szerda, november 29, 2023
HomeApple hírekAz Apple egészségügyi tanácsadót fejleszt az óráira

Az Apple egészségügyi tanácsadót fejleszt az óráira


Kütyü 2023. április 27. Pitz Dániel Kütyü 2023. április 27.

A mesterséges intelligencián alapuló fejlesztést követően az Apple Watch órák személyre szabott tanácsokat adnak a testmozgás, a megfelelő étrend és az alvás minőségének javításához.

Az Apple által fejlesztés alatt álló, Quartz kódnéven futó új coaching szolgáltatás célja, hogy a felhasználókat motiválja a testmozgásra, javítsa az étkezési szokásaikat és segítsen nekik elérni a minőségi, pihentető alvást – írja a digitaltrends.

A projekt célja, hogy a mesterséges intelligencia és az Apple Watch készülékekből kinyert adatok alapján az új alkalmazás egyénre szabott javaslatokat tegyen a felhasználóknak.

A vállalattól kiszivárgott belsős információk szerint jövőre jelentetnék meg a most még fejlesztés alatt lévő Quartz szolgáltatást.

A mesterséges intelligencián alapú szolgáltatást havi előfizetéssel lehetne igénybe venni. Az Apple viszont ezt a tervét bármikor módosíthatja, elhalaszthatja, vagy ha sikertelennek bizonyulnak a tesztek, akkor akár az egész projektet törölheti.

A kiszivárgott információkat az Apple nem kívánta kommentálni.

Apple Watch okosórák egy üzletben kiállítvaFotó: Brittany Hosea-Small / AFP

Más egészségügyi fejlesztésen is dolgoznak

Az iOS 17 őszi frissítésének részeként vélhetően a telefonokon már ismert Egészség alkalmazást az iPad-re is lefejlesztik. Ezzel a felhasználók jóval kényelmesebben és nagyobb formátumban tekinthetik meg aktivitásaik eredményét.

Belsős információk szerint egy érzelemnapló funkciót és egy, a rövidlátással kapcsolatos, eddig ismeretlen eszközt még idén júniusban bemutatnak.

Az érzelmet figyelő funkció a felhasználókat a napjukról kérdezi majd, és lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse az aktuális hangulatukat. 

A lap szerint később olyan funkciókat is bevezetnek, amelyek a beszéd, a begépelt szavak és más eszközadatok elemzésével meg tudják állapítani a felhasználók hangulatát.

 

Source

Most Popular

Recent Comments