hétfő, január 17, 2022
Home Apple hírek Már PC-n és az Apple mobileszközein is elérhető az Xbox Cloud Gaming

Már PC-n és az Apple mobileszközein is elérhető az Xbox Cloud Gaming

Egyik pillanatról a másikra potenciális felhasználók tömegei férnek hozzá az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésbe épített szolgáltatáshoz.

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Microsoft leánykori nevén Project xCloudként ismert felhőszolgáltatása, hiszen mostantól azok is kedvükre használhatják az xbox.com/play oldalt felkeresve, akik nem rendelkeznek androidos telefonnal vagy tablettel.

Huszonkét országban, köztük hazánkban is elég ahhoz egy Microsoft Edge vagy Chrome böngészőt futtató Windows 10-es PC, hogy amennyiben előfizetünk az Xbox Game Pass Ultimate-re, játékok százait pörgethessünk 1080p felbontáson akár 60 fps-sel. Lényegtelen, hogy a gépünk megfelel-e például a Forza Horizon 4 vagy a Gears 5 támasztotta rendszerkövetelményeknek.

Ugyanígy iPone-on és iPaden is elindíthatunk egy sor játékot – köztük többet érintőképernyőre optimalizált irányítással -, de van egy lényeges különbség az androidos eszközökhöz képest: az Xbox Cloud Gaming a Safari böngészőből fut, nem pedig natív alkalmazásként.

A Microsoft nemrég frissítette adatközpontjait és váltotta fel Xbox Series X konzolokkal az eddig szolgálatot teljesítő Xbox One S gépeket, ami egyértelmű minőségnövekedéssel járt együtt. A redmondiak pedig nem állnak meg itt, idővel kiterjesztik a felhőt az új játékokkal egyre nehezebben megbirkózó One konzolcsaládra is, így azokat akár évekkel később is használhatjuk Series X|S generációra tervezett játékok futtatására.

<!––> Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Most Popular

Ismét perlik az Apple-t, ezúttal egy töltési probléma miatt

Talán nem túlzunk azzal a kijelentéssel, hogy a tech iparból a legtöbbször az Apple-lel kapcsolatban kapja fel a sajtó, ha közük van valamilyen bírósági...

Az iPad Air is frissül az új iPhone SE mellett

Mindenki úgy kalkulál, hogy az Apple a tavasszal esedékes bemutatóján a friss iPhone SE-t fogja fókuszba helyezni. Ezzel kapcsolatban azt várja a szakma, hogy...

Átalakul a céges laptopok piaca: egyre több a MacBook az irodákban

A cikk megjelenését az iSTYLE támogatta. Amikor egy vállalat informatikai beruházást hajt végre, több szempontot is mérlegelnie kell, például az alkalmazottak és a...

Borsos áron jöhet az Apple kevert valóságos kütyüje | 24.hu

Egy ideje már lehet róla hallani, hogy az Apple headsetet fejleszt, ami a cég első kevertvalóság-eszköze lesz. A belsős forrásokkal ellátott Mark Gurman, a...

Recent Comments