vasárnap, június 16, 2024
Home Macbook Hatékonyságnövelő eszközök, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból 2023-ban!

Hatékonyságnövelő eszközök, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból 2023-ban!

Kütyü 2023. január 24. Turi Dániel Kütyü 2023. január 24.

Töltők, laptopok, ébresztőórák és határidőnaplók: összegyűjtöttünk minden olyan eszközt, amire szükségünk van ahhoz, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból!

A hatékonyságnövelés legalább annyira népszerű kifejezés lett a mai világban, mint a környezettudatosság vagy a mindenmentesség. Ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen a huszonegyedik században napról-napra egyre nagyobb rajtunk a nyomás, hogy az élet minden területén a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk: ezt azonban szerencsére ma már nem egyedül kell megtennünk.

Tucatnyi kiegészítő, eszköz és okoskütyü segíthet abban, hogy hatékonyabban, naprakészen és kipihenten legyünk képesek szembenézni a mindennapokkal.

Powerbankok, laptopok, határidőnaplók – íme, azok a termékek, amik segítenek abban, hogy mindig a legjobb formánkat hozzuk!  

Töltők és powerbankok 

Számítástechnikai eszközök nélkül ma már gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne az élet: a telefonok, laptopok, a napról-napra egyre meglepőbb okoskütyük ilyen vagy olyan formában minden háztartásban megtalálhatók. Sőt, a legtöbben ezeken keresztül végzik a munkájukat, tartják a kapcsolatot a rokonaikkal, ismerőseikkel, rajtuk keresztül intézik a bevásárlást és velük tervezik meg a mindennapjaikat. Épp ezért nagyon fontos, hogy mindig kéznél legyenek és mindig készen álljanak arra, hogy használni tudjuk őket – ehhez viszont

elengedhetetlen egy jól működő töltő vagy powerbank.

Ha mennyiség a legfontosabb, akkor a DDEPOP Shop (1) és az EZQuest (4) termékei lehetnek a legmegbízhatóbb társaink – már ami a töltést illeti. A két töltő ugyanis több kimenetellel is rendelkezik: az egyik négy, a másik három eszközt is képes egyszerre tölteni. A különbség annyi, hogy a DDEPOP terméke csak  hagyományos USB-kábellel működik, az EZQuest darabján azonban találunk USB-C kimenetet is. 

 • 1Négy kimenetes töltőeMAG
 • 2Yenkee powerbankYenkee
 • 3SvodMedia vezeték nélküli töltőeMAG
 • 4EZQuest USB-C töltő EZQ

Sokan a vezeték nélküli töltőkre esküsznek, amiből szerencsére ma már rengeteg különböző darabot találunk a piacon. A SvodMedia (3) darabja 15 wattos gyorstöltésre is alkalmas, elvezeti a felesleges hőt, ráadásul beépített LED-fénnyel jelzi a töltöttség állapotát. Azoknak, akik pedig tényleg biztosra szeretnének menni, a Yenkee power bankja (2) biztosan nem okoz majd csalódást.

30000 mAh kapacitásával akár több napon át is képes működőképesen tartani az eszközeinket, a négy kimeneti port között pedig találunk USB-t, USB-C-t és Lightning-ot is. 

Laptopok és táblagépek

A számítógépekkel, laptopokkal talán elérkeztünk a leginkább kényes termékekhez. Egy jól megválasztott darab ugyanis tényleg az egyik legjobb befektetés lehet, ehhez viszont érdemes jó előre meghatározni azt, hogy pontosan mire szeretnénk használni a gépet, milyen tulajdonságai fontosak nekünk és mennyit vagyunk hajlandóak rászánni. Az ASUS ZenBook Pro 14 Duo (1) több mint egymillió forintos ára például első látásra elképesztőnek tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy milyen mennyiségű és milyen minőségű munkát képes ellátni a gép, akkor talán megérheti a befektetést. Egyrészt a 93%-os gépház-kijelző arány a piacon is egyedülálló, ráadásul a dönthető, második képernyő ugyanolyan teljesítménnyel bír, mint a főképernyő. És ha már teljesítmény:

az IntelCore tizennégy magos processzora olyan erősségű, hogy gyakorlatilag nincs annyi munkamenet, amit ne lenne képes egyszerre futtatni.

Hasonlóan jó teljesítményt nyújt az Apple MacBook Pro 13 (2) is, amiben ráadásul ebben már az Apple új, M2 chipje biztosítja, hogy semmi ne akadályozzon a gyorsaságban és a hatékonyságban.

