szombat, július 20, 2024
Home Apple hírek Az Apple-höz szegődött a Tesla korábbi mérnöke

Az Apple-höz szegődött a Tesla korábbi mérnöke

Önvezető elektromos autó projektéhez Christopher “CJ” Moore-t, a Tesla korábbi mérnökét vette fel az Apple. A Bloomberg hírügynökség forrásai szerint Moore a projekt szoftveres oldalán dolgozik, méghozzá Stuart Bowers, egy másik volt Tesa-vezető alatt, aki tavaly év végén csatlakozott az Apple-höz.

Bowers a Tesla robotpilótán dolgozó csapatának vezetője volt, mielőtt 2019 közepén távozott Elon Musk technokirály gigavállalatától. Moore Apple-höz való csatlakozása azt sugallja, hogy a cég szintet léphet az önvezető technológia fejlesztésében.

Moore egy olyan részleghez csatlakozik, amely titkolózásáról – hiszen az Apple soha nem jelentette be nyilvánosan és hivatalosan autókkal kapcsolatos terveit – és gyakori munkavállalói fluktuációjáról ismert.

Doug Field, aki a kezdetektől fogva vezető pozícióban volt a Project Titan kódnevű projektnél, vagyis az Apple autós programjánál, az év elején távozott a vállalattól, hogy a Ford technológiai erőfeszítéseit támogassa tovább. Helyére Kevin Lynch lépett, aki az Apple Watch szoftverfejlesztéséért volt felelős a termék korai szakaszaitól kezdve.

Az Apple olyan nagy neveket szerzett meg eddig az autóipar világából, mint Ulrich Kranz, a Canoo korábbi vezérigazgatója és a BMW i3 és i8 programjainak egykori vezetője, Michael Schwekutsch, a Tesla korábbi hajtásrendszerekért felelős vezetője, valamint Steve MacManus, a Tesla utastereket tervező részlegének volt vezetője.

Külön érdekes, hogy CJ Moore a Tesla robotpilótájával kapcsolatban idén igen megosztó megjegyzéseket tett. Moore ugyanis a kaliforniai gépjármű-felügyeleti hatóságainak (DMV) az önvezető rendszerrel kapcsolatosan lefolytatott vizsgálatok részeként elkészült interjújában arra utalt, hogy Elon Musk túlbecsülte az Autopilot képességeit.

A DMV jelentése szerint Moore, amikor Musk 2021. januári kijelentéseiről kérdezték, azt válaszolta, hogy a technokirály állításai “nem felelnek meg a mérnöki valóságnak”. Musk januárban arról beszélt, hogy a Tesla még az idén képes lesz arra, hogy teljesen önállóan, autonóm módon vezessen.


Mindeközben Szlovákiában drasztikus változáson mennek keresztül a gyorshajtással kapcsolatos szabályok. A részletekről itt írtunk.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments