csütörtök, május 19, 2022
Home Apple hírek Az Apple is rábólintott a metaverzumra

Az Apple is rábólintott a metaverzumra

Az elmúlt évek szivárgásaiból és nyilatkozataiból kiderült, hogy az Apple és ügyvezetője, Tim Cook nem igazán rajong a virtuális valóságért, azonban a kiterjesztett és/vagy kevert valóságban annál nagyobb üzleti lehetőséget lát.


[+]

A metaverzumra minden cég másként gondol egy kicsit (de lényegében egy virtuális, megosztott, interneten keresztül elérhető környezet), azonban a napokban az Apple és Tim Cook is rábólintott a koncepcióra – az ügyvezető az AR-appok kapcsán való bővítésekről is beszélt.

Cook szerint jelenleg 14 ezer AR-app van az App Store-ban, a jövőbeli befektetésekkel ez a szám jelentős mértékben emelkedik majd. Cook közölte: nagy lehetőségeket látnak ezen a területen, így ehhez igazítják a befektetéseket is.


[+]

A neves elemző, Ming-Chi Kuo és a Bloomberg egyaránt arról beszéltek az elmúlt hónapokban, hogy az Apple idén vagy jövőre saját AR-headsetet dobna piacra, amit egy AR-szemüveg követne. Állítólag több ezer euró lenne ezek vételára. Ezeket a terveket továbbra sem ismerte el az Apple hivatalosan.

Az Apple egyébként fantasztikus negyedévet zárt, csak a szolgáltatásokból származó árbevétele 24 százalékkal, 19,5 milliárd dollárra emelkedett, meghaladva az elemzői várakozásokat. A fizetős szolgáltatásai immáron 785 millió előfizetővel rendelkeznek (egy év alatt 165 millió fővel bővült a tábor). Cook szerint a kutatás-fejlesztés a hardverre, szoftverre és szolgáltatásokra is irányul, és hatalmas összegeket fektetnek olyan dolgokba, amelyek még nincsenek a piacon.


[+]

Luca Maestri pénzügyi igazgató szerint a saját várakozásaikat is felülmúlták, többek között az iCloud, az Apple Music, a videók, a reklámok és fizetési szolgáltatások terén is mindent felülmúló rekordokat értek el.

Szakértők szerint egy AR-headset hatalmas lehetőség lenne az előfizetők számának egekbe tornázására, hiszen ezek révén még a meglévő szolgáltatások (fitneszes edzések, videós tartalmak irányában) is jóval több embert vonzanának az AR-élmény miatt.


[+]

A szolgáltatásokból és előfizetőkből pedig már most is 40 százalék fölé ugrott az Apple bruttó árrése, az elemzők nagy elégedettségére. A Counterpoint Research már arra számít, hogy 5 éven belül az AR és a metaverzum trendje odáig löki a folyamatot, hogy az Apple szolgáltatásokból álló üzletága több pénzt termel majd és nagyobb lesz, mint a teljes iPhone-birodalom.

Most Popular

9 iPhone-os gesztus, amit talán nem is ismersz

Használd még hatékonyabban az iPhone-od ezekkel a mozdulatokkal, amik több bonyolult műveletet is leegyszerűsíthetnek! Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az utolsó fizikai gombok is...

Az esetek harmadában működhet az AirTag riasztása

Tipikusan kikosarazott férfiak használják az exeik követésére az Apple kütyüjét. A másokat valamilyen oknál fogva titokban követni próbálók már hosszú ideje hozzáférhetnek a célra megfelelő...

Ha a techóriások országok lennének, az Apple és a Microsoft a 10 leggazdagabb között volna

A brit Real Business Rescue pénzügyi szakértőcég a világ leggazdagabb vállalatainak piaci értékét az országok GDP-jéhez hasonlította, hogy megmutassa, milyen nagyok lettek ezek a...

Egy kudarc az Apple AirPods 3?

Az Apple a jelentések szerint több mint 30 százalékkal csökkentette az AirPods 3-rendeléseket.  Az Apple...

Recent Comments