kedd, május 28, 2024
Home Apple hírek Az Apple jogászokkal próbálja megállítani a szivárgásokat

Az Apple jogászokkal próbálja megállítani a szivárgásokat

Gyakorlatilag folyamatosak és megállíthatatlanok a szivárgások az Apple következő termékeiről, a legszigorúbb belső előírások ellenére is.

A jelentések alapján a cupertinói óriás azonban igyekszik gátat szabni a szivárgásoknak, ennek keretében pedig számos országban elkezdte beperelni azokat, akik koncepcióképeket, renderelt képeket készítenek a még be nem jelentett, új Apple termékekről.

A Concept Creator néven ismert holland Jermaine Smit az is az Apple új célpontjai között van, állítása szerint már kapott is egy levelet, amelyben utasították, hogy hagyjon fel a tevékenységével.

Jermaine Smit azért kerülhetett az Apple célkeresztjébe, mert többek között az AirPods Maxról tett közzé Jon Prosser együttműködésével képeket, amelyek kísértetiesen hasonlítottak a később bejelentett vezeték nélküli fejhallgatóra.

Smit ragaszkodik hozzá, hogy a renderelt anyagokat az online, akkoriban szabadon elérhető információk alapján készítette. Az Apple szerint azonban az effajta tevékenység így is árt a cégnek, mert kiiktatja a meglepetés erejét és a várakozást is megtöri. Smit saját állítása szerint nem tudja, hogy mi lesz ezek után a karrierjével.

A jelentések szerint az Apple új szivárgásellenes irányelvei hasonló jogi lépéseket hozhatnak a koncepciógyártókkal szemben, világszerte.

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments