szombat, december 3, 2022
Home Apple hírek Az Apple-höz szegődött a Tesla korábbi mérnöke

Az Apple-höz szegődött a Tesla korábbi mérnöke

Önvezető elektromos autó projektéhez Christopher “CJ” Moore-t, a Tesla korábbi mérnökét vette fel az Apple. A Bloomberg hírügynökség forrásai szerint Moore a projekt szoftveres oldalán dolgozik, méghozzá Stuart Bowers, egy másik volt Tesa-vezető alatt, aki tavaly év végén csatlakozott az Apple-höz.

Bowers a Tesla robotpilótán dolgozó csapatának vezetője volt, mielőtt 2019 közepén távozott Elon Musk technokirály gigavállalatától. Moore Apple-höz való csatlakozása azt sugallja, hogy a cég szintet léphet az önvezető technológia fejlesztésében.

Moore egy olyan részleghez csatlakozik, amely titkolózásáról – hiszen az Apple soha nem jelentette be nyilvánosan és hivatalosan autókkal kapcsolatos terveit – és gyakori munkavállalói fluktuációjáról ismert.

Doug Field, aki a kezdetektől fogva vezető pozícióban volt a Project Titan kódnevű projektnél, vagyis az Apple autós programjánál, az év elején távozott a vállalattól, hogy a Ford technológiai erőfeszítéseit támogassa tovább. Helyére Kevin Lynch lépett, aki az Apple Watch szoftverfejlesztéséért volt felelős a termék korai szakaszaitól kezdve.

Az Apple olyan nagy neveket szerzett meg eddig az autóipar világából, mint Ulrich Kranz, a Canoo korábbi vezérigazgatója és a BMW i3 és i8 programjainak egykori vezetője, Michael Schwekutsch, a Tesla korábbi hajtásrendszerekért felelős vezetője, valamint Steve MacManus, a Tesla utastereket tervező részlegének volt vezetője.

Külön érdekes, hogy CJ Moore a Tesla robotpilótájával kapcsolatban idén igen megosztó megjegyzéseket tett. Moore ugyanis a kaliforniai gépjármű-felügyeleti hatóságainak (DMV) az önvezető rendszerrel kapcsolatosan lefolytatott vizsgálatok részeként elkészült interjújában arra utalt, hogy Elon Musk túlbecsülte az Autopilot képességeit.

A DMV jelentése szerint Moore, amikor Musk 2021. januári kijelentéseiről kérdezték, azt válaszolta, hogy a technokirály állításai “nem felelnek meg a mérnöki valóságnak”. Musk januárban arról beszélt, hogy a Tesla még az idén képes lesz arra, hogy teljesen önállóan, autonóm módon vezessen.


Mindeközben Szlovákiában drasztikus változáson mennek keresztül a gyorshajtással kapcsolatos szabályok. A részletekről itt írtunk.

Most Popular

Most először megmenthette egy ember életét az iPhone 14 új funkciója

Egy Alaszkában elakadt férfi az iPhone 14 készülékével riasztotta a hatóságokat sikeresen, miközben semmilyen mobilhálózat nem állt rendelkezésére. Az iOS 16.1-es frissítéssel az...

Nekiment az Apple-nek Mark Zuckerberg, szerinte az App Store „nem jó hely”

Elon Musk után Mark Zuckerberg is kritizálta az Apple-t, azzal viszont nem fenyegetőzött, hogy törli a Facebookot a cég alkalmazásboltjából. Néhány napja Elon...

Vett 300 darab iPhone 13-at, a parkolóban már ki is rabolták

A kiskereskedőként dolgozó amerikai férfi 300 darab iPhone 13-at vásárolt New York egyik Apple-üzletében, de nem jutott a készülékekkel messzire. Jól ismerhették a...

Kiadott egy frissítést az Apple, ami javíthatja az iPhone 14-széria egyik idegesítő hibáját

A legújabb készülékek ütközésészlelő funkciója az elmúlt időszakban több helyzetben is tévesen riasztotta a hatóságokat, egyebek mellett ez is szerepel a legújabb frissítés...

Recent Comments