Azoknak, akik az egyedi, különleges megoldásokat keresik, a Huawei MatePad Paper (3) verziója lehet a tökéletes választás.

A táblagép ugyan nem a legerősebb processzorral rendelkezik, de az olvasásra és a jegyzetelésre kialakított felülete viszont verhetetlen.

Bár böngészhetünk rajta és email klienssel is bír, főleg a kézzel készített jegyzetek tárolására alkalmas és arra, hogy ezeket más Huawei eszközökre továbbítsuk. A felsorolásból természetesen a Microsoft sem maradhat ki. A cég Surface családjának Studio Platinum (4) fantázianévre hallgató gépe gyakorlatilag egy három az egyben termék: a különböző kijelzők átforgathatók, így ez a gép is több munkafelületet biztosít a használójának. 

Ébresztőórák

A pihentető, jó alvás elengedhetetlen a napközben nyújtott megfelelő teljesítményhez, ahhoz, hogy formában legyünk és a lehető legjobb formánkat tudjuk nyújtani. Ehhez viszont szükséges az is, hogy a reggeli ébredés gördülékenyen menjen. És lássuk be, ez talán a legnehezebb, hiszen

reggelente felkelni az ágyból sokaknak a nap egyik legnagyobb kihívása.

De nem a Sonic Bomb (1) nevű eszközzel, ami hűen a nevéhez tényleg olyan, mint egy igazi bomba. A mostanában megszokott, nyugodt ébresztőórák helyett ez a termék mindenféle fokozatosságot nélkülözve, azonnal olyan hangerővel kezd rá az ébresztésre, hogy arra garantáltan felébred mindenki. Ráadásul jár hozzá egy vibrátor is, ami akár a párna alá betéve még inkább képes biztosítani a pontos ébredést. S ha mindezt nem lenne elég,

ezen felül még villanófények is segítenek a cseppet sem nyugodt, de bombabiztos ébredésben.

A Phillips okosébresztője (2) már sokkal barátságosabb termék, amiben a legkülönlegesebb a napfelkelte szimulátor: az eszköz fokozatosan növeli a fényerejét az ébredés előtt, ezzel is felkészítve a szervezetet, hogy hamarosan vége az alvásnak.

 • 1Sonic Bomb hagyományos ébresztőConrad
 • 2Philips ébresztő napfelkelte szimulátorral eMAG
 • 3Xiaomi Mi Smart ClockAlza
 • 4Bivier 4in1 ébresztőeMAG

A Xiaomi Mi SmartClock (3) az egyszerű ébresztésen kívül pontossá és hatékonnyá teheti a reggeleket. Az eszköz ébredés után képes arra, hogy felolvassa a legfontosabb híreket, emlékeztessen a napi teendőkre, de lefekvés előtt akár filmet is nézhetünk rajta, vagy betehetünk valami nyugtató, altató zenét is. Hasonlóan a Bivier (4) 4in1 termékéhez, ami egyszerre működik töltőként, lámpaként és természetesen ébresztőóraként is.

Határidőnaplók

Az idő pénz – tartja a mondás, épp ezért nem túlzás azt mondani, hogy a jól megszervezett időbeosztásnál kevés fontosabb dolog van az életünkben. Bár tény, hogy ma már gyakorlatilag minden okoseszköz képes követni a mindennapjainkat, hogy mikor hol kell lennünk és kivel kell találkoznunk, egy jó határidőnaplót mégsem képes helyettesíteni semmi. Különösen akkor, ha olyan termékekről van szó, amik

azon felül, hogy segítenek rendszerezni a napunkat, még a mentális egészségünkre is figyelnek.

 • 1Önfejlesztő határidőnaplóLibri
 • 2Anti határidőnaplóLibri
 • 3Egyedi, személyre szabott naplóAncyShop

Ilyen például az Önfejlesztő határidőnapló (1), amiben minden hónapban az életünk más és más területére koncentrálva lehetünk jóban magunkkal és a világgal egyaránt. A mindfulness vagyis tudatos életszemléletet segíti az úgyneveztt Anti határidőnapló (2), amiben heti és havi kihívásokat, meditációkat és különböző tervező oldalakat is találunk. Az AncyShop határidőnaplója (3) pedig egyszeri és megismételhetetlen: ugyanis mi magunk alakíthatjuk ki a külsejét, a benne lévő oldalakat, a beosztását is – így tényleg olyan lehet, ami tökéletesen passzol az egyéniségünkhöz. 

Source

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments