szombat, május 25, 2024
Home Apple hírek Már PC-n és az Apple mobileszközein is elérhető az Xbox Cloud Gaming

Már PC-n és az Apple mobileszközein is elérhető az Xbox Cloud Gaming

Egyik pillanatról a másikra potenciális felhasználók tömegei férnek hozzá az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésbe épített szolgáltatáshoz.

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Microsoft leánykori nevén Project xCloudként ismert felhőszolgáltatása, hiszen mostantól azok is kedvükre használhatják az xbox.com/play oldalt felkeresve, akik nem rendelkeznek androidos telefonnal vagy tablettel.

Huszonkét országban, köztük hazánkban is elég ahhoz egy Microsoft Edge vagy Chrome böngészőt futtató Windows 10-es PC, hogy amennyiben előfizetünk az Xbox Game Pass Ultimate-re, játékok százait pörgethessünk 1080p felbontáson akár 60 fps-sel. Lényegtelen, hogy a gépünk megfelel-e például a Forza Horizon 4 vagy a Gears 5 támasztotta rendszerkövetelményeknek.

Ugyanígy iPone-on és iPaden is elindíthatunk egy sor játékot – köztük többet érintőképernyőre optimalizált irányítással -, de van egy lényeges különbség az androidos eszközökhöz képest: az Xbox Cloud Gaming a Safari böngészőből fut, nem pedig natív alkalmazásként.

A Microsoft nemrég frissítette adatközpontjait és váltotta fel Xbox Series X konzolokkal az eddig szolgálatot teljesítő Xbox One S gépeket, ami egyértelmű minőségnövekedéssel járt együtt. A redmondiak pedig nem állnak meg itt, idővel kiterjesztik a felhőt az új játékokkal egyre nehezebben megbirkózó One konzolcsaládra is, így azokat akár évekkel később is használhatjuk Series X|S generációra tervezett játékok futtatására.

<!––> Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Most Popular

Ezekkel az újdonságokkal tarolhat az iPhone 16 Pro

Egy neves elemző szerint a nagyobb kijelző és a periszkópkamera lesz a két nagy újdonság. Míg az iPhone 15 modellekhez új...

Apple Watch-a mentette meg egy nő életét

Az okosórákon elérhető esésészlelés funkciónak köszönheti egy nő az életét. A kezén lévő Apple Watch ugyanis még időben riasztotta a segélyhívót.   Számos módon...

ITB Today 05/19: Itt az adat, hol az adat?

Itt az adat, hol az adat? Mind több vállalat hallja és tudja, hogy kezdenie kellene valamit a nála felgyűlt vagy a külső forrásokból egyre könnyebben...

ChatGPT alkalmazást indít iOS-re az OpenAI

Az OpenAI egy olyan iOS-alkalmazást jelentett be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy útközben is hozzáférjenek a vállalat népszerű AI chatbotjához. Ígéretük szerint...

Recent Comments