrel tudjanak kapcsolatba kerülni. Nemrégiben a Wall Street Journal számolt be arról, hogy Amerika legnagyobb bankjai összefognak egy digitális tárca létrehozásában, amellyel elsődleges céljuk, hogy versenyre kelljenek a PayPal-lal és az Apple Pay-jel.

Az együttműködést szorgalmazó bankok a JPMorgan, a Bank of America, a Wells Fargo, a Capital One Financial, a U.S. Bancorp, a PNC Financial Services Group és a Truist Financial. Tervei szerint az új tárcájuk 2023 második felében válik majd elérhetővé ügyfeleik számára.

A hírek szerint a tárcát az emberek online vásárlásra használhatják majd, és összekapcsolható a betéti és hitelkártyákkal is egyben. Több mint 150 millió betéti és hitelkártyát tesznek lehetővé a tárcán belül, amikor az a nyilvánosság számára is elérhetővé válik.  Kezdetben a tárca Visa és MasterCard betéti és hitelkártyák támogatásával indul el. Az Early Warning Services LLC fogja majd kezelni a digitális tárcát, amely a Zelle nevű pénzátutalási szolgáltatást is működteti.

Említésre méltó, hogy miután a cikk napvilágot látott, a PayPal részvényei rövid időre 2,76%-ot estek, 78,97-ről 76,79 dollárra, de ezt követően stabilizálódtak.

A PayPal 24 órás árfolyama. Forrás: Finbold.

A bejegyzés szerint ezek a tárcák nem követelik majd meg a felhasználóktól a kártyaszámok bevitelét, mint más szolgáltatások esetében. A bankok ezzel azt remélik, hogy csökkeni fog a csalások és a fizetési elutasítások kockázata, amelyek a kereskedők pénzébe és hírnevébe kerülhet.

Ehelyett az emberek az email címüket szükséges megadniuk a fizetések során. Ezután az eladó megpingeli az EWS-t, amely kapcsolatba lép a bankokkal, hogy azonosítsa a felhasználó mely kártyái használhatók a tárcával. Ennek során választás nyílik melyik meglévő kártyával fizetnek, vagy akár a vásárlás törlése is megtörténhet.

Source

Most Popular

Új U2-lemez, új U2-film – de lehet, hogy már csak a nosztalgia…

Az énekes, Bono tavaly megjelent vastag életrajzi kötete után most egy grandiózus önfeldolgozás-lemezzel és egy nagyszabású filmmel jelentkezett...

Ismét új TV-csatornán kereshetik a magyarok is a világ legmenőbb focibajnokságát

Sokak szerint a legjobb, de kétségkívül a legtöbb pénzt megmozgató labdarúgó bajnokság a Premier League. Az angol pontvadászat már hosszú évek óta kisajátította a...

5 ok, amiért utálni lehet az Apple-t

Mindig lehet egy-egy vállalatot szeretni vagy gyűlölni, lássuk ezúttal, miért nem szeretjük az Apple-t. ]]>  Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! A...

Címlapunkon: Progress Software – Megbízhatóság hálózatintelligenciával

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. március 22-én megjelent lapszámának online változata. ...

Recent Comments