csütörtök, január 20, 2022
Home Apple hírek Az Apple-höz szegődött a Tesla korábbi mérnöke

Az Apple-höz szegődött a Tesla korábbi mérnöke

Önvezető elektromos autó projektéhez Christopher “CJ” Moore-t, a Tesla korábbi mérnökét vette fel az Apple. A Bloomberg hírügynökség forrásai szerint Moore a projekt szoftveres oldalán dolgozik, méghozzá Stuart Bowers, egy másik volt Tesa-vezető alatt, aki tavaly év végén csatlakozott az Apple-höz.

Bowers a Tesla robotpilótán dolgozó csapatának vezetője volt, mielőtt 2019 közepén távozott Elon Musk technokirály gigavállalatától. Moore Apple-höz való csatlakozása azt sugallja, hogy a cég szintet léphet az önvezető technológia fejlesztésében.

Moore egy olyan részleghez csatlakozik, amely titkolózásáról – hiszen az Apple soha nem jelentette be nyilvánosan és hivatalosan autókkal kapcsolatos terveit – és gyakori munkavállalói fluktuációjáról ismert.

Doug Field, aki a kezdetektől fogva vezető pozícióban volt a Project Titan kódnevű projektnél, vagyis az Apple autós programjánál, az év elején távozott a vállalattól, hogy a Ford technológiai erőfeszítéseit támogassa tovább. Helyére Kevin Lynch lépett, aki az Apple Watch szoftverfejlesztéséért volt felelős a termék korai szakaszaitól kezdve.

Az Apple olyan nagy neveket szerzett meg eddig az autóipar világából, mint Ulrich Kranz, a Canoo korábbi vezérigazgatója és a BMW i3 és i8 programjainak egykori vezetője, Michael Schwekutsch, a Tesla korábbi hajtásrendszerekért felelős vezetője, valamint Steve MacManus, a Tesla utastereket tervező részlegének volt vezetője.

Külön érdekes, hogy CJ Moore a Tesla robotpilótájával kapcsolatban idén igen megosztó megjegyzéseket tett. Moore ugyanis a kaliforniai gépjármű-felügyeleti hatóságainak (DMV) az önvezető rendszerrel kapcsolatosan lefolytatott vizsgálatok részeként elkészült interjújában arra utalt, hogy Elon Musk túlbecsülte az Autopilot képességeit.

A DMV jelentése szerint Moore, amikor Musk 2021. januári kijelentéseiről kérdezték, azt válaszolta, hogy a technokirály állításai “nem felelnek meg a mérnöki valóságnak”. Musk januárban arról beszélt, hogy a Tesla még az idén képes lesz arra, hogy teljesen önállóan, autonóm módon vezessen.


Mindeközben Szlovákiában drasztikus változáson mennek keresztül a gyorshajtással kapcsolatos szabályok. A részletekről itt írtunk.

Most Popular

Hamarosan indulhat az 5G-s iPhone SE gyártása

Egy friss szivárgás egész pontos menetrendet vázolt fel a készülék piaci rajtja kapcsán. Hónapok óta özönlenek a pletykák arról, hogy az Apple már az...

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát

A baloldalnak túl drága az iPhone és túl olcsó a csirkefarhát A Momentum ifjú politikusa...

Ismét megtörtént: lenyomta az Apple a Samsungot

A tavalyi utolsó negyedévben mindössze egy százalékkal nőtt az okostelefonok eladása a világon az előző év azonos időszakához képest az ellátási láncok problémái és...

Vadonatúj Mac Pro számítógépet dobhat piacra év végén az Apple – Liner.hu

Tavaly ősszel bemutatásra kerültek a 14 és 16 hüvelykes, M1 Pro és M1 Max lapkákkal ellátott csúcslaptopok, idén pedig tovább bővülhet a cupertinóiak...

Recent Comments